رویداد نادر فضایی که از زمین هم قابل مشاهده است

تابناک چهارشنبه 30 خرداد 1403 - 00:06
تابستان امسال انفجار یک ستاره در فاصله سه هزار سال نوری زمین رخ می‌دهد که نور آن از دید ناظران زمینی قابل مشاهده خواهد‌ بود.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، پهنه وسیع آسمان شب، در آستانه رونمایی از پدیده‌ای نادر و دیدنی است.

به گزارش ارث، ستاره تی کرونا بوریالس که در صورت فلکی کرونا بوریالیس قرار دارد، در آستانه یک انفجار پرنور و چشمگیر است.این انفجار در سیستمی دوگانه رخ خواهد داد. در واقع ستاره تی کرونا با یک غول قرمز همراه شده‌است. یعنی در قلب این فرآیند کیهانی، یک کوتوله سفید (باقیمانده فوق‌العاده متراکم ستاره‌ای که زمانی قدرتمند بود) قرار دارد و ستاره دیگر غول قرمز گازی است.

ستاره تی کرونا بوریلیس گاز هیدروژن را از غول قرمز که در کنارش قرار دارد به سمت سطح خود می‌کشد.

این سیستم زمینه را برای یک رویداد انفجاری به نام نوا فراهم می‌کند. هنگامی که کوتوله سفید هیدروژن را از ستاره همراه خود می‌کشد، گاز روی سطح آن جمع شده و فشار و گرما ایجاد می‌کند.این روند تا زمانی ادامه می‌یابد که کوتوله سفیدمانند یک زودپز که به حد مجاز خود رسیده طی یک انفجار هیدروژنی فوران می‌کند.

ربکا هاوسل دانشمند و محقق مرکز پرواز فضایی گادِرد ناسا گفت که این رویدادی است که یکبار در عمر هر فرد اتفاق می‌افتد.دانشمندان ابزارهای علمی و تلسکوپ‌ها را آماده مشاهده و مطالعه این پدیده‌کرده‌اند. 

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.