موج جدید پاکسازی در عربستان؛ از مرگ مشکوک یک فرمانده ارشد تا بازداشت برادر ملک سلمان

خبرگزاری میزان چهارشنبه 20 اسفند 1399 - 09:33
تحولات اخیر در عربستان از به راه افتادن موج جدیدی از پاکسازی در سطح مقام‌های ارشد و اعضای خانواده سلطنتی حکایت دارد.
خبرگزاری میزان – مرگ یک سرلشکر نیروی هوایی عربستان و بازداشت خانگی پدر همسر «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، از مهم‌ترین خبر‌های ساعات اخیر این کشور هستند.
 
به گزارش «اقرا نیوز»، خبر مرگ «علی بن ظافر الشهری»، سرلشکر نیروی هوایی عربستان در حالی از طریق اعلامیه‌های رسمی اعلام شد که گمانه زنی‌های مختلفی را به دنبال داشت.
 
در حالی که گزارش‌های رسمی از مرگ این مقام نظامی عربستان به دلیل سقوط از ارتفاع دارند، یکی از اقوام وی اعلام کرد این اظهارات درست نیستند.
 
بنا به گفته پسرعموی الشهری، دلیل مرگ وی ابتلا به بیماری بود که سلامتی وی را به خطر انداخته بود و گزارش رسانه‌ها در مورد سقوط وی در هنگام کوه نوردی درست نیست.
 
این در حالی است که ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی در عربستان دست به دست می‌شود که ادعا می‌شود لحظه سقوط الشهری از کوه است.
 
علی بن ظافر الشهری، فرمانده پایگاه هوایی «ملک عبدالله» از اعضای نیروی هوایی «جده» بود و روز دوشنبه در بیمارستان نظامی این شهر جان باخت.
 
در عین حال برخی از گزارش‌ها از بازداشت خانگی پدر همسر «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی حکایت دارند.
 
این خبر که نخستین بار توسط «الرادع القطری»، کاربر معروف توییتر منتشر شد، اعلام می‌کند «محمد بن سلمان، عموی خود شاهزاده مشهور بن عبدالعزیز آل سعود را در حبس خانگی قرار داده است.»
 
دلیل این اقدام بن سلمان نیز ملاقاتش با یک مامور عالی رتبه امنیتی آمریکایی بدون اطلاع بن سلمان اعلام شد. بن عبدالعزیز پدر «ساره» همسر محمد بن سلمان و عموی وی است.
 
براساس قانون اساسی عربستان، پادشاهی این کشور در میان فرزندان عبدالعزیز، بنیانگذار سلطنت سعودی ادامه دارد و پس از آن نوه‌ها قدرت را در دست می‌گیرند.
از میان فرزندان عبدالعزیز، اکنون ۵ شاهزاده زنده هستند. ممدوح، احمد، عبدالله، مشهور و مقرن ۵ شاهزاده‌ای هستند که همگی از «ملک سلمان» پدر محمد بن سلمان کوچک‌تر هستند.
 
روند تحولات در عربستان، از موج جدید دستگیری و پاکسازی حکایت دارد. محمد بن سلمان در نوامبر ۲۰۱۷ با به راه انداختن کارزار بازداشت بیش از ۳۸۱ شاهزاده سعودی و تجار را دستگیر و در هتل «ریتز کارلتون» تحت نظر قرار داد.
 
از آن زمان تاکنون، شاهزادگان عربستان به چهار گروه مختلف تقسیم شده اند:
 
گروه نخست، شاهزادگان بازداشت شده در زندان‌ها و مکان‌های مخفی خاص مانند «ترکی بن عبدالله»، «سلمان بن عبدالعزیز» و ...
 
گروه دو، شاهزادگان ربوده شده‌ای که سرنوشتشان نامعلوم است مانند «احمد بن عبدالعزیز»، «نایف بن عبدالعزیز»، ...
 
گروه سه، شاهزادگانی که در ازای آزادی از حبس خانگی میلیارد‌ها دلار پرداخته اند مانند «عبدالرحمن بن هبدالعزیز»، ...
 
گروه چهار، شاهزادگانی اطراف بن سلمان مانند «الولید بن طلال»، «عبدالرحمن بن موسی»، ...
 
انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری میزان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.