سیستان و بلوچستان نیازمند سرمایه‌گذاری در صنعت خرما

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 19 آذر 1403 - 16:52
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان برای تولید انبوه انواع نهال خرمای تجاری نیازمند سرمایه‌گذاری است.

علیرضا دهمرده امروز در اولین همایش ملی نوآوری و ارزش آفرینی در صنعت خرما و فرآوری‌های مرتبط با آن که امروز در دانشگاه سیستان‌ و بلوچستان برگزار شد با اشاره به تولید۳۲۰ هزار تن انواع خرما در استان، به چالش‌های پیش روی تولید و فرآوری خرماپرداخت و گفت: برای حفظ ارزش افزوده تولید خرما در سیستان و بلوچستان و ارتقای کمی و کیفی تولید، نیاز به صادرات خرما با شاخص های جهانی هستیم تا بتوانیم در بازارهای جهانی سهم قابل توجهی داشته باشیم.

دهمرده افزود: از ۱۶۹ هزار بهره بردار بخش کشاورزی سیستان‌ و بلوچستان حدود ۲۱ درصد در تولید خرما فعالیت داشته و افزون بر ۶۰ درصد باغات استان به نخلستان‌ها اختصاص دارد.

وی پایین بودن ضریب فرآوری خرما، پراکنش نامناسب صنایع مرتبط خرما، ضعیف بودن تعاونی هاو کیفیت نامناسب بسته بندی ها را از جمله دلایلی برشمرد که خرمای تولیدی استان در بازار های جهانی سهم آنچنانی نداشته باشد.

دهمرده اظهارکرد: برنامه‌های گسترده‌ای با همکاری بنگاه‌های اقتصادی و بخش خصوصی برای توسعه نخلستان ها با ارقام تجاری درسطح شهرستان ها در دست اجراست و برای تحقق این مهم، تولید انبوه نهال ارقام تجاری با ارزش صادراتی در سیستان‌وبلوچستان ضرورت دارد.

وی بیان کرد: ظرفیت علمی و فنی تولید انواع نهال در مرکز تحقیقات کشاورزی بلوچستان وجود دارد که نیازمند سرمایه‌گذاری کلان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی از مسئولان خواستار حمایت همه جانبه در راستای مقابله به آفت خطرناک سوسک سرخرطومی حنایی خرما که یک تهدید جدی برای تولید خرما در استان سیستان و بلوچستان است شد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.