علیرضا سلیمی به خبرگزاری صدا و سیما گفت : علت این اتفاق، «ابهام یا سکوت دستورالعمل تشکیل کمیسیونها درباره برخی مشاغل و... است.»
آقای سلیمی گفته «برخی نمایندگان مدارک جدیدی آوردهاند تا در کمیسیون مورد نظرشان عضو شوند.»
به گفته سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، برای نهایی شدن ترکیب کمیسیونها، ابهام و تفسیرهای مختلف از دستورالعمل تشکیل کمیسیونها رفع میشود.
مجلس شورای اسلامی ۱۳ کمیسیون تخصصی دارد که با شروع هر دوره از مجلس، نمایندگان برای هر کدام از کمیسیونها درخواست عضویت میدهند.
این دستورالعمل بر اساس امتیاز و سوابق تحصیلی و کاری نمایندگان را در ترکیب هر کمیسیون قرار میدهد.
با این حال در سالهای گذشته برخی کیمسیونهای تخصصی مجلس میان نمایندگان اقبال نداشتند و بعضی هم «کمیسیونهای پرطرفدار» شناخته میشوند.
گزارشها از دورههای گذشته مجلس نشان میدهد کمیسیونهای فرهنگی و حقوقی و قضایی معمولا دیرتر از کمیسیونهای دیگر تشکیل شدهاند؛ تا جایی که در دوره یازدهم، نمایندگان مجلس پس از گذشت حدود ۳ ماه از آغاز به کارشان، برای تشکیل کمیسیون قضایی، حدنصاب شمار اعضای این کمیسیون را کاهش دادند.
نمایندگان مجلس دوازدهم هم که از هفتم خرداد شروع به کار کردهاند، ۳۰ خرداد طرحی را برای اصلاح شمار اعضای کمیسیونها به صحن مجلس آوردند.
آیین نامه داخی مجلس میگوید شمار اعضای کمیسیون دستکم ۱۹ و حداکثر ۲۳ نفر است.
برخی نمایندگان پیشین مجلس معتقدند پاسخگویی به مردم و برطرف کردن نیازهای حوزه انتخابیهشان باعث میشود به کمیسیونهای مرتبط با مسائل اقتصادی رو بیاورند.
به گفته محمدجواد جمالی نوبندگانی نماینده فسا در مجلس دهم «نمایندگان در کمیسیونهایی مانند صنایع و عمران، ارتباط بیشتری با وزیر صمت یا راه و شهرسازی دارند و اگر نمایندهای به کمیسیونهایی غیر از «حوزه صنعتی، کشاورزی و عمرانی» مانند «کمیسیون قضایی، فرهنگی، شوراها و امور داخلی کشور یا امنیت ملی» برود، مردم حوزه انتخابیه ممکن است تصور کنند منتخبشان برای آنها امکاناتی جذب نکرده است.»
یا بهروز محبی نجم آبادی نماینده مجلس گفته «برخی حسب نیاز مردم حوزه انتخابیهشان در کمیسیونها حاضر میشوند تا افکار عمومی را متوجه کنند که منتخبشان در حوزه نیازمندی آنها حضور پیدا کرده است.»