به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی رستمی ظهر شنبه در نشست «سناریوی تغییر در صنایع خلاق در ایران؛ دورنمای خطمشیگذاری و تقنین در فضای آینده» که در مرکز تحقیقات مجلس در قم برگزار شد، در خصوص اهمیت صنایع خلاق اظهار کرد: این صنایع در آینده بهعنوان یکی از محرکهای اصلی اقتصاد کشور ایفای نقش خواهند کرد.
این پژوهشگر حوزه فرهنگی افزود: فناوری و هوش مصنوعی بهعنوان یکی از نیروهای پیشران، ظرفیتی بزرگ در اختیار ما قرار دادهاند که در آیندهای نزدیک، بهویژه در حوزه تلفن همراه، شاهد تغییرات و تحولات قابلتوجهی خواهیم بود.
وی بیان کرد: ارتباط مستقیم فضای اجتماعی با فناوریهای پیشران، بهخصوص در عرصه تلفن همراه، سبب میشود محصولات صنایع خلاق از ارزش و اعتبار اجتماعی بالایی برخوردار شوند که با این حال، نبود قوانین کافی در زمینههای سختافزار و نرمافزار یکی از چالشهای پیشرو خواهد بود.
رستمی ابراز کرد: از طریق صنایع خلاق، ظرفیتها و تجربیات جدیدی خلق میشود که مخاطبان متنوعی را تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی افزود: به طور روزانه، حجم دادهها مرتبط با هوش مصنوعی به شکل قابلتوجهی افزایش مییابد و این روند، تأثیر مستقیمی بر صنایع خلاق خواهد داشت و در آینده، فناوریهایی مانند اینترنت اشیا، هوش خلاق و اقتصاد پلتفرمی نقش کلیدی در ساختار اجتماعی و شناسایی الگوهای الگوریتمی ایفا خواهند کرد.
این پژوهشگر حوزه فرهنگی گفت: پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۵۰۰ میلیارد دستگاه به فضای وب متصل و هوشمندسازی شوند که با این حال، کاستیهایی جدی در زمینه قانونگذاری و سیاستگذاری این حوزه احساس میشود.
وی تصریح کرد: در صنایع خلاق با ایدهها و حرفههای نوآورانهای مواجه هستیم که قوانین موجود، بهطور کامل برای آنها پیشبینی نشده است و اکثر قوانین فعلی بیشتر بر حرفههای سنتی تمرکز کردهاند و به بازنگری و بهروزرسانی جدی نیاز دارند.