- استان: تهران
- حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
- شعار: خدمت خوب به جامعه با کمک به اصلاح قانون، تقویت نظارت، کمک به روان سازی اجرا
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
عبدالعظیم بیات یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
- عبدالعظیم بیات، متولد تهران سال ۱۳۵۴ دانش آموخته حسابداری کارشناسی سال ۱۳۷۹ و کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۴، اصلاح قوانین از جمله قانون تجارت که نیازمند به روز آوری است. قانون مالیاتهای مستقیم بازنگری و رفع اشکالات و افزایش مشوقهای مالیاتی و کاهش نرخ مالیات.
- سو الات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
تدوین قوانین بدون کار کارشناسی که تبعات و مشکلات آن تا زمانی که قانون اجرا میشود به جامعه و کشور لطمه میزند.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
توسعه کمیسیونهای تخصصی در حوزههای مختلف، پرهیز از نگاه منطقهای به موضوعات قانونگذاری، صرف وقت و زمان برای بررسی قوانین قبل از شرکت در تصمیم گیری برای آن قانون از موارد قابل ذکر است.
*نمایندگان چرا ن باید ا سیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندگی مجلس و البته هر حرفهای به اندازه خود، محلی برای خدمت صادقانه به جامعه است، ضمن اینکه قانون گذاران برای درک بهتر شرایط آحاد جامعه، همچنین تقویت اطمینان و یکدلی و یکرنگی بین نمایندگان و مردم باید از تجمل گرایی و تکبر جداً پرهیز کنند. و رفتار صادقانه و زندگی بی آلایش را مد نظر داشته باشند.
*همکاری و همر اهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
سه قوه اصلی قانونگذاری، اجرا و قضاوت همگی بخشهایی از یک تن واحد هستند و همانا منجر به پیش برد کشور میشوند باید با هم هماهنگ و قانونگذاران آگاهانه قوانین مناسب را وضع نمایند، قوه مجریه آگانه و متخصصانه از مدیران کاربلد و آگاه برای اجرای مناسب بهره گیری کنند و در صورت نیاز به قضاوت براساس قوانین مناسبی که وضع شده است با بکارگیری قضات عادل و آگاه قضاوت مناسبی انجام شود. و همه در راستای رسیدن به موقعیت بهتر همواره همکاری داشته باشند و همواره روند بهبود و بهتر شدن را مد نظر بگیرند.
*مسؤولی ت پذیری در قبا ل مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
نمایندگان وکلای مردم هستند، اگر وکیل به نیازها و خواستهها و سلایق موکل خود بی اهمیت باشد موجب دلسردی و ناامیدی خدای ناخواسته خواهد شد. و این بدترین اتفاق در این خصوص است.
*مردمی ب ودن یک ی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
با افزایش آگاهی با افزایش دانش در حوزه کاری و مسئولیتی خود، با افزایش تعهد نسبت به مسئولیتی که پذیرفته است با کار خوب و اصلاح درست قوانین و مقررات و کمک به جامعه که خود نیز جزئی از آن است خدمت رسانی کند.
* طبق قانون اساس ی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
نماینده باید کشور را به عنوان یک مجموعه در نظر داشته باشد و در راستای تدوین قوانین مناسب برای کشور و بدور از نگاه منطقهای کار را پیش ببرد.
- سوالات استانی:
*استان تهر ان با کمبود سرانههای آموزشی، ورزشی، فضای سبز و… در اکثر مناطق خود به ویژه پردیس مواجه است، برای حل این معضل چه تدابیر عاجلی باید اندیشید؟
وجود کلان شهرهای پرجمعیت ناشی از توزیع نادرست منابع در اقصا نقاط کشور است. ابتدا قوانینی در این حوزه با کار کارشناسی شده در راستای توزیع منابع را مد نظر دارم. توزیع درست باعث پراکندگی مناسب بین سراسر استانها و شهرهای کشور میشود و این یک برنامه بلند مدت برای رفع این مشکل است. اقدام عاجل برای رفع این موضوع با تدوین قوانینی که مشوق توسعه فضاهایی مورد نظر است این موضوع را تسکین میدهیم.
*آلودگی ه وا و فرسودگی حمل و نقل عمومی یکی از رایجترین معضلات استان تهران است، برای حل این دو مساله چه برنامهای دارید؟
برنامه بلند مدت کمک به توسعه و توزیع مناسب امکانات و تقویت بازار کار در سراسر کشور به منظور مهاجرت معکوس از شهرهای بزرگ به تبع آن کاهش تراکم جمعیت عامل بسیار مهمی در کاهش اشکالات ذکر شده است. گام دوم، تقویت سیستم حمل و نقل عمومی با تخصیص بودجه به این بخش و کاهش یارانه در حوزه بنزین و حرکت به سمت واقعی شدن قیمت بنزین از دیگر اقداماتی است که به ذهن میرسد و سوم، تدوین قوانین مناسب برای بالارفتن کیفیت خودروهای داخلی و خودروهای هیبریدی خواهد بود.
*حاشیه نشی نی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسائلی است، که این استان و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است، این دو معضل چگونه مدیریت میشوند؟
با توزیع مناسب منابع و امکانات به سراسر شهرها و استانها از طریق قوانین مناسب و تخصیصهای کارشناسی شده، و طرحهای تشویقی برای تقویت مهاجرت معکوس از شهرهای بزرگ قابل ذکر است. دوم، تقویت فرهنگ سازی از جمله فرهنگ کار فرهنگ ترجیح منافع عمومی به منافع شخصی و فرهنگ خوب و الگوی مناسب رفتاری همراه با صداقت و مهربانی میتواند در مدیریت دو معضل مورد نظر کمک کننده باشد.