به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، روشنعلی یکتا امروز در نوزدهمین اجلاس شورای بینالمللی همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی کشورهای منطقه دریای خزر اظهار داشت: دریای خزر مزایای ویژه تجارت را برای کشورهای حوزه منطقه فراهم کرده است.
عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: از جمله این مزیتها میتوان به سرعت بالای جابجایی کالا، هزینه پایین حمل و نقل و حجم بالای کالا اشاره داشت؛ به کمک دریای خزر حلقه اتصال یک تجارت بزرگ به ما بسیار نزدیک است.
وی با بیان اینکه این نزدیکی نوید ظرفیت یک تجارت بزرگ را میدهد افزود: نکاتی باعث تسهیل در تجارت ما با سایر کشورهای حوزه دریای خزر میشود که از جمله آنها میتوان به ایجاد بستر مناسب بانکی برای پوشش یک پول واحد منطقهای و تسهیل در صدور روادید تجاری اشاره داشت.
یکتا تصریح کرد: ایجاد کریدور سبز کنسولی برای فعالان تجاری با سابقه و عنواندار منطقه، تشکیل کمیتهی داوری در اتاقهای کشورهای حوزه آی سی دی سی، یکسانسازی ارزشهای گمرکی در کشورهای منطقه و منطبق کردن گواهی بهداشت استاندارد اسناد گمرکی و گواهی مبداء از دیگر موارد حائز اهمیت است.
وی عنوان داشت: از دیگر موارد تسهیلکننده تبادلات فراهم کردن شرایط سرمایهگذاری مشترک فعالین اقتصادی و سرمایهگذاران در مناطق آزاد و ایجاد نقطه مشترک واحد بین بخش خصوصی منطقه با بخش دولتی و مجالس قانونگذاری است.
عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه بیان کرد: باید سرایی مانند سرای تجاری ایرانیان که در آستراخان است در بنادر دریای خزر نیز ایجاد شود تا ویترین تولیدات و خدمات بازرگانان باشد.
یکتا افزود: عمده فعالیت ما در ترکمنستان در حوزه خدمات مهندسی بوده؛ طراحی و آبیاری قطرهای کربند سبز شهر عشق آباد، مشارکت در ساخت ورزشگاهها در 2 شهر ترکمنستان، مشارکت در تأمین کتالا و ساخت جاده عشق آباد، تجن و ماری از جمله این خدمات است.
عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: از دیگر اقدامات انجام شده توسط ایران در ترکمنستان میتوان به تأمین کالا و مشارکت در ساخت بخشهایی از شهر جدید روج آباد و پروژههای مشارکتی دیگر در ترکمنستان اشاره داشت.
وی گفت: همزمان با این طرحها از سال 1997 صادرات خشکبار مانند پسته، خرما، چای و انجیر به روسیه را آغاز کردیم و در چند سال اخیر نیز میوههایی مانند کیوی و سیب به روسیه صادر شده و از روسیه جو، ذرت، عدس و کاغذ به ایران وارد میشود.
یکتا با بیان اینکه ایران با آذربایجان از طریق آستارا در تبادلات تجاری است گفت: ایران به آذرباجان پسته و چای صادر کرده و از آنجا نهادههای دامی وارد میکند همچنین با قزاقستان نیز ارتباط تجاری داشته و به آنجا پسته، خرما و چای صادر کرده و از آنجا نهادهای دامی برای ترانزیت وارد میکند.
انتهای پیام/614/ ز