به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ظفر افشون ظهر امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار استان فارس درباره واقعی بودن قیمت برخی از اقلام نظیر مرغ اظهار داشت: کارشناسان امر معتقدند که قیمت برخی از کالاها نظیر مرغ با واقعیت همخوانی ندارد.
وی گفت: برخی از اقلام با توجه به همجواری با دیگر استانها و تاثیر بازار آنها بر روی هم بهتر است که منطقهای لحاظ شود و نسخه واحد برای همه استانها ارائه کردن کار قیمتگذاری را مختل کرده است.
معاون استاندار فارس با بیان اینکه ملزم به رعایت مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور هستیم اما در استان با واقعیتهایی روبهرو میشویم، افزود: 5 میلیون نفر جمعیت استان است اما روغن تخصیص یافته جوابگو نیست و ابزار فشاری بر وزارت خانه برای افزایش سهمیه نداریم.
افشون با بیان اینکه باید از هر راهی شده نیاز مردم را تامین کنیم، بیان کرد: در مرغ هم آنچه در مرکز و ستاد تنظیم بازار مطرح شده رعایت نمیشود در نتیجه مجبور به انجام راهکارهایی هستیم که نیاز بازار را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه تقاضا این است که سازمان حمایت این مشکلات، ایرادات و ابهامات را حل کند، عنوان کرد: برای روغن مشکل جدی در استان داریم و تقاضا داریم درباره تامین مایحتاج کالای مردم نسبت به تخصیص واقعی اقلام استان همت کنید.
افشون با بیان اینکه بازرسان باید در روزهای سال پر رنگتر ظاهر شوند تا مردم نظارت را احساس کنند، تصریح کرد: از محل درآمد حاصل از جرایم چیزی به استان برنمیگردد اگر این عددی که از جرایم به حساب مرکز واریز میشود به استان بازگشت داده شود میتوان معوقات بازرسان را پرداخت کرد.
در ادامه این جلسه کیومرثی، معاون جهاد کشاورزی فارس به میزان تولید مرغ در استان اشاره و بیان کرد: از نظر تولید مرغ نه تنها در استان مشکلی وجود ندارد بلکه مازاد تولید نیز داریم و تولیدکنندگان با وجود مشکلات بسیار از جمله کرونا و مسائل اقتصادی همچنان تولید را ادامه میدهند.
وی با تاکید بر افزایش هزینه تولید به دلایل مختلف از جمله کمبود نهادهها و افزایش هزینههای حملونقل گفت: با این حال به نظر میرسد که قیمت عرضه شده مرغ در بازار با یک قیمت غیرواقعی باشد چراکه با همه این احوالات تولید کاهش نداشته و قیمت تمام شده محصول نیز با آنچه در بازار عرضه میشود متفاوت است.
کیومرثی از احیای 24 واحد تولید نهاده در استان سخن گفت و افزود: برای پردازش نهادهها و میزان مصرف آنها سامانهای طراحی شده است همچنین پایش و کنترل مرغداریها به صورت هفتگی با استفاده از یک نرمافزار انجام میشود تا اصول بهداشتی نیز رعایت شود.
مورد دیگری که در جلسه امروز مطرح شد این بود که بازرسی اصناف 50 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است این موضوع در کنار بازرسی دیگر دستگاهها موجب تهدید تولید میشود و منجر به این میگردد که تولیدکننده نسبت به تولید دلسرد شود.
پیشنهادی که افراد حاضر در جلسه مطرح کردند، قیمتگذاری منطقهای، تفویض اختیار در قیمتها به استانها و عدم الزام تولیدکنندگان به استفاده از نهادههای یارانهای بود تا هر تولیدکننده که مایل بود با قیمت آزاد نهاده را تهیه کند.
همچنین دستگاههای حاضر در جلسه اعلام کردند که یک نسخه برای همه کشور جوابگو نیست و هرج و مرج اقتصادی به وجود میآید بهتر است هر استان متناسب با فرهنگ خود امور را پیش ببرد.
انتهای پیام/424/ ع