تامین نیاز‌های صنعت ریلی و هوایی با اتکا به دانش داخلی

صدا و سیما چهارشنبه 13 اسفند 1399 - 18:53
چرخ و محور واگن، یکی از نیاز‌های اصلی صنعت ریلی بود که مدت‌ها وارد می‌شد، اما با برنامه ریزی، برون سپاری و اتکا به دانش داخلی، امروزه بخش عمده‌ای از این نیازها، از داخل تامین می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محسن صالحی نیا در حاشیه بازدید از هشتمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، و ششمین نمایشگاه بین المللی فرودگاه، هواپیما، پرواز و صنایع وابسته که امروز با حضور جمعی از مسئولان افتتاح شد، استفاده از توانمندی‌های داخلی، بخصوص بخش خصوصی را یکی از اهداف اصلی برپایی چنین نمایشگا‌هایی عنوان کرد و افزود: چرخ و محور واگن یکی از نیار‌های اصلی صنعت ریلی بود که مدت‌ها وارد می‌شد، اما با برنامه ریزی، برون سپاری و اتکا به دانش داخلی، امروزه بخش عمده‌ای از این نیاز‌ها از داخل کشور تامین می‌شود.

رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی(ایدرو) با اشاره به اینکه باوجود تحریم‌ها و محدودیت‌های بین المللی، شرکت‌های ایرانی رشد قابل توجه‌ای داشته اند گفت: پروژه‌ای کلان مدت با مدیریت سازمان گسترش در دست اقدام است که بر اساس آن، دو هزار واگن برای استفاده در حمل و نقل شهری تا ۶۰ درصد داخلی، تولید و بهره برداری خواهد شد.

مدیرعامل جدید شرکت فرودگاه‌های ناوبری هوایی ایران نیز در ششمین نمایشگاه بین المللی فرودگاه، هواپیما، پرواز و صنایع وابسته، نمایشگا‌ها را فرصتی مناسب برای معرفی توانمندی‌های داخلی کشور عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه نشان داد که تولیدکنندگان ایرانی توانستند باوجود تحریم ها، بخش عمده‌ای از نیاز‌های داخلی کشور را متناسب با استاندارد‌های بین المللی تولید کنند.

آقای سیاوش امیر مکری افزود: سیستم روشنایی باند از جمله محصولات جدیدی است که سال‌ها وارد می‌شد، اما اکنون با کمک شرکت‌های دانش بنیان امکان تولید داخل آن مهیا شده است.

وی همچنین با اشاره به دانش بالای متخصصان داخلی در حوزه تعمیر و نگهداری هواپیما، گفت: شرکت‌های ایرانی پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته اند و می‌توانند بخش عمده‌ای از نیاز‌های صنعت هوایی را تامین کنند.

امضا چند تفاهمنامه در حوزه ریلی

مدیران عامل راه آهن و بورس کالای ایران، در حاشیه هشتمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

براساس این تفاهم نامه، معاملات حمل و نقل و تیکت‌های حمل و نقل در بورس کالای ایران، مورد معامله قرار می‌گیرد.

آقای حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالا ایران در این مراسم گفت: این فرصت فراهم خواهد شد افرادی که کالایی را خریداری کردند، بتوانند هزینه حمل و نقل کالای خود را نیز در بستر معاملاتی بورس کالا ایران، با بهینه‌ترین قیمت تامین کنند.

وی با اشاره به اینکه جدا از بستر مزایده، بستر مناقصه نیز فراهم شده است، افزود: شرکت‌های عرضه کننده می‌تواند تیکت‌های حمل و نقل را به صورت مزایده عرضه، و خریداران نیز به صورت مناقصه به بهترین قیمت دست پیدا کند.

مدیرعامل راه آهن نیز با اعلام اینکه برای نخستین بار است که ظرفیت‌های حمل و نقل ریلی در بورس کالا عرضه می‌شود، گفت: این همکاری باعث افزایش بهروه وری و کاهش قیمت تمام شده محصول در کارخانه‌های داخلی خواهد شد.

آقای سعید رسولی همچنین از امضا قرارداد سفارش خرید هزار و ۲۷۰ دستگاه انواع واگن باری با برخی از شرکت‌های داخلی خبر داد و افزود: این واگن‌ها ظرف یک سال وارد مدار خواهد شد.

وی با بیان اینکه کارخانه‌های داخلی در سال توان تولید ۲۰۰۰ واگن در سال را دارند، گفت: سال گذشته ۷۸۷ دستگاه انواع ناوگان ریلی در داخلی تولید شد، اما امسال این عدد از ۱۰۰۰ دستگاه عبور می‌کند.

رسولی با بیان اینکه، تولید داخل در راه آهن، رشد مناسبی داشته است، افزود: هم اکنون ظرفیت بیش از ۵ سال کل کارخانجات کشور، سفارش واگن گرفته ایم که به تدریج تولید و استفاده خواهد شد.

مدیر عامل راه اهن همچنین از ورود دو دستگاه قطار ریل باس به ناوگان ریلی کشور خبرداد و گفت: این قطار‌های خودکشش که در مسیر‌های حومه‌ای استفاده می‌شوند با مشارکت یک شرکت ایرانی و کره‌ای تولید شدند.

وی افزود: شرکت تولید کننده این قطار‌های خودکشش به حدی از توانمندی رسیده است که می‌تواند بدون همکاری شریک کره‌ای خود، قطار‌های بعدی را تولید و تحویل دهد.

رسولی " ایران روی ریل، به سوی آینده" را شعار راه آهن عنوان کرد و گفت: مزیت‌های توسعه صنعت ریلی در کاهش تلفات جاده ای، مصرف سوخت و مشکلات زیست محیطی انکار ناپذیر است.

مدیرعامل راه آهن در این نمایشگاه از حمایت قاطع دولت و شرکت راه اهن برای خودکفایی در صنعت ریلی خبر داد و افزود: درب‌های شرکت راه آهن به روی همه تولیدکنندگان باز است و این شرکت برای برداشتن گامی بلند، جهت استفاده حداکثری از صنعت ریلی دست در دست شرکت‌های داخلی می‌گذارد.

رسولی با بیان اینکه اولویت نیاز‌های ریلی کشور، در قالب کارگروه‌های مختلفی در مرکز جهادی پیشرفت راه آهن مشخص و اعلام شده، گفت: همه تولیدکنندگان، صنعتگران، شرکت‌های دانش بنیان و مجموعه‌های دانشگاهی که توان لازم را دارند می‌تواند برای اجرای هر چه بهتر این پروزه‌های با راه آهن همکاری کنند.

گفتنی است؛ هشتمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، و ششمین نمایشگاه بین المللی فرودگاه، هواپیما، پرواز و صنایع وابسته امروز با حضور جمعی از مسئولان افتتاح شد.

قرار بود این نمایشگاه با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شود، اما آقای محمد اسلامی به دلیل رعایت نشدن شیوه نامه‌های بهداشتی در این مراسم از بازدید غرفه‌های نمایشگاه، خودداری کرد.

اطلاع‌رسانی از آخرین دستاورد‌ها و فناوری صنعت حمل ونقل ریلی و صنایع وابسته، ارتقای تولیدات داخلی، توسعه صادرات، ارائه توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، افزایش تولید و صادرات، بومی‌سازی صنایع ریلی و آشنایی تولیدکنندگان صنایع ریلی کشور با جدیدترین پیشرفت‌های روز این صنعت در جهان، برخی از اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

هشتمین نمایشگاه ببن حمل و نقل ریلی، تجهیزات و صنایع وابسته که امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران افتتاح شد، تا ۱۶ اسفندماه ادامه دارد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.