میانگین پایین پوسیدگی دندان در خراسان شمالی نسبت به کشور

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 18 اردیبهشت 1403 - 10:54
مدیر گروه بیماری‌های دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: استفاده از دهان شویه‌ها می‌تواند تا ۹۹ درصد باکتری‌هایی که موجب پوسیدگی دندان می‌شود را از بین ببرد.

دکتر مهین یاهوئیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به میزان بالای پوسیدگی دندان در افراد کنتر از ۱۴ سال این استان، اظهار کرد: از سوی دیگر متاسفانه میزان پوسیدگی دندان در جمعیت بالای ۳۰ سال این استان نیز بسیار بالاست و جای کار دارد.

وی تصریح کرد: اما میانگین پوسیدگی دندان‌ها در میان جمعیت این استان نسبت به میانگین کشوری در جایگاه بهتری قرار دارد.

یاهوئیان با تاکید بر اینکه پوسیدگی دندان یک عامل چند فاکتوری است که عوامل مختلفی در آن نقش دارند، افزود: برخی از افراد تصور می‌کنند که رعایت بهداشت دهان و دندان همچون مسواک زدن فقط می‌تواند از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند اما در کنار رعایت این مسئله خیلی مهم، تغذیه نیز از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: مصرف کم مواد قندی، مصرف مقدار مناسب مواد لبنی و خرما، عدم استعمال مواد دخانی و قلیان و ... در کاهش پوسیدگی دندان‌ها بسیار موثر است. متاسفانه میزان مصرف آب میوه حاوی مواد نگهدارنده، نوشابه و ... در میان جمعیت کمتر از ۱۴ سال این استان بالا است و یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر پوسیدگی دندان‌های آن‌ها همین مواد غذایی است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه طی بررسی‌های صورت گرفته میزان پوسیدگی دندان در کشوری همچون پاکستان کمتر از کشور ایران است، بیان کرد: در واقع پوسیدگی دندان چندان به رفاه و یا فقیر بودن یک منطقه بستگی ندارد بلکه به نوع تغذیه بستگی دارد.

وی توضیح داد: خودمراقبتی و بهداشت دهان و دندان نیز تاثیر زیادی در جلوگیری از پوسیدگی دندان دارد، بطوریکه حتی اگر امکان مسواک زدن در یک برهه زمانی کوتاه وجود نداشت، استفاده از دهان شویه‌ها می‌تواند تا ۹۹ درصد باکتری‌هایی که موجب پوسیدگی دندان می‌شود را از بین ببرد.

مدیر گروه بیماری‌های دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: قبل از شیوع ویروس کرونا شاخص‌های دهان و دندان در این استان در وضعیت خوبی قرار داشت اما با شیوع آن و تمرکز بر ریشه کنی این ویروس، مسئله دهان و دندان تا حدودی مغفول واقع شد اما دوباره به این موضوع توجه خاص شده و در همین راستا پویش دهان و دندان از تاریخ ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در حال برگزاری است.

وی گفت: در واقع در این پویش به جمعیت کمتر از ۱۴ سال توجه ویژه شده است چراکه ایجاد رفتار از تغییر رفتار آسانتر است و به دنبال آن هستیم تا مسائلی همچون رعایت بهداشت دهان و دندان، مسواک زدن و ... را در کودکان فرهنگ سازی کنیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.