به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، طی هفتههای گذشته اخباری در خصوص حملهی ملخهای صحرایی به استان در روزهای آینده انتشار داده شده که نگرانی مردم استان را درپی داشته است.
سازمان حفظ نباتات کشور در همین راستا بیان کرده است: پیش بینی میشود دستههای گسترده ملخ صحرایی حدود ۱۰ تا ۱۵ روز آینده وارد کشور شوند( دمای پرواز باید ۲۳ تا ۲۴ درجه سانتیگراد باشد و از طرفی باید باد بورزد) که این شرایط ذکر شده از اواخر هفته آینده در عربستان فراهم میشود، یعنی هم دمای پرواز مناسب میشود و هم جهت باد به سمت ایران خواهد شد.
در ادامهی این اخبار هشدار داده شد که استان ایلام یکی از مناطق مورد هجوم ملخ در کشور است و همین امر ترس و نگرانی مردم استان به خصوص کشاورزانی که در مناطق مرزی استان هستند را افزایش داده است.
تهاجم ملخها به صورت انبوه، فاجعهای بزرگ برای کشتزارها و کشاورزی منطقه مورد حمله است و در ادامه افزایش تعداد ملخها در مناطق مختلف به حدی است که در خیابانها و محلههای مختلف نیز میتوان تعداد زیادی از این حشرات را مشاهده کرد.
لازم به ذکر است که یکی از دلایل اصلی حملهی ملخ ها به استان شرایط مناسب آب و هوایی است و همین امر موجب شده در سالهای گذشته نیز شاهد تشکیل دستههای بزرگ ملخ و حملهی آنها به مزارع استان باشیم.
نابودی محصولات کشاورزی در پی حمله ملخها
عباس سلطانی از کشاورزان شهرستان دهلران در گفتوگو با فارس گفت: در سنوات گذشته شاهد هجوم میلیونها ملخ به یک مزرعه و کشتزار و نابودی محصول کشاورزی آن بودیم که بسیاری از زحمات طولانی مدت ما را برای پرورش محصولات بر باد داد.
عبدی یکی دیگر از کشاورزان مناطق مرزی افزود: آفت باعث شده محصولات مختلفی در سالهای گذشته از گندم و ذرت گرفته تا خرما آسیب ببینند و همین علت به شدت موجب نگرانی کشاورزان جهت حملهی ملخها به زمینهای کشاورزی و خسارات ناشی از آنها شده است.
به گفتهی کارشناسان هجوم دستههای ملخها به کشور تهدید جدی برای امنیت غذایی کشور به حساب میآیند که در سالهای پر باران آفتهایی از این دست از کشورهای همسایه به ایران وارد میشود.
روشهای مقابله با ملخها
در همین راستا لازم است مردم در این مواقع باید خونسردی خود را حفظ کنند و مسوولین نیز میبایست در اولین روش سموم حشره کش را با یک نوع روغن گیاهی ترکیب کنند که تاثیر سمها را برای مقابله با آفت بیشتر میکند و این سمها برای ملخها خیلی آزاردهنده است و مانع تغذیه آنها از گیاهان میشود.
در روش دوم نیز پاشیدن مواد فلفلی بر روی گیاهان موجب میشود که اینگونه ملخها نتوانند از گیاهان تغذیه کنند و مانع از تخم گذاری بر روی آنها میشوند.
روش سوم پرورش مرغهای محلی در مزارع است که بر اساس آن آسیبی به گیاهان آن مزرعه نمیرسد چون مرغهای محلی از حشرات جهنده بسیار خوششان میآید و خوراک مناسبی برای آنها است و ملخها را از بین میبرند.
انجام اقدامات لازم جهت مبارزه با ملخها
مجید عسگری فرماندار شهرستان دهلران در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: سالهای گذشته شاهد ورود ملخهای صحرایی به شهرستان دهلران بودیم که اقدامات لازم جهت مبارزه انجام شد و با اقدام به موقع در سال گذشته و سمپاشیهای پیدرپی از هجوم ملخهای صحرایی در سطح استان جلوگیری شد و در صورت هرگونه هشدار جهت ورود ملخهای صحرایی به شهرستان اقدامات لازم جهت مبارزه انجام میگیرد.
هیچ گونه ملخی در مزارع استان دیده نشده است
جهانگیری روابط عمومی جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: پیرو رسیدگی به اخبار درج شده در خصوص حمله ملخها هم اکنون کارشناسهای ما در حوزهی جنوب در حال پایش و بررسی هستند؛ اکنون هیچ گونه ملخی در مزارع استان مشاهده نشده و اطلاعات مربوطه در مورد حجوم ملخها مربوط به کشورهای آفریقا، عربستان و... است.
احتمال ورود ملخهای صحرایی به استان در روزهای آینده
سیامک بیگی مدیر سازمان نباتات استان بیان کرد: با توجه به احتمال ورود ملخها به استانهای جنوبی کشور از جمله استان خوزستان و همچنین کشور عراق احتمال میرود که طی روزهای آینده ملخهای صحرایی وارد استان ایلام نیز شوند.
وی با بیان اینکه آمادگی کامل جهت مبارزه با ملخهای صحرایی وجود دارد افزود: تاکنون هیچ ملخ صحرایی نه در استان و نه در شهرستان دهلران مشاهده نشده و رصدها در این باره ادامه دارد؛ سم جهت سمپاشی و مبارزه با ملخهای صحرایی فراهم است و در صورت مشاهده، سمپاشی و اقدامات لازم انجام خواهد گرفت.
با توجه به اینکه حجوم ملخها در سالات گذشته زیانهای بیشماری را برای مزارع و زمینهای کشاورزی به دنبال داشته لازم است که مسوولین مربوطه در این زمینه و جلوگیری از حملهی ملخها و آفات به زمینهای کشاوری تمام توان خود را به کار گیرند.
انتهای پیام/ ۹۷۰۸۹۸/ی