بهانه جویی سازمان ملل برای کمک نکردن به یمن

صدا و سیما سه شنبه 12 اسفند 1399 - 19:28
سازمان ملل از نتایج کنفرانس کمک کنندگان به یمن و پائین بودن تعهدات مالی برای تامین اعتبارات لازم برای کمک رسانی به مردم یمن اظهار ناامیدی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، سازمان ملل متحد جنگ یمن را بدترین بحران انسانی در جهان خوانده است و در نشست مجازی کشور‌های کمک کننده به یمن که با نظارت این سازمان و حدود ۱۰۰ کشور دیگر به میزبانی مشترک سوئد و سوئیس روز دوشنبه یکم مارس ۲۰۲۰ برگزار شد، ضمن نادیده گرفتن جنایات همه روزه ائتلاف سعودی مشتمل بر کشور‌های عربستان سعودی و امارات عربی متحده که نزدیک به شش سال با سلاح‌های فوق پیشرفته آمریکایی و اکثر کشور‌های غربی به جنگ تمام عیار ضد ملت مظلوم یمن رفته اند، جنبش انصارالله را به نقض قوانین متهم کردند و این جنبش را عاملی دانستند که اوضاع انسانی را در یمن بدتر کرده است.  
بهانه جویی سازمان ملل متحد برای کمک نکردن به یمن
شرکت کنندگان در این نشست مجازی مدعی شدند: اوضاع انسانی در یمن بدتر شده است و ۸۰ درصد یمنی‌ها نیازمند کمک هستند. فارغ از اینکه اعلام کنند جنگ ویرانگر ضد ملت، مرگ هزاران شهروند و غیرنظامی یمنی، آوارگی میلیون‌ها مردم گرسنه و ازسرگیری مجدد حیات القاعده و داعش را به دنبال داشته است. شرکت کنندگان در این نشست، این تفکر که انصارالله ائتلافی از دل مردم یمن است و کشور‌های اشغالگر همچون آمریکا و همپیمانانش در روند شکل‌گیری بحران یمن و تشدید آن نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کرده‌اند.  

هدف از برگزاری این کنفرانس جمع آوری ۳.۸۵ میلیارد دلار
بنابر ادعا‌های مطرح شده، هدف از برگزاری این کنفرانس جمع آوری ۳.۸۵ میلیارد دلار به منظور جلوگیری از قحطی گسترده در یمن است. شرکت کنندگان در این نشست مجازی اهمیتی برای این مسئله قائل نیستند که کمک به تنهایی به جنگ پایان نخواهد داد. فقط از طریق پایان دادن به جنگ است که می‌توان به بحران انسانی در یمن پایان داد. آمریکا و محور غربی، سعودی و صهیونیستی مخالف تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ بوده در غیر اینصورت از ائتلاف سعودی - اماراتی درخواست می‌کردند حملات برون مرزی و عملیات نظامی که جنگ در یمن را طولانی کرده است، متوقف کنند و از شدت بخشیدن به آن بکاهند. آن‌ها سالهاست زنان و کودکان در یمن را بمباران می‌کنند و اجازه رسیدن غذا و دارو را به این کشور نمی‌دهند. پس از سال‌ها خشونت در یمن، نیمی از جمعیت این کشور گرسنه هستند و ۴۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال در معرض خطر مرگ بر اثر سوء‌تغذیه قرار دارند.
 
شکست نتایج کنفرانس و پائین بودن تعهدات
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از نتایج کنفرانس کمک کنندگان به یمن و پایین بودن تعهدات مالی کشور‌های کمک کننده برای تامین اعتبارات لازم برای کمک رسانی به مردم یمن اظهار ناامیدی کرد. در حالی که سازمان ملل انتظار داشت در کنفرانس کمک کنندگان حدود چهار میلیارد دلار کمک برای کنار زدن سایه گرسنگی از یمن جمع کند، مجموع تعهدات کشور‌های شرکت کننده از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار فراتر نرفت.
کنفرانس به اصطلاح حامیان یمن مانند نشست‌های قبلی که در عرصه جهانی برگزار شد برای حل مشکلات مردم یمن بی نتیجه بود. یکی از کشورهای شرکت کننده در اینگونه نشست ها ، رژیم عربستان سعودی است که مبلغ بسیار ناچیزی برای کمک به مردم یمن ارائه داده است. درحالیکه این رژیم از متجاوزین به کشور یمن است و شش سال است که یمن را در معرض انواع تجاوز‌ها و محاصره‌ها قرار داده است. کشور‌هایی که خود را حامیان مردم یمن معرفی می‌کنند، مبالغ بسیار ناچیزی ارائه کردند و در مقایسه با نیاز‌های مردم یمن اصلا به حساب نمی‌آید. به ویژه در سال‌های اخیر مشکلات بسیار زیادی در کشور یمن به وجود آمده است. با این حال مبالغی که اعلام شد حتی ۱۰ درصد از نیاز‌های ضروری و فوق العاده مردم یمن را برآورده نمی‌کند.
 
انصارالله قدرتمندتر از گذشته در ساختار سیاسی یمن 
اکثر مردم از تلاش عربستان سعودی و امارات برای جدایی مناطق یمن و تکه تکه کردن این کشور در راستای منافع خود آگاهند و بدین ترتیب تصور باز پس گیری صنعا از انصارالله که از سال ۲۰۱۴ آنرا در کنترل دارد تصوری محال است.
 
بهانه جویی سازمان ملل متحد برای کمک نکردن به یمن
 
درگیری‌های جنوب یمن 
درگیری‌ها بین جدایی طلبان در مناطق جنوبی یمن با گروه‌های مسلح و شبه نظامیان طرفدار دولت مستعفی و فراری منصور هادی رئیس جمهور وابسته به عربستان سعودی، ائتلاف شکل گرفته بین امارات متحده عربی و عربستان سعودی را به شدت ضعیف کرده است. نتیجه این تضعیف، قدرتمند شدن مبارزان جنبش انصارالله است که در ابتدا یک گروه کوچک بود و هم اکنون به یک جنبش بزرگ آزادی بخش تبدیل شد.

زمینه‌ها و اهداف دخالت خارجی در یمن
بحران در کشور یمن تنها متاثر از تحولات داخلی نیست. کشور‌های منطقه‌ای و بین المللی مانند عربستان سعودی، آمریکا، رژیم صهیونیستی و نهادهایی، چون شورای همکاری خلیج فارس در افزایش بحران در یمن نقش تعیین کننده‌ای داشته اند.
عربستان سعودی با هدایت، همکاری و چراغ سبز آمریکا و کشور‌های غربی بویژه انگلیس به منظور جلوگیری از قدرت گرفتن انصارالله و به بهانه کسب مشروعیت برای منصور هادی رئیس جمهور مخلوع و فراری یمن، حمله به یمن را آغاز کرد و این اقدام جنایتکارانه‌ترین دخالت حکام آل سعود در امور داخلی و سرنوشت یمنی‌ها بود.

اهمیت تنگه باب المندب برای دولت‌های عرب منطقه و متحدان فرامنطقه‌ای آن‌ها
یکی از عوامل اساسی اثرگذار در بحران یمن، نقش‌آفرینی و تحرکات بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در قبال اهمیت ژئوپلیتیک تنگه باب المندب است. اهمیت موقعیت جغرافیایی یمن برای آمریکا و عربستان در بحث تنگه باب‌المندب و صدور نفت، به بحران یمن دامن زده است. تنگه باب‌المندب نقطه‌ای راهبردی و مهم میان شاخ آفریقا و خاورمیانه و رابط راهبردی میان دریای مدیترانه و اقیانوس هند است. این تنگه بین یمن، جیبوتی و اریتره واقع شده است و دریای سرخ را به خلیج عدن و دریای عرب پیوند می‌دهد. بستن تنگه باب‌المندب می‌تواند تانکر‌های نفتی خلیج فارس را از رسیدن به کانال سوئز محروم کند و آن‌ها را به سمت دماغه جنوبی آفریقا منحرف سازد و سبب افزایش زمان و هزینه صدور نفت شود، به‌علاوه، جریان نفت جنوبی اروپا و آفریقا دیگر نمی‌تواند مهم‌ترین مسیر مستقیم صدور کالا و نفت به بازار‌های آسیا از طریق کانال سوئز و تنگه باب‌المندب را طی کند.
از دیگر، در یمن هستند.
 
بهانه جویی سازمان ملل متحد برای کمک نکردن به یمن

جدیدترین جبهه نبرد؛ آزادسازی بخش‌های تصرف شده مأرب
نیرو‌های متجاوز در استان مأرب هر روز با نزدیک شدن ارتش و کمیته‌های مردمی به مرکز شهر مأرب در ۱۲۰ کیلومتری شرق صنعا و تشدید درگیری‌ها در اطراف آن ضربات سهمگینی متحمل می‌شوند. این شهر در حوالی غنی‌ترین میادین نفتی و آخرین پناهگاه نیرو‌های متجاوز تحت حمایت ائتلاف به سرپرستی عربستان سعودی در شمال این کشور جنگ زده واقع شده است. انصارالله پس از اندکی توقف نبرد از ۸ فوریه عملیات علیه متجاوزان را از سرگرفتند. به دست گرفتن کنترل مارب که یک میلیون آواره در آن زندگی می‌کنند، توسط انصارالله ضربه سنگینی برای دولتی فراری و مستعفی است که به جنوب تبعید شده است، زیرا شمال یمن و در مرز عربستان سعودی به طور کامل تحت کنترل انصارالله است.

نتیجه گیری
کلید مارب در دست جنبش انصار الله است.
با پیشروی‌های چشمگیر جبهه مقاومت در روز‌های اخیر و فتح مواضع و ارتفاعات در کنترل متجاوزان، بار دیگر کشور‌های مدعی دفاع از حقوق بشر به دروغ درباره وقوع یک فاجعه انسانی قریب الوقوع در صورتی که جنگ بر سر مارب ادامه یابد، هشدار داده و اعلام کردند جان میلیون‌ها غیرنظامی در مارب به خطر افتاده است. این کشور‌های مدعی ازجمله آمریکا و برخی کشور‌های غربی در کنار سازمان ملل به جای پرداختن به جنایات حکام آل سعود و هشدار به آنان درصورت تداوم حملات هوایی جنگنده‌های متجاوز سعودی - آمریکایی به زیرساخت‌های یمن، از انصارالله خواسته اند عملیات خود را در شمال یمن متوقف کند و از جامعه بین‌الملل درخواست کردند که انصارالله را برای متوقف کردن حملات خود به این استان تحت فشار قرار ‏دهند. ‏
این دوگانگی در مواضع نشان می‌دهد آن‌هایی که مسئول هستند برای رسیدن به صلح جدی نیستند چه برسد به اینکه بخواهند از مردم یمن محافظت کنند.
به نظر می‌رسد تلاش برگزار کنندگان نشست خیرین در جهت حمایت از دولت ‏نامشروع و فراری یمن قرار دارد و در این چارچوب، درصدد است با ‏فضاسازی تلویحی و القائی علیه انصارالله یمن، این گروه را عامل اصلی ‏ادامه بحران در این کشور بازنمایی کند. افزون بر این، در جهت اعتبارزدایی از عملیات‌ها و حملات و موفقیت‌های ارتش و ‏گروه‌های مردمی یمن قرار دارد. ‏
 
نویسنده : حسین روحانی فرد

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.