خبرگزاری فارس لرستان_ محمد عبداللهزاده، امروز انسانها در سراسر دنیا درگیر بیماری کرونا هستند و تمام دولتها برای مقابله با این بیماری مردم کشور خود را به زدن ماسک، شستن دستها ورعایت فاصلهاجتماعی دعوت میکنند اما بی توجهی عدهای از مردم باعث طولانی شدن شیوع بیماری شده است.
بر اساس نتایج علمی بهترین راه مبارزه با این بیماری شناسایی زودهنگام افراد مبتلا و قرنطینه آنان در راستای جلوگیری از انتقال این بیماری است که دولت به تنهایی توانایی انجام این کار را ندارد.
در همین راستا طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین به صورت همزمان از دوم آذرماه در سراسر کشور شروع به کار کرده است.
این طرح در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در راستای استفاده از ظرفیت نیروهای انقلابی برای مهار و کنترل بیماری کرونا در کشور آغاز شده است.
در استان لرستان نیز همانند سایر مناطق کشور طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در حال اجرا است به همین مناسبت برای آگاهی از جزئیات اجرای این گزارش ذیل را تهیه کردهایم.
یک هزار و ۱۹ تیم مراقبتی سلامت
در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی فعالیت میکنند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان از اجرای طرح کنترل کرونا به شیوه محله محور خبر داد، اظهار داشت: این طرح با مشارکت سازمان بسیج سپاه حضرت ابوالفضل(ع) و سایر ادارات انجام و یک هزار و ۱۹ تیم مراقبتی سلامت در آن مشارکت دارند.
مریم کوشکی افزود: بر پایه ی این برنامه ی کشوری استان لرستان به ۷۷۱ محله تقسیم شده که این تقسیم بندی براساس تعداد پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت است.
دو هزار و ۳۸ نفر در طرح شهید قاسم سلیمانی مسئول مراقبت از بیماران کرونایی هستند
وی با اشاره به اینکه به ازای هر پایگاه سلامت سه تیم مراقبتی، یک تیم حمایتی و یک تیم نظارتی داریم، بیان کرد: تیم های مراقبتی متشکل از مراقبین سلامت و نیروهای داوطلب بسیج بوده و شامل دو هزار و ۳۸ نفرهستند.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: این طرح به منظور بیماریابی و پیشگیری از شیوع آن به طور وسیع در جامعه برنامه ریزی شده است.
کوشکی با بیان اینکه در این برنامه تست های تشخیص سریع در درب منازل و مراقبت های پزشکی در منازل نیز انجام می شود، خاطرنشان کرد: بیماران تازه از بستری مرخص شده، گروه های پرخطر و موارد مشابه با شناسایی و اعلام تیم های مراقبتی توسط تیم های مراقبت در منزل متشکل از یک پزشک و یک پرستار در منزل مراقبت می شوند.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: : ستاد استانی این برنامه متشکل از دستگاه های مختلف اجرایی استان با ریاست استاندار و معاونت رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان است.
در ماه اول آغاز طرح شهید قاسم سلیمانی ۸۰ درصد مردم لرستان در برابر کرونا پایش میشوند
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی با اشاره به اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در لرستان، اظهار داشت: این طرح تحت عنوان مدیریت و کنترل کووید ۱۹ مبتنی بر هر خانه یک پایگاه سلامت با همکاری نیروهای بسیجی و مردمی با کادر درمان انجام میشود.
عبدالوحید ملک آرا بیان کرد: قرار است در ماه اول اجرای این طرح ۸۰ درصد مردم استان پایش شوند و این میزان بعد از سه ماه به بیش از ۹۰ درصد برسد.
وی با بیان اینکه در این طرح پایش مردم به وسیله تماسهای تلفنی و مراجعه حضوری انجام میشود، عنوان کرد: در این طرح سه مدل تیم داریم که شامل مراقبتی، پایش و نظارت بر اصناف و تیمهای حمایتی هستند.
۷۷۱ تیم حمایتی در طرح شهید قاسم سلیمانی حضور فعال دارند
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی تصریح کرد: سازمان بسیج مستضعفان ساماندهی تیم های حمایتی را بر عهده داشته و در قالب 771 تیم حمایتی حدود 836 نفر مشارکت دارند همچنین در صورت نیاز به نیروی جدید امکان تامین یک هزار و 700 تیم را داریم.
برای اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی از ظرفیت سه هزار و 716 بسیجی استفاده شده است
ملک آرا با عنوان کردن این موضوع که بیش از 20 هزار بسته معیشتی برای توزیع میان نیازمندانی که به کرونا مبتلا شدهاند در اختیار سپاه شهرهای استان قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: همچنین در حال حاضر 79 پزشک و پرستار بخش درمان سپاه لرستان در حال ارائه خدمت به بیماران کرونایی هستند.
وی ادامه داد: برای اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تا به امروز از ظرفیت سه هزار و ۷۱۶ بسیجی استفاده شده است و درصورتی که بعضی از این افراد در فرآیند اجرای طرح دچار بیماری شوند به سرعت داوطلب جدید جایگزین آنان میکنیم.
انتهای پیام/۸۵۰۲۰/خ