فرارو- روزنامه اتریشی «استاندارد» (Der Standard) در گزارشی مدعی شد که به اسنادی دست یافته که نشان از تجهیز نیروگاه بوشهر ازسوی یک شرکت آلمانی دارد؛ شرکتی که مالکیت بخشی از آن را ثروتمندترین زن آلمانی و وارث شرکت بیامو (BMW) در اختیار دارد.
به گزارش فرارو به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه «استاندارد» اتریش، این نشریه در گزارش خود با عنوان «آیا یک شرکت آلمانی خواهان تجهیز یک نیروگاه هستهای ایران است و در نتیجه، تحریمهای ایران را نقض میکند؟» مدعی شد: «در عمق مناطق جنوبی ایران و در بیابان و در کنار سواحل خلیج فارس، نیروگاه هستهای بوشهر قرار گرفته است. شرکتهای آلمانی پیش از انقلاب ۱۹۷۹ (انقلاب ۱۳۵۷) ساخت و ساز [این نیروگاه]را آغاز کرده بودند؛ اما بعد از انقلاب، برای دههها این پروژه متوقف مانده بود تا آنکه [ادامه ساخت آن]از سوی روسیه از سر گرفته شد تا سرانجام در سال ۲۰۱۱ این نیروگاه سرانجام تکمیل شد و کار خود را آغاز کرد. از آن زمان تا کنون، این نیروگاه منبع نگرانیهای پیاپی برای جامعه بینالملل بوده است. نگرانی از این بابت بوده است که از میلههای سوخت نیروگاه بوشهر برای ساخت بمبهای اتمی استفاده شود. برای همین نیز است که تمامی صنعت هستهای ایران از جمله مصارف غیرنظامی آن، تحت شدیدترین تحریمهای بینالمللی قرار گرفته است. [مسأله هستهای ایران]یکی از موارد منازعه و از مسائل اصلی مطرح در صحنه سیاسی جهان برای سالها بوده است.
در ادامه گزارش این نشریه ادعا شده است: «اکنون اسنادی جنجالی به دست نشریه استاندارد رسیده که نشان میدهد چطور یک شرکت آلمانی متخصص در زمینه تجهیزات پیچیده تصفیه آب برای مصارف صنعتی تلاش کرده تا محصولات خود را در اختیار نیروگاه بوشهر قرار دهد؛ با آنکه این نیروگاه تحت تحریم قرار دارد. این در حالی است که این شرکت تنها یک شرکت معمولی [آلمانی]نیست؛ بلکه شرکتی است که مالکیت بخشی از آن در اختیار «زوزانه کلاتن» (Susanne Klatten) وارث شرکت بیامو (BMW) و ثروتمندترین زن در آلمان است.
زوزانه کلاتن، وارث شرکت بیامو و ثروتمندترین زن آلمان
در ادامه گزارش نشریه استاندارد ادعا شده است: این قرارداد محرمانه از طریق افراد واسطهها و شرکتهای صوری در وین اتریش و دبی قرار بوده است اجرایی شود؛ اما اسناد [به دست آمده از سوی نشریه]مشخص نمیکند که آیا این طرح حقیقتا نیز اجرایی شده است یا خیر؛ هرچند مطمئنا از سوی برخی طرفها دنبال شده است. فناوری هسته و تجهیزات مربوط به آن تا حتی کوچکترین اجزای آن، تحت لیست تحریمهایی قرار دارند که از سال ۲۰۱۸ بر ایران اعمال شده است؛ اما در این مورد، بازیگران این قرارداد به نظر میرسد که با پذیرش تحریمها، بهدنبال راه حلهای جایگزین رفتهاند.
نشریه استاندارد همچنین نوشت: یکی از بازیگران اصلی در این پرونده، شرکت «Up2e! GmbH» است که در زمینه بخش فناوریهای پیشرفته (های تک) فعالیت دارد و حدود ۵۰ کارمند دارد و دفتر آن در شهر «راین» در ایالت بایرن آلمان قرار دارد. طبق اعلام وبسایت این شرکت، سیستمهای تصفیه آب با فناوری پیشرفته این شرکت مناسب فاضلابهای مشکل زا و طاقتفرساست. ۴۹ درصد از مالکیت شرکت Up2e را شرکت «Skion GmbH» برعهده دارد که این شرکت، درواقع شرکت سرمایه گذار زوزانه کلاتن است. زوزانه کلاتن با ثروتی در حدود ۲۵ میلیارد یورو، یکی از ثروتمندترین زنان جهان است که مالکیت تقریبا یک چهارم شرکت خودروسازی بیامو (BMW) را در اختیار دارد؛ همچنانکه سهام شمار زیادی از دیگر شرکتها را نیز داراست.