آئین‌نامه‌ها باید جذابیت لازم را برای سرمایه‌گذاران داشته باشند

خبرگزاری مهر چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404 - 16:52
تبریز-معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: شرکت در مناقصه و مزایده به درد سرمایه گذار نمی‌خورد و باید به جای این فرایندها به صورت رو در رو با آن‌ها صحبت کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود نصرتی روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی با شهرداران آذربایجان شرقی، تأکید کرد: وضعیت اقتصادی کشور ایجاب می‌کند آئین‌نامه‌ها به نحوی تدوین شوند که جذابیت لازم برای سرمایه‌گذاران داشته باشند و شیوه‌هایی مانند مناقصه و مزایده برای جذب سرمایه‌گذار کارآمد نیستند، بلکه باید گفت‌وگوی مستقیم برقرار کرد.

وی با انتقاد از ضعف آئین‌نامه اجرایی قانون درآمدهای پایدار شهرداری‌ها، افزود: آئین‌نامه تصویب‌شده، پاسخگوی نیازها نیست و بهره‌برداری مؤثری از آن نمی‌شود؛ بنابراین امسال فرصت خوبی برای اصلاح اساسی آن فراهم و مکاتباتی برای ارائه پیشنهادهای اصلاحی به هیأت دولت انجام شده است.

نصرتی با اشاره به شاخص‌های توسعه شهری، اظهار کرد: ۱۴ شاخص از جمله در حوزه مدرسه‌سازی، نیروگاه‌های خورشیدی، تأمین مسکن و شناسایی نقاط حادثه‌خیز درون و برون‌شهری به معاونت عمرانی استانداری‌ها ابلاغ شده که یکی از آن‌ها به مدیریت شهری مرتبط است و باید تا پایان سال اجرایی شوند.

معاون وزیر کشور به اهمیت جذب سرمایه‌گذار اشاره کرد و گفت: نامه‌ای ۲۰ بندی برای تسهیل سرمایه‌گذاری ابلاغ شده که در آن اصلاح مسیر پروژه‌های کلان مقیاس نیز پیش‌بینی شده است.

وی تاکید کرد: باید سرمایه‌گذاران را فعالانه دعوت کرده و با چارچوب مشخص و حرفه‌ای وارد تعامل شویم.

نصرتی با اشاره به حادثه اخیر در بندرعباس، بر لزوم آمادگی همه استان‌ها برای مدیریت حوادث تاکید کرد و گفت: امیدواریم پیش‌بینی‌های لازم در حوزه ایمنی شهری در تمامی استان‌ها لحاظ شود تا در صورت بروز بحران، خدمات‌رسانی با سرعت، دقت و استانداردهای لازم انجام شود.

وی ادامه داد: در حادثه بندرعباس، مجبور شدیم چهار استان معین را برای کمک فوری و لحظه‌ای بسیج کنیم تا عملیات اطفا و امدادرسانی به درستی انجام شود.

نصرتی از برنامه جایگزینی سوخت کارخانه‌های سیمان با زباله خبر داد و گفت: بر اساس این طرح باید از ۵۵ هزار تن زباله روزانه کشور، ۹ هزار و ۷۰۰ تن به ۱۸ کارخانه‌ها تحویل داده می‌شد که تا امروز عملیاتی نشده است درحالی که این اقدام موجب صرفه‌جویی روزانه ۴.۷ میلیون مترمکعب گاز می‌شود.

وی اعلام کرد: برای شهر تبریز ۶ هزار دستگاه تاکسی برقی در نظر گرفته شده است که در صورت تخصیص سهام، عملیاتی خواهد شد.

شناسایی ۱۲۵ هزار میلیارد ریال طرح سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز به ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در استان اشاره کرد و گفت: در استان تعداد ۷۳ شهر، ۲ هزار و ۶۷۸ روستا و ۲ هزار و ۵۹ دهیاری وجود دارد.

ظفر محمدی افزود: اکنون ۶۵ هزار میلیارد ریال فرصت سرمایه گذاری در تبریز و ۶۰ هزار میلیارد ریال در سایر مناطق استان شناسایی شده و تعداد ۲۲ پروژه با ارزش ۵۵ هزار میلیارد ریال در تبریز و ۱۶ پروژه با ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال در سایر شهرستان‌های استان در حال اجرا است.

شهرداران همراه دولت باشند

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی نیز گفت: شهرداران استان با تلاش و انگیزه کار می‌کنند و ما نیز در کنار آن‌ها هستیم.

سیف‌الله مطلبی افزود: باور داریم اگر شهرداران همراه دولت نباشند، اعتبارات دولتی پاسخگوی نیازهای مدیریت شهری نخواهد بود.

وی با اشاره به دستورات صادر شده از سوی معاون وزیر در سفر خود به استان، یکپارچه سازی سیستم‌های شهرداری‌ها، اعتبار برای پهنه بندی پسماند، بکارگیری کارکنان و کارگران قراردادی، اصلاح حقوق و مزایای شهرداران و درجه بندی شهرداران را از جمله این موارد برشمرد.

مطلبی از شهرداران استان درخواست کرد تا موارد پیشنهادی جهت اصلاح آئین نامه قانون درآمد پایدار شهرداری‌ها را ارائه دهند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.