مصرف زیاد کشمش موجب بیماری می‌شود

صدا و سیما دوشنبه 25 اسفند 1399 - 13:04
اگر در مصرف کشمش زیاده‌روی شود، منجر به بیماری خواهد شد و افرادی نباید کشمش بخورند یا باید خوردن آن را کم کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، کشمش سرشار از عناصر مغذی است که مصرف آن تا حد قابل توجهی از بروز برخی بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

 

مصرف زیاد کشمش موجب بیماری می‌شود

 
هنگامی که در حال تهیه فهرست مواد غذایی خود هستید، به احتمال زیاد در کنار شیر، تخم مرغ، نان و سبزیجات تازه، کمی هم کشمش می‌گنجانید. اگر این طور است، باید بدانید که انگور خشک یا همان کشمش دارای عناصر مغذی بسیاری است، اما این ماده غذایی همچنان که می‌تواند بسیار مفید باشد، اگر در مصرف آن زیاده‌روی شود، منجر به بیماری خواهد شد.
 
برخی از اتفاقاتی که بر اثر مصرف کشمش در بدن رخ می‌دهد، کدام‌اند؟
 
رفع یبوست
 
رفع یبوست از مشهورترین فواید سلامتی مرتبط با مصرف کشمش است. یک ‌چهارم فنجان کشمش دارای حدود ۲ گرم فیبر است که برای بیشتر مردم حدود ۷ ٪ مقدار روزانه است، با این حال نیاز به فیبر، به سن و جنسیت افراد بستگی دارد. به عنوان مثال، زنان تا ۵۰ سالگی باید تلاش کنند هر روز ۲۵ گرم فیبر دریافت کنند، در حالی که مردان در همان سن به روزانه ۳۸ گرم فیبر نیاز دارند. 
 
کاهش خطر کم‌خونی
 
کم‌خونی که به دلیل کمبود آهن ایجاد می‌شود، یکی از شایع‌ترین کمبود‌های مواد معدنی در جهان است که بیش از یک چهارم جمعیت جهان تحت تأثیر آن قرار دارند. کم‌خونی زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد گلبول‌های قرمز خون و میزان اکسیژن بدن کاهش یابد و می‌تواند احساس خستگی و ضعف را در شما ایجاد کند. در بعضی موارد حتی این کمبود می‌تواند عملکرد مغز را مختل کند.
 
اگر کمبود آهن دارید، باید درباره مصرف مکمل با پزشک خود صحبت کنید. مصرف کشمش نیز به شما کمک می‌کند تا سطح آهن خود را کنترل کنید.
 
تقویت انرژی
 
از آن‌جا که کشمش حاوی مقدار زیادی قند است، مصرف یک مشت از آن ممکن است راهی عالی جهت تقویت انرژی قبل از تمرین باشد. اگر اول صبح و با معده خالی دچار تعریق ناشی از ضعف می‌شوید، مصرف کشمش می‌تواند جهت رفع این مشکل مؤثر باشد، اما از مصرف آن به عنوان میان وعده قبل از تمرین خودداری کنید.
 
کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی
 
کشمش‌ها در آنتی‌اکسیدان‌ها بارگیری می‌شوند، زیرا غنی از مواد مغذی گیاهی شناخته شده به نام فنل و پلی فنول هستند. این آنتی‌اکسیدان‌ها در نابودی رادیکال‌های آزاد خون که می‌توانند به سلول‌ها و DNA شما آسیب بزنند و منجر به عوارض عمده از جمله بیماری قلبی و حتی سرطان شوند، نقش مهمی دارند.
 
البته مصرف کشمش به تنهایی نمی‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک کند، اما مصرف آن آنتی‌اکسیدان‌های سالم بدن را تأمین می‌کند.
 
افزایش سطح قند خون
 
کشمش، سرشار از قند بوده، هر یک ‌چهارم فنجان آن حاوی ۲۶ گرم قند است و در درجه نخست می‌تواند سلامت افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را تهدید کند. مصرف بیش از حد آن (به‌طور منظم) خطر ابتلا به قند خون را افزایش می‌دهد که اگر درمان نشود، عوارض جدی به دنبال خواهد داشت. بنابر این، اگر به دیابت مبتلا هستید، مصرف کشمش را به دلیل این‌که کربوهیدرات زیادی دارد، محدود کنید.
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.