یاران سلیمانی، خانه به خانه در جستجوی کرونا/ غربالگری 19 هزار خانوار بوشهری

خبرگزاری فارس دوشنبه 25 اسفند 1399 - 15:36
یاران سلیمانی، خانه به خانه در جستجوی کرونا/ غربالگری 19 هزار خانوار بوشهری

به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، بیش از یک سال است که شیوع بیماری کرونا در کشور می‌گذرد و طی این مدت در کشور بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند. ویروسی که در روزهای نخست شیوع آن بسیار ناشناخته بود و کار را برای کادر درمان برای مقابله با دشمن نامرئی سخت و سخت‌تر می‌کرد.

با گذشت زمان کم کم علائم این ویروس تا حدودی مشخص شد و پزشکان بزرگ و تیم‌های تخصصی برای درست کردن دارویی برای مقابله با این ویروس دست به دست هم دادند تا اینکه امروز شاهد تست واکسن‌های ایرانی هستیم.

اما علاوه بر کادر درمان که شبانه روز از زمان شیوع این بیماری جهادگرانه برای مقابله با آن و نجات همنوعان در میدان مبارزه و خدمت حضور یافتند، بسیجیان و جهادگران سلامت هم برای مبارزه با این ویروس کمر همت بستند.

پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و در راستای گسترش و تحقق طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» در یازدهم آبان‌‌‌ماه سال جاری، تفاهم‌‌نامه‌‌ای میان سازمان بسیج مستضعفین'>سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت با هدف بیماریابی سریع‌‌تر، قرنطینه کردن افراد مبتلا و حمایت معیشتی به شیوه محله‌‌محور و خانواده‌‌محور و با استفاده از ظرفیت نظام شبکه بهداشتی و درمانی کشور و ظرفیت بسیج محلات و مساجد امضا شد.

اجرای طرح شهید سلیمانی

این طرح که به نام شهید سردار قاسم سلیمانی مزین شده است با تمرکز بر پیشگیری از کرونا، به کمک مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ در کشور آمده است. اهداف اختصاصی این طرح شامل قطع زنجیره انتقال ویروس با افزایش رعایت پروتکل‌‌های بهداشتی، رهگیری و رصد فعال، کاهش بستری حداقل به میزان ۳۰ درصد در یک‌ماه و ۵۰ درصد در سه‌ماه، کاهش مرگ حداقل به میزان ۱۰ درصد در یک‌ماه و ۴۰ درصد در سه ماه و پوشش حمایتی از گروه‌‌های در معرض خطر به میزان ۵۰ درصد در یک‌ماه و ۹۰ درصد در سه ماه است.

حال همکاری سپاه، بسیج و دانشگاه علوم پزشکی سبب شد تا طرح «شهید قاسم سلیمانی» با هدف شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا اجرا شود که  یکی از بهترین و مؤثرترین اقدامات این طرح، جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهره‌‌گیری از کمک‌‌ نیروهای بسیج و داوطلب مردمی بود.

در استان بوشهر نیز این طرح با همت بسیجیان و جهادگران سلامت شکل گرفت و جهادگران محله به محله، خانه به خانه را در روستاها و شهرهای استان در جستجوی کرونا و قطع زنجیره آن سر می‌زدند. این طرح موفقیت‌های زیادی را در پی داشت و با شناسایی تعداد زیادی از مبتلایان، توانست تا زحمت کار کادر درمان را کاهش دهد.

مرادعلی فولادوند در گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در استان بوشهر گفت: در این طرح در مجموع ۵۰ پزشک، ۲۵۰ پرستار و ۴۵۰ نفر از بسیجیان در سطح استان فعال هستند.

انجام ۱۶۲۲۰ تست سریع

رئیس کانون بسیج جامعه پزشکی استان بوشهر با بیان اینکه از ابتدای اجرای این طرح در استان تعداد ۱۴ هزار و ۵۲۰ نفر از مردم در تماس نزدیک غربالگری شده‌اند گفت: در مجموع از ۱۶ هزار و ۲۲۰ تست سریع تشخیص کرونا گرفته شده است همچنین تعداد افراد ایزوله شده در منزل چهار هزار و ۷۱۰ نفر بوده است.

وی با اشاره به نظارت‌ها از اصناف گفت: تعداد پنج هزار و ۲۳۰ اخطار برای اصناف متخلف صادر شده و نیز تعداد ۱۵۷ صنف نیز پلمب شده‌اند.

فولادوند با بیان اینکه از ابتدای شروع این طرح تا کنون پنج هزار و ۹۴۰ بازدید مشترک بسیج و علوم پزشکی صورت گرفته گفت: علاوه بر این تعداد ۱۱ هزرا و ۷۳۰ بازدید توسط بسیج انجام شده است.

 

غربالگری بیش از ۱۹ هزار خانوار​

وی تعداد خانوارهای غربالگری شده در این طرح را ۱۹ هزار و ۱۵۰ خانوار اعلام کرد و گفت: ۵۶۶ منزل نیز طی این طرح ضد عفونی شده است و برای تیم‌های جهادگر نیز تعداد ۲۰ هزار بسته بهداشتی شامل ماسک و الکل و ... توزیع شده است.

رئیس کانون بسیج جامعه پزشکی استان بوشهر از تشکیل تیم‌های مختلف برای اجرای طرح شهید سلیمانی خبر داد و افزود: ۱۴۵ تیم مراقبتی و رهگیری، ۲۲ تیم مراقبتی در منزل، ۱۹۲ تیم نظارتی و ۱۲۱ تیم حمایتی تشکیل شده است.

فولادوند با اشاره به برخی اقدامات بسیج جامعه پزشکی استان بوشهر تشکیل تیم‌هایی برای نظارت بر حسن اجرای طرح شهید سلیمانی، پیگیری افزایش تیم برای تست سریع، تشکیل چهار پایگاه‌های بسیج برای تست سریع کرونا در بوشهر، استخدام ۶۰ نفر برای بیماریابی سریع را از دیگر اقدامات در این خصوص عنوان کرد.

وی همچنین با اشاره به برپایی کلینیک‌هایی در نقاط مختلف استان گفت: امسال تعداد ۹ کلینیک برپا شده است که بین دو تا سه روز به ارائه خدمات پزشکی می‌پرداختند.

رئیس جامعه بسیج پزشکی استان بوشهربا اشاره به تشکیل قرارگاهی به ریاست استاندار در مرکز استان یادآور شد: در هر شهرستان کمیته‌های چهارگانه حمایت و قرنطینه، رهگیری و مراقبت، آموزش همگانی و پایش و نظارت تشکیل و براساس دستورالعمل شهرها و روستاها بلوک بندی یا محله بندی شده اند. 

انتهای پیام/ع

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.