محصول «چغندرقند» خوزستان و چالشی به نام حمل و نقل

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 21 آبان 1403 - 13:51
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با توجه به اینکه حدود ۶۰ درصد محصول چغندر به خارج از استان حمل می‌شود و زمان زیادی تا برگشت کامیون لازم است، جابجایی این محصول کار بسیار سختی است. از سویی، همزمانی برداشت این محصول با محصولات استراتژیکی مانند گندم و کلزا این کار را سخت‌تر خواهد کرد.

کوروش نوروزی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کشت چغندر در خوزستان، اظهار کرد: کشت چغندرقند در استان از ابتدای مهر آغاز شد تا نیمه آبان ادامه داشت. همچنین برداشت این محصول، از ابتدای اردیبهشت تا اوایل تیرماه انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیشترین میزان کشت چغندرقند که حدود ۴۵ درصد است در شهرستان‌های شوش و کرخه انجام می‌شود، افزود: سطح زیر کشت امسال چغندرقند ۱۶ هزار هکتار است که با توجه به میانگین عملکرد استان، پس از برداشت، جهت حمل محصول به مقاصد کارخانجات استان و خارج از استان به بیش از۶۰ هزار سرویس کامیون نیاز است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ضمن اعلام این که امسال در مقایسه با سال گذشته، با کاهش حدود ۱۰ درصدی سطح زیرکشت این محصول روبرو هستیم به  صنایع فرآوری و پایین دستی این محصول در استان اشاره و عنوان کرد: در استان خوزستان دو کارخانه قند اهواز و خاورمیانه شوش وجود دارد که ۴۰ تا ۴۵ درصد سطح زیر کشت چغندرقند استان را خریداری می‌کند و مابقی محصول توسط کارخانجات سایر استان‌ها خریداری می‌شود.

 انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.