آغاز طرح احیای پخت نان کامل در کشور

دنیای اقتصاد چهارشنبه 09 خرداد 1403 - 12:04
به گفته‌‌‌‌‌‌‌ مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی، طرح نهضت احیای نان کامل در کشور آغاز شده و نانوایی‌های کشور از آرد کامل برای پخت نان استفاده می‌کنند.

به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی، بیان کرد: استفاده از آرد کامل برای جلوگیری از بیماری‌های دیابت، چربی مضر بدن، مشکلات دستگاه گوارشی و غیره بسیار مفید است.

او افزود: در کمیسیون اصل۹۰ سال‌گذشته تصویب شد که استاندارد۱۰۳ گندم اصلاح و اجرایی شود. مفاد این استاندارد تاکید می‌کند که میزان سبوس‌‌‌‌‌‌‌‌گیری گندم کاهش یابد؛ علاوه‌بر آن با ایجاد حداقل یک کارخانه تولید آرد کامل در ۳۱ استان کشور در آینده نزدیک نانوایی‌های کشور به‌طور کامل به سمت تولید نان کامل سوق پیدا می‌کنند. به گفته این مسوول ۱۰۰ کارخانه از ۴۵۰ کارخانه مجوز‌دار کشور، آرد کامل تولید می‌کنند و استان‌های مرکزی، قم و اصفهان در این زمینه پیش‌رو هستند. در آرد کامل هم گندم آرد می‌شود و سبوس، مواد سلولزی، ویتامین‌‌‌‌‌‌‌‌ها، جوانه گندم و مواد غذایی موجود در آرد حفظ می‌شود.در آردهایی که اکنون نانوایی‌ها استفاده می‌کنند نیز به‌طور میانگین ۱۵‌درصد سبوس‌‌‌‌‌‌‌‌گیری انجام شده‌است که کیفیت نان را کاهش می‌دهد.

سهرابی با رد برخی اظهارات درباره بی‌‌‌‌‌‌‌‌کیفیت‌بودن نان ایران گفت: مرکز پژوهش‌های غلات شرکت بازرگانی دولتی، پس از بررسی ۲۲‌هزار نمونه به این نتیجه رسیده‌است که میزان پروتئین گندم ایران بیش از ۱۲‌درصد، میزان گلوتن بیش از ۲۸‌درصد و گلوتن ایندکس ۴۰‌درصد است که با استانداردهای جهانی مطابقت دارد. او افزود: حتی مطالعات مرکز شیمی غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال بذر کشور هم که موردتایید سازمان خواربار جهانی ملل‌متحد است نیز این اطلاعات را تایید می‌کند.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.