به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان در این آیین گفت: سند بررسی راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی در بحران کرونا به عنوان یک نقشه راه میتواند در توسعه این بخش و خروج از مشکلات آن موثر باشد.
سید حسن قاضی عسکر افزود: در عین حال لازم است نهادهای دولتی و غیردولتی تاثیرگذار در صنایع دستی و صادرات آن با تقسیم کار، در این زمینه فعال وارد عمل شویم تا به نتایج مطلوب دست یابیم.
وی خاطرنشان کرد: همافزایی فعالان این بخش از یکسو و از سوی دیگر برنامهریزی برای رفع مشکلات اقتصادی و قانونی و پیگیری آن در سطوح استانی و ملی میتواند در این عرصه تحول آفرین باشد.
همچنین معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: بحران کرونا در کشور و جهان شرایطی را بوجود آورد که در بخشهای مختلف به ویژه صنایع دستی مشکلاتی را بوجود آورد.
محمد عیدی ادامه داد: استان و شهر اصفهان از مراکز صنایع دستی کشور است و بیتردید بحران کرونا در وضعیت هنرمندان و صنعتگران دستی اصفهان بیش از سایر نقاط مشهود و ملموس بود.
وی اظهار کرد: از همین رو لازم بود در گام نخست مسائل و مشکلات این بخش احصا شود و در گام بعدی راهکارهای اجرایی و اقدامات عملیاتی برای برون رفت از این مشکلات برنامهریزی شود.
معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تصریح کرد: در همین راستا کارگروه گردشگری استان ماموریتی را به معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان مبنی بر ارزیابی و مساله شناسی بحران کرونا و رکود بازار صنایع دستی و راهکارهای خروج از آن، محول کرد.
وی اضافه کرد: این مساله طی ۲ ماه توسط دفتر پژوهش سازمان فرهنگی، تفریحی ورزشی شهرداری اصفهان و دفتر نمایندگی "کمیسیون ملی یونسکو - ایران" در استان اصفهان بررسی و نتیجه در قالب ویرایش اول این سند تهیه شد.
عیدی گفت: امروز علاوه بر رونمایی از سند، جلسه هماندیشی کنشگران دولتی و غیردولتی صنایع دستی بهمنظور بررسی اقدامات اجرایی برای بهبود وضعیت موجود برگزار شد و شرکت کنندگان در این جلسه از این سند استقبال کردند.
ویرایش اول سند "بحران کرونا و رکود بازار صنایع دستی اصفهان؛ بررسی راهکارهای خروج از رکود" در ۱۳۶ صفحه در ۶ فصل "بررسی جامعه شناختی مساله صنایع دستی در بحران کرونا"، "نگرشی بر مبنای بازاریابی به مساله صنایع دستی"، "نگرشی بر مبنای مدیریت استراتژیک مساله صنایع دستی"، "تحلیل صنایع دستی اصفهان بر مبنای ماتریس سوآت"، "نمونههایی از شیوههای مقابله با تاثیرات ناشی از کرونا در جهان در بخش صنایع دستی" و "ایدههای کاربردی خروج از رکود" تدوین شده است.
یش از ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در استان اصفهان فعالیت میکنند که در چهار سال گذشته ۴۰ هزار نفر شناسائی و شناسنامه دار شدند.
از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است که تاکنون ۴۰ هزار نفر شاغل در این بخش ساماندهی شدند با احتساب خانوادههای این افراد معیشت حدود چهار میلیون نفر به صنایع دستی گره خورده است
اصفهان به عنوان دومین شهر جهانی صنایع دستی در طول تاریخ نقش مهمی در رشد و توسعه فرهنگ و تمدن این سرزمین کهن ایفا کرده است.