کاهش مشارکت سهامداران در مجامع با برگزاری الکترونیکی انتخابات

صدا و سیما دوشنبه 11 اسفند 1399 - 16:58
سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت گفت: برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری به روش الکترونیکی منجر به کاهش حضور مردم در مجامع می‌شود.

نقض قانون در برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه گذاری استانی برای سهام عدالتبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، آقای اکبر حیدری در نشست خبری که درباره برگزاری مجامع الکترونیکی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی برگزار شد افزود: در شرایط فعلی برگزاری مجامع شرکت‌ها غیرقانونی است,، زیرا ترتیبات قانونی در روند برگزاری مجامع و انتخاب هیات رئیسه رعایت نشده است و همچنین زمینه حضور مردم در این مجامع فراهم نشده است.

وی با اشاره به اینکه در برگزاری مجامع الکترونیکی سهام عدالت جایگاه تعاونی‌ها دیده نشده است گفت: بر طبق اصل ۴۴، شرکت‌های تعاونی سهام عدالت تشکیل شد و با تائید سازمان بورس اوراق بهادار این تعاونی‌ها سال‌ها مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: طبق ماده ۸۴ قانون تجارت، برگزاری مجامع فوق‌العاده در شرکت‌های سهامی باید با حضور ۳۳ درصد سهامداران تشکیل شود و اگر این مجامع الکترونیکی شود ۳۳ درصد هم در مجامع شرکت‌ها حضور نخواهند یافت.

حیدری گفت: اگر برگزاری مجامع مانند سال‌های گذشته صورت گیرد بیش از ۹۰ درصد سهامداران حضور خواهند یافت.

وی افزود: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سال‌ها در قالب سهامی عام تحت نظارت سازمان بورس متشکل از تعاونی‌ها تشکیل شدند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت گفت: ۳۵۲ شرکت تعاونی شهرستانی سهام عدالت در ۳۰ استان تشکیل شده که در گذشته به نمایندگی از مردم اقدام به حضور در مجامع می‌کردند.

وی گفت: پیشنهاد ما این است که همه به قانون پایبند باشند و میزان مشارکت مردم را در مجامع به تعاونی‌ها انتقال دهند که با این اقدام، حقوق سهامداران حفظ خواهد شد.

حیدری افزود: در زمان ثبت‌نام، تعاونی‌های سهام عدالت به ۴۹ میلیون نفر، سهام عدالت را تحویل دادند، این تعاونی‌ها با ظرفیت عظیم توانستند در این مدت سود سهام عدالت را بدون وقفه به سهامداران پرداخت کنند.

حیدری درباره بیانه کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی گفت: با وجود فشار‌ها برای جلوگیری از مطالبه‌گری در خصوص حقوق تضییع شده سهامداران در طول سال‌های اجرای طرح، بیانه‌ای درباره تخلف در حذف تعاونی‌ها منتشر کردیم.

وی افزود: شورای عالی بورس در تاریخ ۴ مرداد ۹۹ در اجرای بند ۲ ابلاغیه رهبری نسبت به تدوین و تصویب آیین‌نامه آزادسازی سهام عدالت اقدام کرد که واجد ایرادات و مغایرت‌هایی با قانون تجارت و قانون اصل ۴۴ به ویژه در جایگاه قانونی تعاونی‌های سهام عدالت شهرستانی به نمایندگی از اعضایشان در مجمع سرمایه‌گذاری‌های استانی است که خلا ناشی از این رویکرد در ایجاد بن بست قانونی در امر برگزاری مجامع سرمایه‌گذاری استانی نمود پیدا کرده است.

وی گفت: کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و مدیران این شرکت‌ها در عین حال از روز نخست ابلاغ آیین نامه آزاد سازی، عمیقا خود را متعهد و ملزم به اجرای دقیق ترتیبات مقرر از جمله افزایش سرمایه شرکت‌ها، برگزاری مجمع فوق العاده برای اصلاح اساسنامه سپس برگزاری مجامع انتخاب مدیران و رفع توثیق سهام از سوی سازمان خصوصی‌سازی و در نهایت، پذیرش در بورس و معاملاتی شدن سهام با رعایت قانون تجارت و اساسنامه مصوب و مقررات بازار سرمایه دانسته‌اند.

نقض قانون در برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه گذاری استانی برای سهام عدالت

برگزاری مجامع الکترونیکی شرکت‌های سرمایه گذاری استانی نقض قانون است، زیرا بسیاری از سهامداران عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند در سامانه سجام ثبت‌نام نکرده اند.

آقای اکبر حیدری در نشست خبری که درباره برگزاری مجامع الکترونیکی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی برگزار شد افزود: در برگزاری مجامع الکترونیکی امکان حضور همه سهامداران وجود ندارد و براساس قانون باید شرایط برابری برای حضور مردم در مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری ایجاد شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت با بیان اینکه ۱۹ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند افزود: ایجاد شرایط برابر بین سهامداران برای برگزاری مجامع از الزامات قانون است، اگر یک نفر از سهامداران سجامی نشود نمی‌تواند در مجامع شرکت کند که این خلاف برابری سهامداران است.

حیدری گفت: حدود ۴ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کردند دانش آموز هستند و دسترسی به اینترنت ندارند و نمی‌توانند در مجامع الکترونیکی شرکت کنند.

وی گفت: در زمان ثبت نام سهام عدالت، تعاونی‌ها شرایط لازم را برای ثبت‌نام فراهم کردند و کار را انجام دادند، تعاونی‌ها نمایندگان سهامداران هستند باید شرایط برای نمایندگان مردم در شرکت‌های سرمایه گذاری استانی فراهم شود.

حیدری افزود: صدور ابلاغیه آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت ماه بدلیل تخطی دولت بود,، زیرا دولت درسال ۹۵ سهام را به مردم واگذار نکرد و در طول سال‌های اجرای طرح خلاف قانون عمل کرد.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت گفت: در گذشته از شرکت‌های تعاونی سرمایه‌گذاری استانی بدلیل عقد قرارداد اجباری، سلب اختیار شده بود، درصورتی که در قانون و فرمان ۸ بندی مقام معظم رهبری استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها بیان شده است.

وی افزود: دولت شرکت‌های تعاونی سرمایه‌گذاری استانی را به رسمیت نمی‌شناسد و به همین دلیل در هیچ یک از جلسات شورای عالی بورس نماینده شرکت‌های تعاونی سرمایه‌گذاری سهام عدالت حضور نداشت و نمی‌توانست صحبت‌های خود را بیان کند.

حیدری گفت: همه صورت‌های مالی شرکت‌های تعاونی سرمایه‌گذاری استانی بررسی می‌شود و در سامانه کدال ارائه شده است.

وی بیان کرد: ۱۰ سال از ثبت شرکت‌های تعاونی سرمایه‌گذاری استانی می‌گذرد و براساس قانون مجامع این شرکت‌ها سال‌هاست برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: تعاونی‌ها بهترین نماد برای حضور مردم در برگزاری مجامع هستند، زیرا نمایندگان مردم هستند و باید جایگاه آن تقویت شود.

وی افزود: باید فرصت برابر برای مشارکت همه سهامداران برای حضور در مجامع ایجاد شود.

حیدری گفت:دولت وکیل مردم نیست و بعد از ازاد سازی سهام عدالت امور سهام به مردم‌واگذار شده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.