به گزارش ایرنا، آیتالله عبدالکریم عابدینی روز چهارشنبه در مراسم هفته پژوهش استان قزوین که به صورت مجازی برگزار شد، با تبریک هفته پژوهش، اظهار داشت: جامعه علمی و پژوهشی ما با پشتوانه فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) با هویت ایمانیِ توأم با علم و پژوهش و پیشینه افتخارآمیز و چشمانداز امیدوار کننده، ما را نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر ممتاز کرده است.
وی با اشاره به نگاه دین به عرصه پژوهش، ادامه داد: انسان در عرصه پژوهش باید با جوانمردی به میدان بیاید و نسبت به پژوهشگران دیگر احساس همافزایانه داشته باشد و آنها را رقیبی ببیند که باید با آنها تعامل متقابل داشته باشد تا شاهد رشد روزافزون علم و دانش باشیم.
این مسوول با تأکید بر اینکه علم باید مفید باشد، گفت: گرایشهای علمی باید به درد زندگی مردم بخورد چون بار هزینه همه این فعالیتها بر دوش مردم است و بهره آن را نیز باید مردم ببرند.
عابدینی افزود: اگر دانشگاه با صنعت، کشاورزی و در هر فضای دیگری که نیاز جامعه است پیوند بخورد، به یافتههای بیشتری دست خواهیم یافت.
امام جمعه قزوین اضافه کرد: ایران، روزگاری در همه زمینههای علمی و پژوهشی شرایط نامطلوبی داشت اما امروز به برکت انقلاب اسلامی و حاکمیت دینی، شاهد موفقیتهای جدی و پیشی گرفتن از کشورهای دیگر هستیم و در بسیاری از علوم جزو کشورهای برتر دنیا شدهایم.
وی با تأکید بر اینکه باید چنین رشدی را در عرصه علمی و پژوهشی داشته باشیم، گفت: قرآن به عنوان کتاب آسمانی ما در نخستین آیاتی که بر پیامبر نازل شده، در خصوص علم و دانش صحبت کرده است و این مهم انگیزههای پژوهشی، تفکر و اندیشه را در انسان بیدار میکند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه خداوند نشان داده که منشأ همه علوم است و بندگانی که شایسته پذیرش علوم الهی باشند را تعلیم میدهد، افزود: وقتی صحبت از علوم الهی مطرح میشود، منظور فقط فقه و اصول، تفسیر، حکمت و فلسفه نیست چون همه عالم تجلی اسماء الهی هستند و هر علم و دانشی نشانه خدا را دارد.
این مسوول با اشاره به کتاب کافی به عنوان معتبرترین منابع دینی شیعه،افزود: نخستین بخش این کتاب، مربوط به عقل و جهل است و در بخش دوم به علم میرسد که اگر آنها را مطالعه کنیم به نگاه جدی ائمه اطهار (ع) به اهمیت علم پی خواهیم برد.
عابدینی اضافه کرد: ائمه اطهار (ع) هرگز حفظ کردن و جزوه خواندن را علم نمیدانند بلکه تدبر، تفکر و تفقه را علم معرفی کرده و اهالی علم را اولی الباب میدانند.