شیرینی اسکار گردویی خانگی به دلیل طعم و ظاهر جذاب، یکی از محبوبترین شیرینیهای عید نوروز در ایران است. این شیرینی به دلیل ماندگاری بالا، برای پذیرایی از مهمانان در ایام عید مناسب است.در این مطلب از پارس نیوز شما با طرز تهیه و نکات پخت این شرینی آشنا خواهید شد.
مواد لازم شیرینی اسکار | |
روغن صاف قنادی | ۲۵۰ کیلوگرم |
کره | ۱۷۵ گرم |
پودر قند | ۱۰۰ گرم |
شکر ریز | ۱۲۵ گرم |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سفید | ۱ کیلو و ۳۰۰ گرم |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
گردوی نیم کوب | ½ لیوان |
همچنین در پارس نیوز بخوانید : طرز تهیه شیرینی برنجی یکی از شیرینی های عید نوروز در خانه
برای تهیه شیرینی اسکار گردویی خوشمزه ابتدا فر را با دمای ۱۵ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به طور کامل گرم شود. در ادامه سینی فر را کاغذ روغنی به طور کامل پوشش داده و کنار می گذاریم.
در این مرحله روغن صاف قنادی را به همراه کره، پودر قند و شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم و با دور متوسط همزن به خوبی مخلوط می کنیم تا بافت مواد یکدست شود، سپس با نوک انگشت مواد را کمی ورز می دهیم.
حالا تخم مرغ را به همراه زرده تخم مرغ و وانیل به کاسه اضافه کرده و مواد را کمی مخلوط می کنیم تا بافت شان به طور کامل یکدست شود. در ادامه مغز گردوی نیم کوب شده را درون یک کاسه مناسب می ریزیم.
در این مرحله به اندازه یک گردو از خمیر بر می داریم و آنرا به صورت گرد با دستانمان شکل می دهیم، سپس درون گردوی خرد شده می غلطانیم. در ادامه خمیر را درون سینی فر قرار داده و با دست کمی فشار می دهیم.
توجه داشته باشید که می توانیم از مغزیجات دیگر نیز در تهیه این شیرینی خوشمزه استفاده کنیم. در ادامه تمام خمیر را به همین صورت شکل داده و پس از غلطاندن درون گردوی خرد شده درون سینی فر می چینیم.
در این مرحله سینی فر را در طبقه وسط فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ بپزند. پس از اینکه اطراف شیرینی ها طلایی شد، آنها را از فر خارج کرده و پس از خنک شدن، در ظرف دلخواه می چینیم.
شیرینی اسکار را میتوانید خیلی راحتتر از تصورتان برای دورهمیها، جشنها و روزهای عید درست کنید. پس اگر میخواهید از طرز تهیه شیرینی اسکار لذت ببرید باید نکات زیر را هنگام پخت آن بدانید. دانستن این نکات به داشتن تجربهای شیرین از درست کردن این شیرینی کمک خواهد کرد.
در طرز تهیه شیرینی اسکار باید همواره این نکته را در نظر داشته باشید که خمیرتان نه خیلی شل نه خیلی سفت باشد. به این معنا که آن را باید به راحتی با قاشق هم بزنید در نهایت با نوک انگشتانتان ورز دهید. برای بهتر عمل آمدن خمیر و پف شیرینیها بهتر است به آن یک تا دو ساعت در یخچال استراحت دهید.
مهمترین نکته برای پخت شیرینیهای خوشمزه اسکار در فر انتخاب سینی با لبههای کوتاه است. تنها به اینخاطرکه باید از هر طرف فر ۱۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد تا حرارت فر به راحتی پخش شود. نکته دیگر آنکه برای پخت حتما از سینیهای روحی و آلومینیومی استفاده کنید و نیازی به چرب کردنشان هم در پخت شیرینیهای خشک نیست. استفاده از سینی آلومینیومی برای پخت شیرینیهایی مانند اسکار منجر به تیره شدن ته شیرینیها میشود چراکه گرما را در خود نگه می دارد.
در روشی دیگر برای تهیه شیرینی اسکار، آن را مانند کیک اسفنجی در قابلمه و روی گاز میتوانید پخت کنید. برای اینکار کاغذروغنی ببرید و داخل قابلمه بیندازید. البته از سه پایه هم میتوانید استفاده کنید. سپس برای ۱۵ دقیقه قابلمه را روی گاز بگذارید تا گرم شود. در ادامه شیرینیها را با فاصله داخل قابلمه بچینید. در نهایت در قابلمه را دمکنی بپیچید و روی شعله متوسط رو به کم بگذارید. ۲۰ دقیقه زمان مناسبی برای مغزپخت شدن شیرینیهایتان است.
شیرینی اسکار گردویی را با پودر قند، پودر هل، خلال بادام، خلال پسته یا کنجد میتوانید تزئین کنید. هنگامی که شیرینیتان داغ است پودرقند را روی آن نریزید چراکه پودرقند آب خواهد شد و شیرینیتان ظاهر زیبایی نخواهد گرفت. سرد شدن کامل شیرینی هم به شما کمک نخواهد کرد به اینخاطر که پودر قند از روی شیرینیها خواهد ریخت. شما باید یک تا دو دقیقه زمان دهید که اسکارها از گرما بیفتند سپس پودر قند روی آنها بریزید.
در روشی دیگر برای تزئین این شیرینی خوشمزه میتوانید قبل از پخت، روی آن حفره ایجاد کنید. بعد از پخت، حفره را با کمی ژله بریلو، مارمالاد پرتقالی یا سس شکلاتی میتوانید پر کنید.
اگر برای تزئین شیرینیتان از پودر قند استفاده میکنید باید بدانید که با در معرض هوا قرار گرفتن، گلولهگلوله خواهد شد که به دلیل جذب رطوبت است پس برای جلوگیری از این کار باید یک قاشق سر پُر نشاسته را با پودر قند مخلوط و سپس استفاده کنید.
در نگهداری شیرینی اسکار این نکته را در نظر داشته باشید که آنها را روی هم نچینید. شیرینیها را باید در یک ظرف دربسته بگذارید تا بتوانید برای چند روز در دمای محیط نگهشان دارید. از سویی دیگر استفاده از عسل یا شکر سرخ در تهیه این شیرینی به ماندگاری بالا، تازه ماندن و تیره شدن سطح آن کمک خواهد کرد.