- استان: تهران
- حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
- شعار: مطالبهگری، مسئولیتپذیری، امانتداری و صداقت
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مهدی رضوانیتبار یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
- من با کلید واژههای اعتماد، مطالبهگری، مسئولیتپذیری و امانتداری پا به عرصه رقابت گذاشتم. به جسارت خودم به اعتماد به نفس خودم اعتماد داشتم و دارم. "به من اعتماد کن…" من مطمئنم و ایمان دارم که میتوانم زبان تو باشم، مطمئنم امانتدارت هستم نه در لیست.
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
۱) عدم شفافیت عملکردی و مواردی از قبیل آرای مخالف و موافق ۲) نظارت بر دولت با چشم پوشی در خصوص اشتباهات و تخلفات وزرا ۳) لابیگری های بیش از حد متعارف با فراکسیونها
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
۱) گزارش گیری و ارتباط بیشتر با سازمانهایی مثل سازمان بازرسی و جدیت در بررسی تخلفات دستگاههایی که به شرح قانون باید بر آن نظارت داشته باشد. ۲) ارتباط هرچه بیشتر با جامعه و در حضور مردم بودن و گرفتن بازخورد از وضع قوانین
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
تجملگرایی عامل اصلی از دست دادن اعتماد مردم به نمایندههاست. نتیجه تجمل گرایی، راحت طلبی است. برای پرهیز از این آسیب بهترین اقدامات خود کنترلی و تقواست. در صورتی که نماینده از این امر ناتوان باشد، دستگاههای نظارتی غیر از دیگر نمایندگان مجلس باید بر آن نظارت و از ترویج این آسیب جلوگیری نماید.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
مسلماً این همکاری ها یک همافزایی ایجاد میکند و موجب تسریع در حل مشکلات کشور خواهد شد. مگر قوه مجریه چیزی بجز قوانینی که مجلس تعیین میکند را اجرا میکند؟ عملکرد هرچه بهتر دولت همراهی مردم با آنها را به همراه خواهد داشت. ولی نباید این همراهی مجلس با سایر قوا مانع از نظارت جدی نمایندگان بر عملکرد دولت و وزرا باشد. در این صورت ممکن است شاهدآسیبهایی مثل لابیهای دریافت رانت برای نمایندگان از وزرا باشیم. از منظر همکاری و همراهی مجلس با قوه قضائیه نیز میتوان اینگونه سخن گفت که مبارزه با فساد از خط اول مسئولین شروع خواهد شد. قوه قضائیه نیز میتواند بازوی مشورتی مجازی مجلس برای تقنین باشد.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
کاملاً مشخصه که نماینده وظیفه سنگینی در قبال کسانی که به ایشان رأی دادند، دارند. مهمترین مسئولیت نماینده این است که باید حرف مردم و خود مردم در مجلس باشه. حال اگر از همین وظیفه شانه خالی کند، اعتماد بین مردم و مسئول از بین میرود.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
ابتدا باید توجه کرد که مردمی بودن با چهره بودن فرق دارد. متأسفانه عوام فکر میکنند نماینده باید معروف باشد. سوال من این است که فردی که متخصص هست ولی متصل به دستگاه دولتی یا رانت نیست جایگاهش کجاست؟ نماینده باید مردمی باشد به این معنی که درد مردم رو چشیده باشد و تجربه زیسته در خصوص سختیهای مردم داشته باشد نه یک سلبریتی!
* طبق قانون اساس ی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
نماینده فلان شهر حافظ منافع مردم آن قوم و فرهنگ هست ولی قبلش فرزند ایرانه و نسبت به همه مردم ایران مسئوله. در امور مجلس بعضاً باید جمیع نمایندگان نسبت به یک مسئله ملی موضع داشته باشند و این مسئله دیگر مسئله فلان شهر نیست مسئله ملی و مردم همه شهرهاست و نمیبایست بی تفاوت بود. برای جلوگیری از بخشیزدگی، نماینده باید نگاه کل به جز داشته باشد. باید تفکر سیستمی داشته باشد. نمایندهای که به جزئیات توجه کند ولی از درک کلیات عاجز باشد در اینگونه مسائل به مشکل بر خواهد خورد. یکی دیگر از موارد مطرح میتواند مطالبهگری نمایندگان از هم باشد. نمایندهای که منفعل رفتار میکند جایی در مجلس ندارد.
- سوالات استانی:
*استان تهران با کمبود سرانههای آموزشی، ورزشی، فضای سبز و… در اکثر مناطق خود به ویژه پردیس مواجه است، برای حل این معضل چه تدابیر عاجلی باید اندیشید؟
یکی از شعارهای بیانیه بنده محیط زیست و مدیریت منابع هست. یکی از تدابیر، پیگیری از کمیسیونهای مربوطه مثل محیط زیست و انرژی به جهت ترفیع مشکلات است. اندیشه دیگر، مطالبهگری از شوراها و شهرداریها برای ساخت فضاهای مورد نیاز.
*آلودگی هوا و فرسودگی حمل و نقل عمومی یکی از رایجترین معضلات استان تهران است، برای حل این دو مساله چه برنامهای دارید؟
به واسطه تحصیل در رشته مهندسی برق و همچنین حضور در پروژههای نفت و گاز پیشنهادات زیر را دارم؛ ۱) بهبود و تعویض تجهیزات پالایشگاههای تولید بنزین علیالخصوص پالایشگاه تهران. ۲) استفاده از سلولهای خورشیدی برای تولید انرژی و شبکه نمودن برق تولیدی به صورت نیروگاههای محلی برای تأمین انرژی پاک. ۳) استفاده از خودروهای برقی
*حاشیه نشینی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسائلی است، که این استان و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است، این دو معضل چگونه مدیریت میشوند؟
۱) ایجاد اشتغال در شهرهای مبدا مهاجرت ۲) گسترش زیر ساختهای درمانی و بهداشتی ۳) انجام نظام وظیفه و خدمت سربازی در محل سکونت آقایان ۴) بهبود کیفیت دانشگاههای سایر شهرهای مبدا مهاجرت ۵) اعطای تسهیلات دامداری و کشاورزی (متناسب با منابع آبی) به روستاهای شهرهای مبدا مهاجرت به جهت تشویق به عدم مهاجرت و ماندن