ظریف: بزرگان و ریش‌سفیدان از دولت پزشکیان سهم‌خواهی نکنند /آقای خاتمی هیچ فشاری اعمال نکرده /لیست‌ها به تایید جبهه اصلاحات نمی‌رسد

خبرآنلاین چهارشنبه 27 تیر 1403 - 22:38
ظریف گفت: در ایران شرایط ویژه‌ای داریم. در کشورهای دیگر معمولا این کار احزاب است اما در جمهوری اسلامی چنین شرایطی را نداشتیم و معمولا بعد از انتخاب رئیس جمهور برای مشورت دادن روندی شروع میشد که چندان شفاف نبود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدجواد ظریف، رئیس شورای راهبردی در برنامه زنده تلویزیونی درباره اقدامات و جلسات این شورا و درباره کارگروه‌های مختلف انتخاب وزرا، گفت: برای اولین بار بعد از انقلاب و شاید برای اولین بار در کشور، روند جدیدی برای مشارکت مردم و جامعه مدنی در شکل گیری هیات دولت ایجاد شده است.

اهم اظهارات ظریف را بخوانید؛

*در ایران شرایط ویژه‌ای داریم. در کشورهای دیگر معمولا این کار احزاب است اما در جمهوری اسلامی چنین شرایطی را نداشتیم و معمولا بعد از انتخاب رئیس جمهور برای مشورت دادن روندی شروع میشد که چندان شفاف نبود.

*سعی کردیم این روند را شفاف‌تر کنیم البته با توجه به اینکه برای اولین بار است این کار در کشور انجام می‌شود، قبول می‌کنیم که شروعی احتمالا قدری پرفراز و نشیب خواهیم داشت.

*سعی کردیم از روشهای علمی و مدیریتی برای انتخاب بهترین گزینه استفاده کنیم.

*انتخاب وزرا حق رئیس جمهور است و شورای راهبری بازوی مشورتی است.

*لیست‌ها به تایید جبهه اصلاحات نمی‌رسد.

*آقای خاتمی هیچ فشاری اعمال نکرده است؛ راهنمایی کرده است اما دخالت به هیچ وجه.

*اعضای کارگروه‌ها را ۴ نفر تعیین کرده‌ایم.

*به تک تک وزرا رای مخفی داده می‌شود.

*فرم‌های نامزدهای وزرا روی اینستاگرام و توییتر من وجود دارد؛ ببخشید جای دیگری نیستم!

*توان مدیریتی، مدرک، توان تصمیم‌گیری و ... این موارد در این فرم وجود دارد.

*ما روی مدل‌های مدیریتی را نگاه کرده‌ایم و شاخص‌هایی را گذاشته‌ایم که کیفی هستند؛ توان کار گروهی یا مدیریتی از جمله نیازها و پختکی‌هایی است که برای یک وزیر نیاز داریم.

*این بار اولی است که چنین سازوکاری را داریم اجرا می‌کنیم و قطعا مشکل و اشکال داریم.

8تلاشمان را می‌کنیم و دلمان می‌خواهد روندی شروع شود تا در ادامه پیدا کند و بهتر شود.

*هر کارگروه حداقل ۳ و حداکثر ۵ نفر را به شورای راهبری معرفی می‌کند؛ درخواست کرده‌ایم به ۵ نفر باشند؛ در شورای راهبری پس از بررسی، سه نفر را به اقای رئیس‌جمهوری معرفی می‌کنند.

*هنوز لیست وزرا نهایی نشده و همه اسامی ای که منتشر شده، گمانه زنی و بی اعتبار است و ذهن مردم را درگیر و نگران کرده است؛ اما هیچ یک از اینها هنوز قطعی نشده است

*در مرحله بعد هنوز داریم لیست وزرای پیشنهادی را دریافت می کنیم.

*یک بحث این بود که فراخوان عمومی بدهیم اما دیدیم این شدنی نیست و ممکن است تعداد زیادی بیش از حد توان ما برایمان شرح حال بیاید و نتوانیم به آن رسیدگی کنیم و خود این موضوع سبب شود مردم فکر کنند خیلی جدی گرفته نشده اند

*لذا یک فراخوان دادیم و گفتیم این درخواست را از دو گروه کنیم یکی شخصیت های ملی از آقایان خاتمی، روحانی، حداد عادل، قالیباف، جلیلی و رقبای دکتر پزشکیان در انتخابات بودند که درخواست کردیم نامزدهای خود را معرفی کنید.

*گروه دوم، نهادهای جامعه مدنی بودند یعنی از همه احزاب از مؤتلفه تا جبهه اصلاحات خواستیم تا نامزدهای وزارت خود را معرفی کنند از انجمن های صنفی و علمی فعال از نظر وزارت علوم، گروه های صنفی و اتاق بازرگانی هم دعوت کردیم تا وزرای پیشنهادی خود را معرفی کنند.

* ظریف: تلاش می‌کنیم ۶۰ درصد اعضای کابینه جدید باشند.

*دکتر پزشکیان نامزد جبهه اصلاحات بوده است اما رنگین‌کمانی از گروههای سیاسی حول آقای پزشکیان گرد آمده‌اند.

*{اشاره ظریف به توییت بهزاد نبوی درباره سهم خواهی ها}: این نظر را تایید می‌کنم، بزرگان و ریش‌سفیدان احزاب و سیاسیون سهم‌خواهی نکنند .

این خبر درحال تکمیل است..

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.