فوت بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در رفسنجان/ نگرانی درباره افزایش موارد سرپایی

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 26 اسفند 1399 - 16:04
رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اعلام کرد: در رفسنجان تاکنون دو نفر مبتلا به کرونای انگلیسی شناسایی شده اند که از دو خانواده بودند و متأسفانه یکی از این مبتلایان فوت کرد.
فوت بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در رفسنجان/ نگرانی درباره افزایش موارد سرپایی

دکتر"علی اسماعیلی‌ندیمی" ظهر امروز 26 اسفندماه در نشست خبری اظهار کرد: از ابتدای آغاز طرح شهید سلیمانی که مبتنی بر پیدا کردن افراد مبتلا به کرونا است، تا قبل از آن کسانی که به مراکز درمانی مراجعه می کردند اطرافیان آنها را پیگیری می کردیم اما در این طرح با محوریت بهداشت و همکاری بسیج و هلال احمر و کمک استانداریها و فرمانداریها به سراغ افراد کم علامت و بی علامتی رفتیم که الزاماً به مراکز درمانی مراجعه نمی کردند و به طور فعال بیماریابی کردیم.

وی بیان کرد: پیک اصلی بیماری کرونا در رفسنجان در ماههای مهر و آبان اتفاق افتاد و تا بیستم آذر ادامه پیدا کرد و بیشترین آمار مبتلایان در این بازه زمانی بوده است.

وی افزود: ابتدا کمبودهایی در کشور وجود داشت از جمله کیت‌های تشخیص بیمای که کم‌کم خودمان به تولید دست یافتیم اما اکنون کشور قابلیت افزایش تعداد موارد تست کرونا را با افزایش آزمایشگاه‌ها و تست سریع بالا برده است.

اسماعیلی ندیمی ادامه داد: از دی‌ماه تاکنون حداقل تا 15 اسفندماه موارد شدیدی از طغیان بیماری را نداشتیم و بیماریابی خیلی بهتر شد، محله‌ها، روستاها و مناطقی که با افزایش موارد مواجه شدیم به شکل گسترده‌ای بیماریابی و کنترل کردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با ابراز نگرانی از این موضوع که طی روزهای اخیر در رفسنجان موارد سرپایی و درصد تست‌های مثبت رو به افزایش است، گفت: در بهمن متوسط موارد مثبت ۱۰تا ۱۳ درصد بود الان درصد موارد مثبت به ۳۰ درصد هم رسیده که این نکته نشان می‌دهد چرخش ویروس در حال افزایش است. ضمن اینکه موارد بستری بیماران کرونایی در رفسنجان در یک هفته اخیر رو به افزایش است.

اسماعیلی ندیمی خاطرنشان کرد: در بخش بستری نیز نشانه افزایش یافته موارد سرپایی خود را نشان می دهد، حتما اسفندماه و فروردین پیک جدیدی از بیماری خواهیم داشت فقط امیدواریم پیک شدیدی که در ماه‌های قبل با آن مواجه شدیم را نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه همچنان تماس‌های تنفسی مهمترین عامل انتقال بیماری است، یادآور شد: زدن ماسک‌ و رعایت فاصله اجتماعی برای جلوگیری از سرایت خیلی مهم است و باید از تجمعات جلوگیری شود و بشدت رعایت موارد بهداشتی از سوی مردم اهمیت دارد.

وی خاطرنشان کرد: طرح شهید سلیمانی به‌منظور پیداکردن موارد جدید، رفتن به سمت پیداکردن افرادی که با بیماران مثبت تماس داشتند و جلوگیری از زنجیره انتقال بوده و در کنار آن مراقبت در منزل از بیماران کرونایی و بازدیدهای تشدید یافته نظارتی را داریم.

اسماعیلی‌ندیمی عنوان کرد: در شهرهای زرد سقف جمعیت حاضر در جلسات باید ۲۰ نفر باشد در رفسنجان توانستیم جلوی برگزاری جلسات بزرگ و برخی مسابقات را بگیریم و در مجموع نسبت به بعضی نقاط در پیشگیری از تجمعات بهتر عمل کردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در خصوص آخرین آمار بیماری کرونای انگلیسی و وضعیت دو مورد شناسایی شده، توضیح داد: در رفسنجان دو نفر مبتلا به کرونای انگلیسی شناسایی شدند که از دو خانواده بودند و متأسفانه یکی از این مبتلایان فوت کرد و یکی دیگر نیز بهبود یافته است.

اسماعیلی ندیمی با بیان اینکه در تعطیلات نوروز، تعطیلی نداریم، گفت: پیگیری و نمونه گیری ها و مراکز ما به شکل کاملاً فعال خواهند بود تا اینکه غفلت نکنیم که این بیماری توسعه یابد ضمن اینکه همچنان نیز نگران عادی انگاری مردم در ایام پایانی سال هستیم.

وی  همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره کمبود انسولین در رفسنجان با تایید آن گفت: کمبود انسولین وجود دارد اما وضعیت دسترسی به انسولین بهتر از ماههای قبل شده است.

وی تصریح کرد: همچنان نگرانیم که عادی انگاری این مساله منجر به فوت عزیزان شود، سال بسیار سخت و طاقت فرسایی بر همکاران ما گذشت و هیچگاه تجربه چنین ایامی را نداشته و با نگرانی های فراوانی در همه بخش ها بهداشت و درمان گذشت.

اسماعیلی ندیمی به فعالیت معاونت بهداشتی دانشگاه در ایام کرونایی اشاره کرد و گفت: کلید اصلی در پیگیری و بهداشت رقم می خورد و جای تقدیر و سپاسگذاری دارد؛ در حوزه درمان نیز شبانه روز سختی پشت سر گذاشته شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان کرد: همچنان اماده هستیم، تحمل و تاب آوری سیستم درمان بسیار بالا بود و گله مندی این بود که خیلی ها می توانستند بهتر از این همکاری کنند تا بیماری با همکاری دسته جمعی کنترل شود.

اسماعیلی ندیمی ادامه داد: طرح شهید سلیمانی هماهنگی بین بخشی عظیمی در کشور ایجاد کرد و همکاران ما در بسیج بسیار کمک کردند، هلال احمر، فرماندار و نماینده و اصناف و بازاریانی که متضرر شدند، باز هم همچنان نیازمند مساعدت هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه افق کنترل بیماری کرونا روشن است و واکسن آن ساخته شده است، اضافه کرد: واکسن ایرانی به زودی وارد این کارزار می شود آنچه که اکنون به دنبال آن هستیم کاهش ناتوانی ها و عوارض بعد از بیماری و مهمتر پیشگیری از مرگ ناشی از کروناست، مرگ هایی که با رعایت ها قابل پیشگیری است.

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.