حمیدرسایی منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی گفت:در چهار سال آینده شاهد یک مجلس پرنشاط، که تضارب آرا دارد هستیم، اما این نباید تبدیل شود به پرخاشگری، آن چیزی که رهبر معظم انقلاب میفرمایند این است که تضارب آرا باشد ولی نباید موجب پنجه کشیدن به همدیگر شود..
برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب هفدهم اسفند که ساعت ۲۲ از شبکه خبر پخش شد میزبان آقایان حمید رسایی منتخب مردم تهران (حضوری در استودیو) و محسن زنگنه منتخب مردم تربت (ارتباط تصویری) بود که انتظارات و خواستهها از مجلس دوازدهم محور این برنامه بود مشروح این گفت وگو را در زیر می خوانید:
مقدمه مجری: رهبر معظم امروز در دیدار اعضای مجلس خبرگان با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، روی کار آمدن هر مجلس جدید را شیرین البته همراه با رویش امیدهای تازه و چشم اندازهای جدید در کشور عنوان کردند
در دیدار امروز محورهای دیگری مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت، در مورد انتظارات و خواستهها از منتخبان از مجلس دوازدهم که در گفتگوی ویژه خبری امشب با دو تن از منتخبان خانه ملت در دوازدهمین مجلس شورای اسلامی آقای حضرت حجت الاسلام و المسلمین حمید رسایی منتخب مردم تهران و آقای دکتر محسن زنگنه منتخب مردم مشهد به بررسی این موارد و محورها خواهیم پرداخت.
همان طور که اشاره کردم در گفتگوی ویژه خبری امشب راجع به انتظارات و خواستهها از مجلس دوازدهم صحبت کنیم با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای خبرگان رهبری اجازه دهید بخشهای رهبری را ببینیم و بشنویم.
«متن گزارش»
رهبر معظم انقلاب اسلامی: درباره مجلس شورا یک جملهای عرض کنم هر مجلس جدیدی حامل امید جدیدی است.
امیدهای جدیدی است. وقتی یک مجلس تازهای تشکیل میشود، امیدهای تازهای هم با آن مجلس مطرح میشود و چشم اندازهای جدیدی را میتوانند پیدا کنند.
نمایندگان تازهای در مجلس جدید وارد میشوند، در کنار آنها نمایندگان مجربی هم از دوره قبل یا دورههای قبل هستند، یک ترکیب خوبی است مجموعه خیلی خوبی است، هم در آن ابتکار هست، هم در آن نوآوری هست، هم در آن تجربه هست، از تجربههای موفق قبلی استفاده میکنند. ابتکارات جدید هم میآید، خوب این یک سرمایه باارزشی است، تشکیل هر مجلس جدیدی برای کشور یک سرمایه باارزش و مورد استفاده است و باید این را قدر دانست، مثل یک خونی در رگهای مجموعه سیاسی کشور و اجتماعی کشور جاری میشود و ان شاءالله اثر میکند.
مجری: تاکید رهبر معظم انقلاب بر این که هر مجلس جدید امیدهای تازه و چشم اندازهای جدید برای کشور فکر میکنید انتخابات و آن چه که برگزار شد چه چشم انداز جدیدی پیش روی مردم و کشور قرار میدهد؟
رسایی: از مردم عزیزمان در اقصی نقاط کشور تشکر کنم بابت حضور معنی داری که داشتند و هویت بخشیدند به انتخابات، به ریشه جمهوری اسلامی، گرمی بخشیدند، علی رغم این که یک سال تلاش داشت صورت میگرفت برای این که مردم شرکت نکنند، مردم ترک کنند، اما حضورشان معنی دار بود.
از مردم عزیز تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس برای این که برای بار سوم به بنده اعتماد کردند و در حال حاضر منتخب آنها هستم تشکر ویژهای دارم خصوصا در این انتخابات آرای معنی داری داشتند و دادند.
نظام جمهوری اسلامی یادگار حضرت امام (ره) است. در نظامهای قبل از جمهوری اسلامی ایران، شاهانی بودند که مردم هیچ نقشی در تعیین آنها نداشتند. یک کسی شاه میشد، بعدا پسرش قرار بود شاه شود، بعد نوه اش شاه شود و بعد نتیجه اش شاه شود و گاهی یک بچهای که هنوز به بلوغ نرسیده بود. میگفتند این شاه ایران است.
مردم در چارچوب هر چه که شما بگویید و تصمیم بگیرید همان است
امام آمده و گفت مردم در چارچوب هر چه که شما بگویید و تصمیم بگیرید همان است و پایه و اساس جمهوری اسلامی این بود و حتی در مجلس خبرگان که در انتخابات حضور خیلی خوب و پرنشاطی مردم داشتند خوب همین رهبر معظم انقلاب اشاره کردند دو کار مهم دارند، یک وظیفه مهم دارند، یک نظارت بر این که رهبری شرایط رهبری را دارا هست یا نیست و یا این که اتفاقی افتاد، برای آینده انقلاب تصمیم بگیرند.
حتی رهبر با رای مردم، به نوعی، یکی از ویژگیهای نظام مردم سالار این است که اگر مردم یک انتخابی داشتند و در این ایام به نتیجهای رسیدند که این انتخابات یک گوشه اش باید تغییر پیدا کند و یک سلیقهای حاکم بوده است و یک جریانی و یک فکری مجموعهای بوده است و حالا مردم به این نتیجه میرسند که اعتماد کنند به این، این راه تغییر را، نظام جمهوری اسلامی برای مردم گذاشته است، در حالی که قبلا این جوری نبود، یک کسی شاه میشد و مردم نقشی نداشتند در تغییر و تحول آن، این که رهبر معظم انقلاب فرمودند که این خون تازه است.
رسایی: به همین دلیل است، شما میبینید در همین انتخابات در برخی از شهرها چهرههای مشهور و معروف مورد انتخاب مردم قرار نگرفتند، البته این به آن معنا نیست که اینها صلاحیت ندارند، نه در این عرصه مردم انتخابات رای ندادند، شاید در انتخابات دیگر مردم به آنها رای بدهند، کما این که به خود من در چهار سال پیش که کاندیدا بودم به دلایلی که در فضای سیاسی حاکم بود و آن روند انتخاباتی در شهر تهران بود و این روند مردم به آن اعتماد نکردند ما چهار سال پیش انتخاب نشدیم و این بار انتخاب شدیم، شاید باردیگر یکی مثل بنده بیاید، مردم نظر دیگری داشته باشند، حتی از منصوبین عالیترین مقامها در همین شهر تهران این طور نبود که رای بالایی داشته باشند، خیلی عادی مردم چیزی که نظرشان بود، گفتند، شاید گاهی نشناسند و گاهی ندادند.
تعبیر خون تازه و تعبیر امیدی که رهبر معظم انقلاب امروز فرمودند، این یک واقعیت است
رسایی: این خون تازه، تعبیر خون تازه و تعبیر امیدی که رهبر معظم انقلاب امروز فرمودند، این یک واقعیت است که در انتخاباتها و جاهایی که مردم سالاری حاکم است، خصوصا در کشور ما که مردم سالاری دینی حاکم است، این به خوبی مشهود و معلوم است.
البته صحبت امروز رهبر معظم انقلاب دو تا محور داشت، ایشان هم در یک بخش اشاره کردند به این که یک خون تازهای، به اصطلاح دمیده شده است، یک هوای تازه، یک مجموعه تازه، از آن طرف اشاره کردند به یک سری بد اخلاقی،که کام مردم را نباید تلخ بکنیم.
سوال: اجازه دهید یک بخشهای دیگری از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی را دیدار مجلس خبرگان رهبری ببینیم و برگردیم راجع به نکتهای که اشاره شد و تاکید رهبری صحبت کنیم.
رهبر معظم انقلاب: آن چیزی که شیرینی مجلس را نابود می کند بنده این جا یادداشت کردم سخنان اختلاف انگیز و دعوا راه انداختنها و ستیزه گریهای دشمن پسند است. شیرینی مجلس جدید را این جور چیزها از بین میبرد.
باید خیلی مراقبت کرد. باید خیلی مراقبت کرد، برادران و خواهرانی که در مجلس جدید که تشکیل خواهد شد، اندکی بعد، حضور دارند، بایست مراقبت کنند، نگذارند شیرینی تشکیل مجلس جدید از بین برود و تا کامها تلخ شود.
اگر چنانچه این مراعات را نکنند اولین اثر آن این است که کام ملت تلخ میشود، فضای سیاسی کشور، فضای تلخی میشود.
در حالی که فضای سیاسی با انتخابات و تشکیل مجلس جدید و آمدن افراد جدید و اینها، یک فضای با طراوتی است قهرا، این از بین میرود، اولین اثر آن این است، اثر بعد هم این است که مجلس از کارآیی میافتد، یعنی وقتی که مجلس شورای اسلامی دچار دعوا و ستیزه و مقابله و عرض کنم که جبهه بندیهای گوناگون این جور شد، از کار اصلی خودش باز میماند به طور طبیعی، دست بندیها و کشمکشها، مانع میشود از این که بتوانند به کارشان برسند.
سوال: بخشهایی از صحبتهای رهبر معظم انقلاب در مورد انتظارات و خواستهها از نمایندگان مجلس دوازدهم دیدیم و شنیدیم، ابتدای برنامه اعلام کردم که میزبان آقای دکتر محسن زنگنه منتخب مردم مشهد به صورت تصویری یا تلفنی هستیم، اصلاح میکنم منتخب مردم تربت که متاسفانه تا این لحظه در برنامه حاضر نشدند امیدواریم در زمان پیش رو به جمع ما اضافه بشوند.
آقای رسایی اشاره کردید به نقش مردم در انتخابات و در تصمیم گیریها، اما بپردازیم به بخشی که چه چشم اندازی این انتخابات و تصمیم گیری، بپردازیم به آن بخشی که چه تغییر و تحول و چه پنجرههای نویی را پیش چشم مردم باز کند؟
رسایی: به هر ترتیب مردم با رایی که دادند و من در پیام تشکری که از مردم داشتم، اعلام کردم، رای مردم حکایت از این میکند که بتوانند یک تغییر و تحولی ببینند و ماهیت انتخابات این است و ذات انتخابات این است و اگر قرار بود همان چیزی که هست ادامه پیدا کند اساسا چرا انتخابات برگزار میشود، وقتی که انتخابات برگزار میشود و کاملا معلوم میشود یک سلیقهای در کنار سلیقه دیگری تغییر کند این حکایت از این میکند که مردم منتظر هستند یک تفاوتی ببینند.
سوال: این چگونه مصداق پیدا کند، این تغییر در چه حوزهها و چه اولویتهایی؟
رسایی: در حل مسایل مردم پیگیری شود و در جهت گیری مجلس نشان داده شود و این که اولویتهای مجلس چه میشود و من اعلام کردم حالا مجلس قبل، مجلس یازدهم به نسبت برخی از مجالس قبل تر، مجلس موفقی بود، ولی همان مجلس بلاخره یک حاشیههایی به دنبال داشت، یک انتقاداتی نسبت به آن بود، یک صفتی رهبر معظم انقلاب داده بودند با عنوان مجلس انقلابی، خوب همان موقع گاهی انتقاد میکردیم و بعضی از دست ما ناراحت میشدند و حمله میکردند که چرا به مجلس انقلابی انتقاد میکنید.
موقع انتخابات همان کسانی که نمایندگان مجلس قبلی را معرفی کرده بودند، همان ائتلافهایی که نمایندههای قبلی را معرفی کردند، تقریبا دو سوم نمایندههای قبلی، کاندیداهای قبلی را عوض کردند و کاندیداهای جدید آوردند.
من گفتم اگر مجلس از نظر شما هم انقلابی بوده است چرا تغییر دادید، میگذاشتید همان بمانند نشان میدهد که خود آنهایی که دست اندرکار بودند به این جمع بندی رسیدند یک تغییری بدهند .
سوال: قدم اول آن قدم انتخاب مردم بوده است در ترکیب آن کسانی که اصلح بودند و باید وارد مجلس میشدند؟
رسایی: نگاه کنید تغییر و تحول از این جا شروع شده است و باید ادامه پیدا کند.
سوال: چگونه این بار روی دوش نماینده خانه ملت است، چگونه از چه راهی؟
رسایی: قطعا وقتی خون تازهای میآید، اصلا ماهیت مجلس بیان آرا و اندیشههای مختلف است، بلاخره آن رد میکند، آن تایید میکند، آن مخالف و آن موافق است، رهبر معظم انقلاب اینها را هیچ وقت نفی میکند، اساسا حضرت آقا کاملا معتقد است به این مسیری که قانون پیش بینی کرده است، حتی من یادم است ما توی مجلس بودیم در دوره مجلس، تاکید داشتند که دولت برجام را بیاورد توی مجلس که مورد نقد قرار بگیرد و مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.
این پویایی، این نظرات مختلف، این تکثر در مجلس به نفع کشور است، باعث میشود تضارب آرا و اندیشهها بهتر معلوم شده و نقد شود و بیاید بالا، این تضارب آرا را همراه بکنیم با تلخی با تندی، با توهین، با هتک حرمت، با افتراء، این قطعا آن چیزی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند به ضرر کشور است.
آن بداخلاقی، اصل اختلاف، اختلاف صدا و اختلاف سلیقه، رهبر معظم انقلاب توی بیانات امروزشان به صورت طبیعی پذیرفتند، اصلا مجلس یعنی همین، الان این مجلس دوازدهم را بررسی کردم کسانی که توی آن هستند، یک مجلس متکثری است، یعنی صداهای مختلفی دارد، یکنواخت نیست، حتما در چهار سال آینده شاهد یک مجلس پرنشاط، که تضارب آرا دارد هستیم، که مباحث مختلف توی آن هست این طوری نیست که یک نواخت باشد. این نباید تبدیل شود به پرخاشگری، آن چیزی که رهبر معظم انقلاب میفرمایند این است که تضارب آرا باشد ولی نباید موجب پنجه کشیدن به همدیگر شود. این درست نیست، رهبری دارد جلوی آن را میگیرد.
سوال: آقای رسایی اصلا علت تذکر رهبر معظم انقلاب راجع به این موضوع چیست، به ما مصداق بگویید، مثال بگویید، آسیبها را برای ما بیشتر توضیح دهید؟
رسایی: هر انتخاباتی تمام میشود یک عدهای توش رای نمیآورند، طبیعی است که آنهایی که رای نمیآورند ناراحت هستند و ناراضی هستند و شروع میکنند به اعتراض کردن، یک بخشی از آن قانونی است، هیچ اشکالی ندارد، قانون پیش بینی کرده، من خودم در انتخابات میان دورهای دو سال قبل شرکت کردم و به یک موضوعی در آن انتخابات اعتراض و اشکال داشتم، تا نهایت هم آن اعتراض خودم را پیگیری کردم. وقتی شورای نگهبان اعلام کرد که از نظر آنها که دیگر انتخابات تأیید است .
منبع خبر "
صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.