مجید جوادیان زاده عصر چهارشنبه در نشست کمیته اطلاع رسانی ستاد استانی مقابله با کرونای یزد اظهار داشت: انتظار از ستاد مقابله با کرونا این است که هر چه سریعتر محدودیت ها تردد و سفر را اعلام کند تا با اطلاع رسانی مناسب و اقناع افکار عمومی، افزایش ابتلا شهروندان به بیماری کووید ۱۹ را شاهد نباشیم.
وی همچنین اطلاعرسانی انجام شده در خصوص طرح شهید سلیمانی را در استان یزد ضعیف ارزیابی کرد و گفت: با توجه به اهمیت این طرح انتظار می رفت اطلاع رسانی بهتری درباره آن انجام شود.
جوادیان زاده با تاکید بر پرهیز از اطلاع رسانی پراکنده و کم اثر از سوی رسانه ها، از خانه مطبوعات استان خواست طرحی جامع در زمینه اطلاع رسانی رویدادهای مرتبط با کرونا تهیه شود و تصرح کرد: در این طرح می توان به موضوعات مختلف از جمله رویدادهای هر روزه ، برگزاری نشست ها و میزگردهای خبری و برگزاری جشنواره برای تجلیل از برترین تولیدات رسانه ای در خصوص کرونا پرداخته شود.
وی همچنین استفاده از ظرفیت کانون های مذهبی مساجد و هیات های مذهبی را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: این تشکل ها با تعداد قابل توجهی از شهروندان به صورت مستقیم در ارتباط هستند و می توانند در زمینه فرهنگ سازی برای افزایش رعایت ضوابط بهداشتی نقش اثرگذاری داشته باشند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان یزد نیز گقت: در این استان ۸۵۰ کانون فرهنگی با ۶۲ هزار نفر عضو وجود دارد و در یک سال اخیر بیش از یک هزار و ۸۰۰ برنامه در ارتباط با کرونا از قبیل جمع آوری و توزیع کمک های مومنانه ، تهیه جهیزیه، تهیه و توزیع اقلام بهداشتی و ضد عفونی و تولید و توزیع ماسک از طریق این کانون ها در استان اجرا شده است.
حجت الاسلام مظفر سالاری افزود: هم اکنون در قالب طرح "راهکار" ۲۸ برنامه عملیاتی از سوی کانون های فرهنگی مساجد در ارتباط با موضوعات مرتبط با کرونا در حال انجام است و با رعایت ضوابط بهداشتی، مساجد از سالم ترین فضاهای عمومی به دلیل دقت در رعایت پروتکل های بهداشتی است.
مجید وفاشاهی کارشناس روابط عمومی استانداری یزد نیز گفت: تا کنون علاوه بر انتشار یکصد اطلاعیه ستاد کرونای استان از طریق این روابط عمومی ، تعداد قابل توجهی تولیدات رسانه ای در قالب های مختلف مانند موشن گرافی، داده نما، فیلم و موسیقی تهیه و منتشر شده و ۱۵ نشست خبری با حضور روسای کمیته های مختلف ستاد مقابله با کرونای استان برگزار شده است.
فرزاد فیضی مدیر خانه مطبوعات استان یزد نیز از بلاتکلیفی و دوگانگی در رویکرد رسانه های استان نیست به انجام سفرهای نوروزی خبرداد و گفت: این دوگانگی شهروندان را سردرگم می کند و در خصوص موضوعات مرتبط با کرونا باید مردم با صدایی واحدی از اطلاع رسانی مواجه شوند تا اثرگذاری لازم را داشته باشد.
کارشناس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در پاسخ به انتقاداتی که به بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی در مطب برخی پزشکان گفت: برای کاهش ازدحام در مطلب پزشکان و کلینیک های استان، در روزهای آتی رویه نوبت دهی آنلاین ارتقا پیدا می کند اما نیاز به فرهنگ سازی در این زمینه وجود دارد و با توجه به مراجعه بیماران از برخی استان های همجوار یزد ، دشواری هایی در مسیر کاهش مراجعات حضور برای دریافت نوبت وجود دارد.
سمانه ملک ثابت افزود: در سال گذشته و در ماه های آغازین شیوع ویروس کرونا، دستگاه ها و سازمان های مختلف تعامل و همکاری خوبی با دانشگاه علوم پزشکی داشتند که این تعامل مقداری کاهش یافته و در این مدت فشار زیادی به کادر درمان و مراکز درمانی وارد شده است.
ح️دود یکصد و ۵۰ بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ هم اکنون در مراکز درمانی استان یزد بستری هستند و روزانه بین یک تا دو نفر بر اثر این بیماری در این استان جان خود را از دست می دهند.