به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمیدرضا توکلی مدیرکل دفتر قراردادها و امور حقوقی تجدیدپذیرها و بهره وری انرژی ساتبا در جلسه کمیسیون مشترک صنعت و کشاورزی با محوریت احداث نیروگاههای خورشیدی در استان مرکزی گفت: تامین مالی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با تدوین و ارایه بسته ارزی و ریالی میسر شده است.
حمیدرضا توکلی گفت: در سالهای اخیر کمبود منابع برای تامین مالی طرحهای انرژیهای تجدیدپذیر مهمترین مانع برای توسعه انرژیهای نو مطرح شده است و اکنون با تدوین و ارایه بسته ارزی و ریالی انتظار میرود که سرمایه گذاران با خیال آسودهتری وارد این عرصه سودآور شوند.
مدیرکل دفتر قراردادها و امور حقوقی تجدیدپذیرها و بهره وری انرژی ساتبا یکی از منابع مهم و اصلی تامین مالی پروژههای بخش انرژی و از جمله انرژی تجدیدپذیر را صندوق توسعه ملی معرفی و اظهار کرد: معادل ۵ میلیارد دلار برای موضوع سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیرها از طریق قراردادهای اعطای عاملیت پرداخت تسهیلات و یا سپرده گذاری نزد سیستم بانکی و یا سایر شیوههای تامین مالی و اهرمی کردن منابع از طریق تلفیق با منابع بانک و یا پذیرش تعهد رکن پذیره نویس جهت انتشار اوراق ارزی درنظر گرفته شده است.
حمیدرضا توکلی تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی تجدیدپذیرها را از دو منبع داخلی و خارجی برشمرد و افزود: تسهیل سرمایه گذاری در بخش خارجی از طریق خطوط اعتباری و صندوقهای اقلیمی در نظرگرفته شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی هم گفت: حل مشکلات ناترازی کشور با پیوستن تمامی بخشها به پویش توسعه تجدیدپذیرها امکان پذیر است.
محمود محمودی تامین برق صنایع استان مرکزی با انرژیهای تجدیدپذیر را ضروری دانست و با اشاره به تاکید قانون برای تامین بخشی از نیاز برق صنایع از طریق انرژیهای تجدیدپذیر عنوان کرد: صنایعی که تامین برق آنها از طریق یک فیدر مشترک انجام میشود در صورت احداث نیروگاه خورشیدی به میزان ۸۰ در صد دیماند مصرفی از برنامههای مدیریت بار معاف خواهند شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی با بیان اینکه ۸۲ درصد مصرف برق استان مرکزی در حوزه تولید است، افزود: براساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد میرسد.