رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر بسیاری از مردم درباره انتخابات اعضای هیئت مدیره کل کشور برای اداره سهام عدالت در تاریخ ۲۰ اسفند بی خبر هستند و از نظر ما تصمیم شورای عالی بورس در زمینه برگزاری این انتخابات فاقد وجاهت قانونی است و مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود جدی میکند و ذرهای از منافع مردم کوتاه نمیآید.
خبرگزاری میزان - محمدرضا پورابراهیمی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی یک نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به موضوع سهام عدالت در بستر فضای اقتصادی کشور گفت: سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ در دستور کار نظام و حاکمیت قرار گرفت و تا به امروز شرایط خاصی را دنبال کرده و بعد از دستور مقام معظم رهبری جهت آزادسازی سهام عدالت، ما شاهد اتفاقاتی هستیم که اخیراً منجر به یکی از مصوبات شورای عالی بورس شده است که طبیعتاً نیاز به تبیین موضوع وجود دارد.
وی افزود: حدود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور ما از سهام عدالت برخوردار هستند و این ۵۰ میلیون نفر بخشی از سهام شان مربوط به شرکتهای بورسی و بخشی دیگر هم مربوط به شرکتهای غیربورسی.
پورابراهیمی بیان داشت: درباره شرکتهای بورسی باید گفت حدود ۳۶ شرکت از این شرکتها از جمله شرکتهای مهم کشوری هستند که تقرببا هر کدام به طور متوسط بین ۳۰ تا ۴۰ درصد سهام آنها متعلق به مردم است.
این نماینده مجلس بیان داشت: تقریبا ارزش پرتفوی آنها علی رغم نوساناتی که در طول ایام اخیر داشتیم ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است و ارزش غیر بورسی که به حدود ۱۳ شرکت است. با توجه به اینکه قیمت آنها در بورس نیامده هنوز مشخص نیست و برآورد دقیقی از آنها وجود ندارد. مجموع ارزش ۱۳ شرکت غیربورسی و ۳۶ شرکت بورسی پرتقوی سهام عدالتی را تشکیل میدهد که متعلق به ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران است و بر اساس تصمیماتی که در طول ایام اخیر از طرف مسئولین بخشهای دولتی شاهد بودیم، قرار بود تا تصمیم گیری در خصوص واگذاری آنها انجام شود.
وی بیان داشت: براساس آمارها حدود ۴۰ درصد از دارندگان سهام عدالت درخواست کردند تا به شکل مستقیم، خودشان مالکیت سهامشان را برعهده بگیرند و حدود ۶۰ درصد باقی مانده درخواست داشتند که به روش غیر مستقیم درباره سهامشان عمل شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: ۳۱ شرکت سهام عدالت استانی قرار است ظرف هفتههای آینده مالکیت حدود ۶۰ درصد از سهام شرکتهای بورسی سهام عدالت را به طور مستقیم در اختیار بگیرند.
وی بیان داشت: جالب است در تصمیمی که از نظر ما غیر کارشناسی است، سازمان بورس اعلام کرده که کسانی که قصد دارند در مجامع شرکت کنند باید در سامانه سجام ثبت نام کرده باشند این درحالی است که براساس ماده ۱۷ دستورالعمل سهام عدالت، قرار بود هویت این افراد از طریق شماره حسابی بانکی که اقدام میکنند، احراز شود لذا به واسطه این تصمیم یعنی الزام به ثبت نام در سامانه سجام حدود ۴۵ درصد ثبت نام نکردند یعنی از ۳۰ میلیون نفر ۵۵ درصد از این افراد احراز هویت شدهاند.
پورابراهیمی با اشاره به جلسه فوق العاده کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با وزیر امور اقتصادی و دارایی جهت بررسی اقدامات شورای عالی بورس و ابلاغیه آنان درباره انتخابات اعضای هیئت مدیره شرکتهای استانی سهام عدالت، گفت: نمایندگان مجلس نگران رویکرد دولتی کردن سهام عدالت هستند چرا که قرار است در سی و یک استان و از هر استان ۵ نفر به عنوان اعضای هیئت مدیره سهام عدالت انتخاب شوند و عملاً این ۱۵۵ نفر اداره بزرگترین مجموعههای اقتصادی کشور را برعهده بگیرند که مجلس اجازه نمیدهد با نفوذ دولت این کار انجام شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این موضوع مغایر با کاهش تصدی گری دولت است و عملاً دولت با این انتخابات به دنبال آن است که سهام عدالت را در دست بگیرد در حالی که برگزاری این انتخابات باید به صورت علمی، تخصصی و با مشارکت مردم انجام شود.
وی افزود: همچنین احتمال دارد نشست مشترکی با رئیس قوه قضائیه برگزار کنیم تا این موضوع از جنبه قضایی و حقوقی هم پیگیری شود.
پورابراهیمی بیان داشت: در حال حاضر بسیاری از مردم نمیدانند که قرار است ۲۰ اسفندماه انتخابات اعضای هیئت مدیره کل کشور برای اداره سهام عدالت انجام شود و از نظر ما تصمیم شورای عالی بورس در زمینه برگزاری این انتخابات فاقد وجاهت قانونی است و مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود جدی میکند و ذرهای از منافع مردم کوتاه نمیآید.
وی بیان کرد: امیدواریم در جلسه فردا با وزیر امور اقتصادی و دارایی به این جمع بندی برسیم که این انتخابات لغو شود و یک انتخابات قانونی برگزار شود، اما در صورتی که این اتفاق نیفتد، مجلس شورای اسلامی از ابزارهای نظارتی خود استفاده میکند.
تکمیل میشود ...
منبع خبر "
خبرگزاری میزان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.