به گزارش ایرنا شهردار دزفول روز شنبه در آیین امضای تفاهم نامه با شهرداریهای چغامیش، جندی شاپور و شمس آباد دزفول گفت: صنعت گردشگری با هزینه کم موجب درآمدزایی زیاد و توسعه پایدار میشود.
محمدعلی دواییفر با بیان اینکه دزفول ظرفیتهای خدادادی فراوانی دارد که هنوز به درستی استفاده نشدهاند، اظهار امیدواری کرد با امضای این تفاهم نامه و ارتباطی که برقرار میشود از این ظرفیتها استفاده و زمینه توسعه پایدار و درآمدزایی شهروندان فراهم شود.
وی افزود: قرار است با ۱۲ شهر و چهار بخش دزفول این تفاهم نامه امضا شود تا یک محور قوی برای تعامل فرهنگی و گردشگری شکل گیرد.
شهردار دزفول با اشاره به ظرفیتهای گردشگری این شهرستان نظیر کوههای زاگرس، گونههای گیاهی و جانوری، رودخانه دز، چال کندی و کول خرسان گفت: دره توبیرون، آبشار شوی، دژ ممدلی خان، سیاه چال، قلعه شاداب و بافت تاریخی، پل ساسانی، بقاع متبرکه، سدهای دز و تنظیمی، کتها، بیشههای مناطق نیمه گرمسیری، باغهای مرکبات و گل، جندی شاپور، آرامگاه یعقوب لیث و تپه چغابنوت از دیگر ظرفیتهای گردشگری دزفول برای توسعه گردشگری و توسعه پایدار هستند.
وی با تاکید بر لزوم فعال شدن گردشگری کشاورزی در شهرستان دزفول به عنوان قطب کشاورزی افزود: دبیرخانه این تفاهم نامه در شهرداری دزفول تشکیل و در ۶ محور گردشگری طبیعی، تاریخی، فرهنگی، دفاع مقدس، درمانی و صنعت برنامه ریزی شده است.
دواییفر با بیان اینکه این دبیرخانه فعالیت خود را در شهرهای جندی شاپور، چغامیش و شمس آباد آغاز خواهد کرد، ادامه داد: فعال کردن گردشگری صنعت در دزفول ضروری است.
شهردار دزفول بیان کرد: طی هماهنگی با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) قرار است با توجه به علاقه مردم بعد از بهره برداری از شرکت قند دزفول، بازدید از چرخه کاشت، برداشت و تولید قند و شکر در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دزفول تنها شهرستان دارای ۱۲ شهر در کشور است، افزود: هر شهر میتواند یک شهر گردشگری باشد که بسترهای آن نیز در سالهای گذشته آماده شدهاند.
شهردار دزفول اظهارداشت: به دنبال ثبت جهانی آثار دزفول هستیم به همین منظور مستندات و سوابق موردنیاز جمع آوری شدهاند همچنین از ماههای قبل احداث موزه در شهرستان دزفول در دستور کار قرار گرفته که در حال اخذ مجوز هستیم تا آثار و اشیای تاریخی نگهداری و در معرض دید علاقه مندان قرار گیرند.
وی تامین زیرساختهای اقامتی را برای توسعه گردشگری ضروری دانست و افزود: زیرساختهای فرودگاه و راه آهن در دزفول فراهم بوده و بوم گردی و طبیعت گردی نیز در حال نهادینه شدن است زیرا استقبال گردشگران به بوم گردی و انتقال فرهنگ مناطق مختلف زیاد بوده است.
دواییفر گفت: بوم گردی در شهر جندی شاپور دزفول رونق خواهد گرفت تا ضمن حفظ محیط زیست برای جلوگیری از هتل سازی، خانههای تاریخی نیز احیا شوند.
غلامعباس عزت پناه شهردار شمس آباد دزفول نیز در این نشست گفت: امنیت و زیرساختها آیتمهای گردشگری داخلی و خارجی هستند که باید مدنظر باشند.
وی با بیان اینکه ایران رتبه ۸۹ جهان از نظر گردشگری را دارد، افزود: زیرساختها را بخش دولتی فراهم میکند ولی تصدی گری باید توسط بخش خصوصی انجام و از ظرفیتهای موجود استفاده شود.
لهراسب عالیپور شهردار جندی شاپور دزفول نیز گفت: گردشگری به عنوان صنعت نخست دنیا و پرجاذبهترین صنعت محسوب میشود.
وی با بیان اینکه جندی شاپور با سابقه تاریخی بالا میتواند نقش مهمی در توسعه گردشگری دزفول داشته باشد، افزود: زیرساختهای لازم برای حضور و اقامت گردشگران و خدمات دهی به آنها فراهم نیست.
شهردار جندی شاپور با اشاره به اینکه هر دقیقه اسکان گردشگر میتواند هزاران شغل ایجاد کند، گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود با کمترین هزینه و امکانات میتوان گردشگر جذب کرد.
محمد زلقی شهردار چغامیش دزفول نیز گفت: شهر چغامیش به عنوان یک میراث ملموس در ۳۰ کیلومتری دزفول واقع شده و باید به گردشگران معرفی شود.
وی افزود: چغامیش خاستگاه نخستین سند موسیقی، کشتیرانی و سفالگری است و با داشتن مضیف سیدنور و کنارستان میتواند گردشگران زیادی جذب کند.
زلقی اظهار امیدواری کرد با امضای این تفاهم نامه و تعامل، زیرساختهای لازم برای احداث اقامتگاه در این شهر فراهم شود.
شهرستان دزفول با داشتن ظرفیتهای فراوان گردشگری همواره میزبان گردشگران از نقاط مختلف کشور بوده که از زمان شیوع کرونا حضور گردشگران در این شهرستان کاهش چشمگیری داشته است.