به گزارش خبرنگار مهر، سیما سادات لاری ظهر دوشنبه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره بینالمللی سلامت و هنر که در مرکز همایشهای بینالمللی روزبه زنجان برگزار شد، با تاکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا علیرغم اینکه مشکلات زیادی را در دنیا به وجود آورد اما رهاورد پیغامهای زیادی بود، افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای کرونا این بود که وجود تجهیزات پزشکی در کنار همراهی مردم معنی پیدا میکند.
وی با یادآوری اینکه آمار شیوع ویروس کرونا در طول یک سال گذشته حاکی از آن است که همه بخشهای جوامع درگیر این ویروس بوده و با آن دست به گریبان بودند، تصریح کرد: همه این شرایط در حالی برای مردم ایران به وقوع پیوست که کمبود دارو و تحریمهای متعدد، کار را در شرایط کرونایی برای همگان با مشکل مواجه میکرد و این شرایط باعث میشد که بیش از پیش به همراهی مردم نیاز داشته باشیم.
لاری با اشاره به اینکه ویروس کرونا را با همه مشکلاتش یک سال پشت سر گذاشتیم و این آگاهی در ما به وجود آمد که در سختیها استعدادهای مختلفی که پیش از این مغفول مانده بود، بروز و ظهور پیدا میکند، ادامه داد: با وجود اینکه ویروس کرونا در طول یک سال گذشته مشکلات زیادی را برای مردمان دنیا به وجود آورد اما آمار گویای آن است که مقابله با این ویروس تا به امروز شبیه به یک معجزه بوده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در طول یک سال گذشته ما را بر آن داشت تا نسبت به تولید برخی از اقلام برای مقابله با این بیماری اقدام کرده و حتی صادرکننده برخی از این اقلام نیز باشیم، اظهار کرد: خوشبختانه گامهای خوبی در راستای تولید واکسن داخلی کرونا تا به امروز برداشته شده و در کنار آن شاهد واردات واکسن به کشور نیز هستیم.
لاری با تاکید بر اینکه فارغ از تجهیزات و امکانات حوزه بهداشت و درمان، یکی از مولفههای اصلی برای مقابله با کرونا، نیروی انسانی است و معتقدیم اگر همراهی مردم در این زمینه محقق نشده و یا کمرنگ باشد، هیچگاه نمیتوان این بیماری را ریشهکن کرد، یادآور شد: در این راستا یکی از ابزارهای همراهی مردم استفاده از ظرفیت هنر است؛ چرا که باعث تغییر باور آحاد جامعه در قبال کرونا خواهد شد.
وی با بیان اینکه اگر امروز از ظرفیتهای زیادی در کشور برای مقابله با کرونا برخوردار هستیم، بخش عظیمی از این ظرفیتها به واسطه استفاده از ابزار قدرتمند هنر بوده است، بیان کرد: با وجود اینکه امروز شاهد برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی سلامت و هنر توسط دانشگاه علومپزشکی استان زنجان هستیم اما انتظار میرود سایر هنرمندان نیز در این زمینه ورود جدی داشته باشند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به اینکه بعد از گذشت یک سال از شیوع ویروس کرونا درس بزرگی از این بیماری گرفتیم، عنوان کرد: مهمترین درسی که امروز میتوان به آن اشاره کرد، این است که دریافتیم بدون تعاملات بینالمللی نمیتوان زندگی کرد، به همین خاطر برای مقابله جدی و موثر در برابر ویروس کرونا باید تفکر جهانی در برابر آن داشته باشیم.
لاری با تاکید بر اینکه برگزاری چنین جشنوارههایی باعث خواهد شد تا هنرمندان به عنوان سفیران سلامت وارد عرصه مقابله با کرونا شوند، خاطرنشان کرد: بیتردید موضوعی که با زبان هنر در جامعه جاری و ساری میشود، به مراتب قدرت اقناعسازی بیشتری نسبت به سایر حوزهها دارد، به همین خاطر معتقدیم امروز باید از زبان هنر برای مقابله با کرونا در سطح وسیع استفاده کنیم.
نخستین جشنواره بینالمللی سلامت و هنر با معرفی نفرات برگزیده و نیز رونمایی از جلد کتاب جشنواره و نخستین مدال سلامت و هنر به کار خود پایان داد.