سرهنگ حسین زارع کمالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با قدردانی از همکاری مردم و مسوولان افزود: تاکنون عملیات غربالگری در ۱۰ شهرستان استان پایان یافت و طرح با همکاری نیروهای داوطلب بسیجی و بخش بهداشت و درمان استان ادامه دارد.
وی ادامه داد: از ابتدای شروع طرح شهید سلیمانی تاکنون در جریان برنامه منسجم و سازماندهی شده ۶۱ هزار مورد بازدید از صنوف مختلف در استان انجام شده و حدود ۱۰ هزار متخلف شناسایی و ۵۰۰ واحد هم بر اساس مقررات پلمب شد.
این مسوول با بیان اینکه ۳۳۳ هزار خانوار در استان زندگی میکنند، تصریح کرد: با شناسایی، رصد و پایش ۲۳۳ هزار خانوار حدود ۷۰ درصد کار در این بخش پایان یافت و تا پایان طرح وظایف با همکاری سایر نهادها و تشکلها در استان ادامه دارد.
به گفته زارع کمالی حدود چهار هزار نیروی داوطب بسیجی در اجرای طرح محله محور شهید سلیمانی در استان یزد همکاری دارند و بیشتر پایگاههای مقامت بسیج و شبکه بهداشت و درمان با همراهی مردم در انجام برنامه همکاری دارند و این تعامل نقش مهمی در پیشگیری از شیوع کرونا دارد.
طرح شهید سلیمانی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر همکاری مردم و مسوولان در قطع زنجیره انتقال کووید-۱۹ آغاز شد و استان یزد هم با همدلی و پیگیری ماموریت های مرتبط، در این عرصه مهم پیشگام است.
این طرح ملی که با امضای تفاهمنامه بین سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی شکل گرفت و تمرکز اصلی آن بر برنامهریزی، هماهنگی و اقدام مشترک مناسب و به موقع در پیشگیری از کروناست، سه گام اساسی مراقبت، حمایت و نظارت را در بر دارد و هماکنون با هدف قطع زنجیره انتقال این ویروس در حال انجام است.
طبق برنامهریزی در مرحله اول طرح، موضوع مراقبت است که طبق تفاهمنامه منعقده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایگاههای سلامت، مراکز جامع و مراکز منتخب، مراقبان سلامت به در منازل مراجعه و بستهبهداشتی و اطلاع رسانی پیشگیری از کرونا را به خانوادهها ارایه میکنند.
در این مرحله اگر فردی مبتلا به کرونا باشد یا مشکلی وجود داشته باشد اسامی آنها یادداشت و نسبت به اعزام پزشک یا پرستار اقدام میشود و سپس در مراکز بهداشتی و درمانی با حضور پزشکان موارد بررسی و برای پیشگیری اقدام لازم و مناسب در قالب یک برنامه مدون اجرا و تا حصول نتیجه پیگیری میشود.
با توجه به همهگیری کرونا و اینکه موضوع سلامت آحاد مردم از اهمیت ویژهای در کشور و آموزههای دینی برخوردار است بنابراین برای پیشگیری و مهار این ویروس بر اساس طرح شهید سلیمانی نه تنها یک دستگاه و وزارتخانه که همه افراد باید با همکاری هم برای برونرفت از مشکلات موجود اقدام کنند.
شایعترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکههای پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست و این نشانهها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع میشود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده میشوند.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت میگیرد که دچار مشکلات تنفسی میشود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش مییابد.
ویروس کرونا عمدتاً از طریق قطرههای تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه میکند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح میشود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان میدهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمیکند، بگیرید.
براساس برخی گزارشها ، ویروس کرونا که دی ماه سال ۹۸ برای نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد، . حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است اما میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.
یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و ۳۲۰ هزار بسیجی در این استان سازماندهی شدند.