محمود شبان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشاورزان علاقهمند به استفاده از پهپاد در سمپاشی پس از دریافت مشاورههای فنی کارشناسان جهاد کشاورزی می توانند از مزایای این روش سمپاشی بهرهمند شوند چرا که استفاده از این روش برای سمپاشی و محلولپاشی باعث افزایش بهرهوری فرآیند سمپاشی میشود و میزان سموم نفوذ کرده به آبهای زیرزمینی را تا حد زیادی کاهش میدهد.
وی مزایای دیگر استفاده از این روش سمپاشی را پرداخت و مدیریت مصرف سموم، کاهش نیروی انسانی مورد نیاز و هزینه کارگری، پیشگیری از آلودگیهای زیست محیطی، امکان سمپاشی در باد و کاهش بادبردگی سموم، افزایش اثر بخشی سموم و هدفمند شدن آن، توجه به سلامت کاربران دستگاه سمپاش و به طور کلی کاهش هزینههای تولید محصول دانست.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیلآباد گفت: با استفاده از پهپادها مدت زمان سمپاشی به طور تقریبی سه برابر کاهش مییابد و یک پهپاد به طور متوسط در مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میتواند یک هکتار و روزانه ۳۰ تا ۴۰ هکتار زمین را سمپاشی کند.
شبان با بیان این که در سمپاشی با تراکتور روزانه میتوان حداکثر ۱۰ تا ۱۵ هکتار زمین را سمپاشی کرد افزود: استفاده از پهپادها قابلیت کاهش ۳۰ درصدی مصرف سموم را دارد که این مورد از لحاظ زیستمحیطی، اقتصادی و کاهش هزینههای تولید بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به این که در سمپاشی با پهپادها میزان مصرف آب ۸۰ تا ۹۰ درصد کاهش مییابد ادامه داد: برای سمپاشی یک هکتار زمین با تراکتور به ۲۰۰ تا ۴۰۰ لیتر آب نیاز است اما در صورت استفاده از پهپاد سمپاش با حدود ۱۰ لیتر آب میتوان یک هکتار را سمپاشی کرد.
او اضافه کرد: همچنین با عبور چرخهای تراکتور و ادوات کشاورزی به مزرعه بخش بزرگی از محصول در اثر لهیدگی و خوابیدگی از بین میرود که این میزان در گندم و جو حدود ۱۰ درصد است در حالی که استفاده از پهپاد این مشکل را حل کرده است.
شهرستان خلیل آباد با ۲ بخش ششطراز و مرکزی در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد ۱۸ هزار هکتار زمین باغی و زراعی دارد و حدود ۲۳۸ هزار تن محصولات دامی، زراعی و باغی تولید میکند.
انگور، زعفران، انار و پسته از مهمترین محصولات این شهرستان است که جنبه صادراتی دارد.