کهن ترین محل برخورد یک صخره آسمانی با زمین کشف شد

خبرگزاری مهر شنبه 18 اسفند 1403 - 16:02
زمین شناسان قدیمی ترین محل برخورد جسم آسمانی با زمین را شناسایی کرده اند که در قلب منطقه باستانی پیلبارا واقع در غرب استرالیا قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، تحلیلی از لایه‌های سنگی این منطقه نشان می‌دهد یک دهانه با عرض ۱۰۰ کیلومتر پس از برخورد صخره بزرگ فضایی با زمین حدود ۳.۴۷ میلیارد سال قبل و زمانی به وجود آمده که کره خاکی با آب پوشیده شده بوده است. این کشف رکورد قدیمی ترین برخورد صخره آسمانی با زمین را شکسته است. رکورد دار پیشین سازه ای به نام Yarrabubba در غرب استرالیا است که قدمت آن یک میلیارد سال از منطقه تازه کشف شده، بیشتر است.

کریس کرکلند از دانشگاه کورتین در استرالیا و رهبر این اکتشاف می گوید: با توجه به فرایندهای بازیافت زمین شناختی سیاره خاکی چنین شواهدی بسیار نادر هستند. این امر یک دستاورد بزرگ درزمینه درک زمین در سال های اولیه تشکیل است.

محققان تخمین می زنندکه صخره فضایی که چنین دهانه ای در زمین ایجاد کرده، با سرعت ۳۶ هزار کیلومتر بر زمین حرکت می کرده و بقایای ناشی از این برخورد در سراسر سیاره پراکنده شده اند. با وجود آنکه این رویداد تاثیری جهانی داشته اما نیروی آن مرگبار نبوده است. دهانه به جا مانده نقشی مهمی در ایجاد حیات اولیه داشته و به همین دلیل چشم اندازی به ریشه حیات دارد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.