۶ گام موثر تغذیه‌ای در کنترل و پیشگیری از پوکی استخوان

خبرگزاری ایسنا شنبه 28 مهر 1403 - 14:26
پوکی استخوان یکی از بیماری‌های شایع است که برخی از افراد با آن درگیر هستند. در این مجال مطلبی از زهرا میرزائی، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهدای والفجر شیراز در خصوص مواد غذایی که در کنترل و پیشگیری از این بیماری مؤثر هستند، می‌خوانیم.

استخوان‌ها در طول زندگی به عنوان بخشی از متابولیسم طبیعی، به طور مداوم در حال شکستن و بازسازی است. اگر متابولیسم استخوان نامتعادل شود، استخوان‌ها کم تراکم، ضعیف و شکننده می‌شود. در نتیجه، توده استخوانی کم یا پوکی استخوان رخ می‌دهد. برای حفظ سلامت استخوان‌ها، رژیم غذایی سالم با تاکید بر نکات زیر حائز اهمیت است.

مقدار کافی کلسیم در رژیم غذایی مصرف شود. منابع غنی از کلسیم عبارتند از:

محصولات لبنی مانند شیر، ماست، پنیر

سبزیجات برگ سبز

ماهی ها مانند ماهی کنسرو، ماهی قزل آلا و ساردین با استخوان

آجیل ها و مغز بادام

غذاهای غنی شده با کلسیم

ویتامین D به اندازه کافی دریافت شود. راه‌های دریافت این ویتامین عبارتند از:

قرار گرفتن بدن در معرض آفتاب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دست کم برای دو بار در هفته

شیر غنی شده با ویتامین D

ماهی‌ها مانند ماهی سالمون، ماهی خال مخالی و ماهی تن

زرده تخم مرغ

مقدار کافی پروتئین در رژیم غذایی مصرف شود؛ برای دریافت پروتئین، مواد غذایی زیر را به برنامه غذایی خود اضافه کنید:

گوشت

ماهی

تخم مرغ

محصولات لبنی

لوبیا، عدس و حبوبات

منابع غذایی فسفر را به مقدار کافی در برنامه غذایی روزانه و هفتگی خود بگنجانید:

غذاهای لبنی شامل شیر، پنیر و ماست

گوشت

غلات کامل

تخم مرغ

آجیل

ماهی

از مصرف کافئین و نوشیدنی‌های الکلی پرهیز شود.

فعالیت بدنی منظم و ورزش های مقاومتی انجام شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.