محکومیت فروشندگان سلاح به رژیم صهیونیستی از سوی سازمان ملل در حد حرف است

صدا و سیما چهارشنبه 06 تیر 1403 - 04:17

مصدق پور کارشناس مسائل سیاسی، محکومیت فروشندگان سلاح به رژیم صهیونیستی از سوی سازمان ملل در حد حرف است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه ۵ تیرماه ۱۴۰۳، شبکه خبر که ساعت پخش ۲۲ و ۱۵ دقیقه بصورت زنده از این شبکه پخش شد درباره بررسی آخرین تحولات سیاسی و میدانی غزه بود. آقایان صلاح الدین القری، کارشناس مسائل غرب آسیا (حضوری در استودیو) و مصدق مصدق پور- کارشناس مسایل سیاسی (ارتباط تلفنی) بااین برنامه همراه بودند، مشروح این برنامه را در زیر می خوانید:

مقدمه مجری: با این که چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در صدر اخبار کشورمان قرار دارد، اما همچنان اخبار تحولات غزه در صدر اخبار بسیاری از رسانه‌های جهان قرار دارد، به خصوص تحولات لبنان و درگیری‌های حزب الله با رژیم صهیونیستی، حزب الله امروز یکی پایگاه‌های رژیم صهیونیستی را با پهباد‌های انتحاری هدف قرار داده است، حزب الله امروز چند عملیات دیگر هم انجام داده است، اما مناطق مختلف غزه امروز زیر آتش جنگنده‌های رژیم صهیونیستی قرار داشت، منابع خبری ساعتی پیش از بمباران ساختمان‌های غرب رفح خبر دادند، از خان یونس از جنوب غزه خبر می‌رسد که دست کم ده نفر که تلاش برای یافتن اقلام حیاتی بودند در حملات رژیم اشغالگر به شهادت رسیدند.
منابع خبری همچنین اعلام کردند در حمله هوایی به اردوگاه الشاکی دست کم ده نفر از جمله خواهر اسماعیل هنیه رئیس دفتر حماس به شهادت رسیدند.
یک موضوع دیگر در ارتباط با غزه خبری بود که رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از ابتدای جنگ ۵ هزار بمب بر سر مردم غزه ریخته است، بنا بر اعلام رژیم صهیونیستی ۵ درصد از این ۵۰ هزار بمب منفجر نشده است و صهیونیست‌ها نگران دسترسی نیرو‌های حماس به آن هستند.
همزمان رسانه‌های رژیم صهیونیستی از فرود ۱۰ هواپیمای آمریکای حاوی مقادیر زیادی مهمات در سرزمین‌های اشغالی خبر دادند.
مقامات آمریکایی هشدار داده بودند که به هر حال طی آن ارتباطات و نشست‌هایی که با سازمان ملل برقرار شد، در نهایت سازمان ملل اعلام کرد فروشندگان سلاح به رژیم صهیونیستی ممکن است در مشارکت نقض حقوق بشر، مشارکت جدی داشته باشند و می‌تواند آن‌ها را مورد تعقیب قرار دهد.
قصد داریم درباره این موضوعات و غزه صحبت کنیم، از همین نکته آخر شروع کنیم، بحث ارسال سلاح به رژیم اشغالگر صهیونیستی، یک هفته قبل روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به نقل از دو نماینده دموکرات کنگره از تصمیم کاخ سفید برای فرستادن بمب‌های یک تنی به تلاویو خبر داد که خیلی سروصدا کرد، ده هواپیمای حامل مهمات سه روز و پس از هشدار سازمان ملل به فروشندگان سلاح به سرزمین‌های اشغالی فرستاده شد.

 

قطعنامه‌هایی که از محافل بین المللی صادر شده است در واقعیت عملی و اجرایی نشده است 

سوال این است با توجه به این که سازمان ملل هشدار داده بود، آیا ممکن است فروشندگان سلاح به رژیم صهیونیستی تحت تعقیب قرار بگیرند؟
القری: در آغاز تبریک عرض می‌کنم عید غدیر اکبر را َ، درباره سوال شما درباره ارسال تسلیحات واشنگتن به رژیم صهیونیستی شمار پرواز‌ها و کشتی‌های جنگی ایالات متحده، رژیم صهیونیستی شمار پرواز‌ها و همچنین کشتی‌های جنگی ایالات متحده آمریکا برای رژیم صهیونیستی تقریبا ۲۸۰ پرواز و حرکت کشتی جنگی را شامل می‌شود و همان طور که اخیرا هم ذکر شده است، ایالات متحده آمریکا ارسال سلاح‌های سنگین به دشمن صهیونیستی متوقف کرده است.
گالانت رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی  اخیر به آمریکا رفت، تا این صادرات به رژیم صهیونیستی از سرگرفته شود، به خصوص سلاح‌های سنگین و همچنین مهمات سنگینی که دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطینی ما استفاده می‌کند.
در مورد عملیات محاکمه در سطح بین المللی درباره سران رژیم صهیونیستی چندین تصمیم و قطعنامه برای توقف جنگ در غزه و به طور خاص در رفح اتخاذ شده است.
همچنین دیوان بین المللی لاهه نیز توصیه‌هایی داشت برای توقف جنگ در غزه، همه این توصیه‌ها و قطعنامه‌هایی که از محافل بین المللی صادر شده است در واقعیت عملی و اجرایی نشده است به خاطر حق وتویی ایالات متحده در شورای امنیت استفاده کرده است از آن، ما درباره محافل بین المللی صحبت می‌کنم که در سایه تسلط آمریکا بر این محافل هر گونه طرحی برای توقف جنگ یا متوقف کردن صدور تسلیحات به رژیم صهیونیستی در واقعیت اجرایی نمی‌شود به خاطر قدرت یا تصمیمات یک جانبه‌ای که ایالات متحده آمریکا در این خصوص اتخاذ می‌کند.


سوال: آیا ما این طور برداشت کنیم با توجه به آن تسلطی که آمریکا روی سازمان ملل یا نهاد‌های بین المللی دارد فکر می‌کنید امکان تحت تعقیب قرار گرفتن فروشندگان سلاح به رژیم صهیونیستی در عمل وجود ندارد؟
القری: در سطح غربی و رسمی این اتفاق نمی‌افتد و دور از ذهن است، اما در سطح مردمی می‌تواند اتفاق بیافتد، اما در سطح اروپا باید ببنیم که در اروپا تظاهرات گسترده‌ای شکل گرفته است، همان طور که در فرانسه هم اخیرا دیدیم نمایشگاهی برای سلاح و تسلیحات برگزار شده است که تظاهرکنندگان فرانسوی در آن جا تظاهرات کردند و جلوی ورود و مشارکت شرکت‌های اسرائیلی را در آن جا گرفتند، این به آن معناست که مردم اروپا و آمریکا فشار می‌آورند در این خصوص و دنبال محاکمه هستند در سطح بین المللی ولی در سطح رسمی بعید است که این اتفاق بیافتد، شماری از کشور‌ها تصمیماتی گرفتند برای محاکمه جنایتکاران صهیونیستی، اما این تصمیمات اجرایی نشد، از جمله آن‌ها همان تصمیمی است که در لاهه در دیوان بین المللی دادگستری برای بازداشت نتانیاهو اتخاذ شد، چون که ایالات متحده آمریکا جلوی این تصمیم را گرفت و از نتانیاهو خواست که به واشنگتن سفر کند و جلوی این تصمیم را گرفت.

این به معنای این است که عملیات محاکمه و تعقیب فروشندگان سلاح در سطح بین المللی که پوششی ایجاد می‌کنند محافل بین المللی از جمله ایالات متحده آمریکا جلوی محاکمه آن‌ها را گرفته اند و عملیات محاکمه آن‌ها در سطح بین المللی بعید است اتفاق بیافتد.

 

ایالات متحده آمریکا تسلط کامل بر سازمان ملل و تمامی ارگان‌های بین المللی دارد و مانع محکومیت رژیم صهیونیستی می شود

سوال: ارتباط مان برقرار است با آقای ، نظر شما چیست با توجه به هشداری که سازمان ملل به فروشندگان سلاح داد و آن‌ها را برحذر داشت از ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی، اما بلافاصله سه روز پس از هشدار سازمان ملل شاهد ارسال سلاح به سرزمین‌های اشغالی بودیم.
به نظر شما با توجه به توضیحات آقای القری دادند مبنی بر تسلط آمریکا بر روی سازمان ملل و یا نهاد‌های بین المللی آیا با توجه به قطعنامه‌ها و مسایل اخیر آیا امکان این وجود دارد که فروشندگان سلاح مورد تعقیب قرار گیرند از سوی نهاد‌های بین المللی؟
مصدق پور: این مسئله بار‌ها مطرح شده است و اعتراضاتی شده است و بار‌ها سازمان ملل اظهاراتی داشته است و چنین بیانیه‌ها و حتی قطعنامه‌هایی از شورای امنیت صادر شده است ولی هیچ نتیجه نداده است، به خاطر این که آن طوری که فرمودید ایالات متحده آمریکا تسلط کامل بر سازمان ملل و تمامی ارگان‌های بین المللی دارد و خودش مانع این مسئله می‌شود و این یک جنگ زرگری هست.


مصدق پور: من احساس می‌کنم اختلافی که بین دولت بایدن و دولت افراط گرا به ریاست بنیامین نتانیاهو وجود داردیک اختلاف شخصی است و نه بیشتر که برمی گردد به استراتژی کلان ایالات متحده آمریکا مبنی بر حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی ولی بایدن به صورتی صحبت می‌کند که نتانیاهو با این رفتارش و با این اشتباهاتی که مرتکب می‌شود و با جنایات حقوق بشری که انجام می‌دهد ، سروصدای جهان را برانگیخته است و این وجهه اسرائیل را از بین می‌برد.


سوال: اصلا در قوانین بین المللی آیا قانون خاصی برای این موضوع وجود دارد که وکلای بین المللی براساس این قوانین فروشندگان سلاح را تحت تعقیب قرار داده یا محاکمه بکنند؟
مصدق پور: صددر صد در مفاد منشور سازمان ملل این مسئله ذکر شده است و قدغن است که سلاح، کشتار جمعی در اختیار یک طرف قرار دهند، حالا به اسرائیل باشد، هر دولتی باشد که منجر به کشته شدن افراد بیگناه اعم از کودک، زنان، غیرنظامیان، این قانون هست، ما الان در قانون بین المللی همه چیز وجود دارد، تمامی این مسائل پیش بینی شده است ولی در واقعیت وقتی می‌بینیم در عمل هیچ کس انجام نمی‌دهد، با توجه به سلطه خاصی که آمریکا دارد و اعمال می‌کند روی سازمان و خودش مانع این مسئله می‌شود، کرارا قطعنامه‌هایی صادر شده است ولی آمریکایی‌ها وتو می‌کنند و حتی خودشان طرحی داشتند علیه جنگ غزه که خواستار متوقف شدن جنگ غزه شد، باز اسرائیلی‌ها استنکاف کردند و  آمریکا هیچ اقدامی نکرد و این مسائل است و فروشندگان کار خودشان را می‌کنند و اصلا سیاست آمریکا و اقتصادشان استوار است بر فروش اسلحه و غیر از این باشد برای شان اصلا قابل تحمل نیست، نمی‌توانند دوام بیاورند، نمی‌توانند به سلطه خودشان و حیات سیاسی شان و نفوذشان بر کشور‌های دیگر نمی‌توانند اعمال کنند. 
به جز از این راه، یعنی فروش اسلحه بنابراین بله در بین عمل و حرف و عمل تفاوت زیادی وجود دارد، در حرف خیلی چیز‌ها صحبت می‌کنند ولی قوانین مدون و بین المللی است و منشور سازمان ملل است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.