حجت الاسلام نوری امروز در گفت و با خبرنگاران با اشاره به سرقت گوشی موبایل به بهانه آدرس پرسیدن، تماس کوتاه ضروری، خرید گوشی از آگهیهای سایت دیوار و فریب افراد به بهانههای مختلف، بیان داشت: در صورت به سرقت رفتن گوشی، مراتب را در اسرع وقت به پلیس گزارش دهید.
کارشناس حقوقی قم به یکی از پروندههای شعبه خود اشاره کرد و گفت: در این پرونده متهم، خانمهایی را در خیابان زیر نظر گرفته و با پیشنهاد مشارکت در یک کار خانگی بسته بندی به آنها وعده پرداخت حقوق کافی میدهد. وی پس از جلب اعتماد آنها، با ادعای تحویل محصولات، قربانیان را به کوچه خلوت و فرعی میکشاند و آنها را مورد تعرض و آزار و اذیت قرار داده و پس از آن، با زورگیری گوشی آنها را به سرقت میبرد.
این مقام قضایی افزود: در این پرونده متهم با بازبینی دوربینهای محل، اقدامات تحقیقاتی، اظهارات چهار شاکی پرونده و هوشیاری مرجع انتظامی شناسایی و دستگیر شد و متهم با اعتراف به چهار فقره سرقت، با صدور قرار تأمین متناسب بازداشت شد.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه برخی مالباختگان از ثبت شکایت صرفنظر میکنند بیان کرد: همین امر باعث میشود در مواردی امکان برخورد قاطع و قانونی میسر نباشد.
دادیار دادسرای قم افزود: در زمان وقوع هر جرمی، مشخصات ظاهری متهم و رنگ و نوع لباسهای متهم، محل دقیق وقوع جرم و مشخصات و شماره پلاک خودرو یا موتورسیکلت را در حد ممکن به خاطر سپارید.
حجت الاسلام نوری در خصوص تسریع در جمع آوری ادله پرونده به شهروندان یادآور شد: تمامی دوربینهای مدار بستهای را که در زمان وقوع جرم ممکن است از واقعه فیلم گرفته باشند اعم از دوربین منازل، مغازهها، بانک، هتل، شهرداری و غیره را به سرعت به کلانتری یا دادسرا اعلام کنید، دوربینها ظرفیت محدودی به لحاظ زمانی و حجمی دارند و ممکن است با گذشت زمان، دیگر امکان بازبینی نباشد.
این مقام قضایی داشتن مدارک مالکیت گوشی مانند کارتن را در ردیابی آن از طریق سامانه همیاب و تحویل گوشی به شاکی ضروری دانست و تصریح کرد: با توجه به تأثیر مهم شرایط اجتماعی و اقتصادی در میزان وقوع جرم، ضروری است آحاد مردم با حساسیت بیشتری احتیاط¬های لازم را مراعات کنند تا شاهد محیط امنتری در جامعه باشیم.
انتهای پیام