سرویس جهان مشرق - در هفته های اخیر و همچنین با بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، در سرزمین های اشغالی برنامه هسته ای ایران، مجددا تیتر و سوژه اصلی رسانه و مقامات صهیونیست شده است و اظهارات متعدد در رابطه با حمله احتمالی به برنامه هسته ای ایران و مطالبی از این جنس، مجددا در مطبوعات عبری زبان دیده می شود.
در ابتدا لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصهی سیاسی کشور از محتوای گزارش مذکور این متن را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش لزوماً مورد تأیید مشرق نیست
دکتر نیسیم کاتز، کارشناس صهیونیست در حوزه رسانه و سیاست در رابطه با شکست نتانیاهو در مقابل برنامه هسته ای ایران نوشت:
«روزنامه نیویورک پست اخیرا با انتشار گزارشی اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با این روزنامه مصاحبه کرده و در آن به برنامه هسته ای ایران اشاره کرده است.
ترامپ در این مصاحبه گفته است: من علاقه مند به توافق با ایران در مورد موضوع هسته ای هستم و من توافق را به درگیری نظامی با آنها ترجیح می دهم. اگر ما توافق را انجام دهیم، اسرائیل آنها را بمباران نخواهد کرد.
این مصاحبه به سخنان مطبوعاتی ترامپ در دفتر بیضی کاخ سفید، لحظاتی قبل از دیدار وی با بنیامین نتانیاهو، میپوندد، جایی که رئیس جمهور ترامپ گفت که طرفدار توافق با ایران است. نتانیاهو نیز در پاسخ به خبرنگاران درباره اظهارات ترامپ گفت که اگر رئیس جمهور اینطور فکر می کند، پس باید همینگونه برنامه هسته ای ایران را متوقف کرد.»
«مصاحبه ترامپ و آنچه در آن گفته شد تقریباً زیر ذره بین رسانه های اسرائیلی قرار گرفت اما در واقع هیچ بحث گسترده ای در مورد معنای این سخنان مطرح نشد. درواقع موضع رئیس جمهور آمریکا یک چرخش بزرگ در رویکرد اساسی او است. ترامپ از مخالفان سرسخت توافق با ایران بود و در ۸ می ۲۰۱۸ از توافقنامه امضا شده در سال ۲۰۱۵ بین ایران و کشورهای ۱+۵ خارج شد - توافقی که یک سال پس از امضای آن، اوباما گفت یک توافق کارآمد بوده و از آن حمایت و به پیشبرد آن کمک کرد، مسئله ای که باعث نارضایتی نتانیاهو شد.»
«به یاد بیاوریم که نتانیاهو نه تنها با این توافق مخالف بود، بلکه به درستی، گام های دیپلماتیک در مخالفت با آن برداشت و موساد را فعال کرد تا دولت آمریکا را متقاعد کند که از آن خارج شود. بنابراین، در ۳۰ آوریل ۲۰۱۸، نتانیاهو اقدام به یک سخنرانی کرد که در آن بخش های از برنامه تسلیحات هستهای ایران را همراه با اسناد و مدارک متعدد مربوط به قبل از روزهای توافق، که موساد در یک عملیات موفق به دستیابی به آنها شده بود، فاش کرد. بیبی سعی کرد طرف های غربی را متقاعد کند که ایران قبل از امضای توافق، به جهان و آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه تسلیحات هستهای خود واقعیت را نگفته است.»
«جمله معروفی از هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده، در مورد توهمات تاریخی ایجاد شده توسط تصمیمات رهبران وجود دارد: تاریخ ردپای رهبران را می پوشاند. آنها واقعیت را خلق کردند، اما گاهی اوقات این واقعیت است که تاریخ را دیکته می کند.»
«کیسینجر در مورد اینکه چگونه نفوذ رهبران می تواند واقعیت جدیدی ایجاد کند صحبت می کند، اما همچنین به این مسئله اشاره میکند که چگونه واقعیت همیشه با آنچه ما برنامه ریزی کرده ایم، متفاوت میشود و اکنون در روزهای اخیر با آخرین اظهارات ترامپ، شاهد یک چرخش تاریخی بوده ایم که عملا گزینه نظامی آمریکا را به گوشه برده و حتی اسرائیل را متقاعد می کند تا زمانی که آمریکا در حال مذاکره با ایران است، دست به هیچ اقدامی نظامی نزند.»
«در واقع، اظهارات ترامپ نمادی از شکست واقعی بزرگترین پروژه شاخص بی بی در ۳۰ سال اخیر است: جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته ای از طریق ابزارهای نظامی. نتانیاهو نتوانست جهان را در مورد گزینه نظامی متقاعد کند و تنها گزینه سیاسی باقی ماند، اما همه میدانند که مذاکرات طولانیمدت و توافق ناقصی مانند برجام، ایران را در موقعیت بهتری نسبت به گذشته برای داشتن بمب قرار میدهد. به هر حال، آنها متخصص در نگه داشتن زمان هستند.»
«در ۹ دسامبر ۲۰۲۴، جامعه اطلاعاتی ایالات متحده گزارشی را منتشر کرد که تهدید ناشی از برنامه هسته ای ایران را برجسته می کند و نشان می دهد که ایران اکنون مواد شکافت پذیر کافی برای تولید بیش از ۱۲ کلاهک هسته ای دارد. بنابراین، باید به سلسله شکستهای نتانیاهو - بهویژه در کارزاری که او علیه حماس و حزبالله به راه انداخت - بزرگترین شکست او را از نظر تاریخی اضافه کنیم: بیبی در جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای بهشدت شکست خورد.»