به گزارش خبرنگار مهر، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران بعدازظهر چهارشنبه در این آئین اظهار کرد: جمهوری اسلامی در عرصههای بین المللی حضور فعال دارد و اکنون ۱۸ کرسی در یونسکو دارد که حفظ این موقعیت نیازمند برنامهریزی مدون است.
وی با اشاره به افتتاح دبیرخانه کمیته مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی شهرهای آسیایی در اراک گفت: این رویداد به منزله آغازی تازه برای همکاری و همافزایی میان شهرهای منطقه و قاره آسیا است و میتواند زمینهساز شکلگیری پایهای استوار برای تعمیق پیوند میان شهروندان، نهادهای مدنی، مدیریت شهری و شبکههای فرهنگی در سطح منطقه باشد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه نقش شهروندان در تصمیمسازیها و تحقق عدالت اجتماعی، بنیادی و انکارناپذیر است، تصریح کرد: مشارکت مردمی ریشه در جوامع محلی دارد و بنمایهای است که یونسکو در اسناد راهبردی بینالمللی خود، همواره بر آن تأکید داشته است چراکه نقش شهروندان در تصمیمسازیها و تحقق عدالت اجتماعی، بنیادی و انکارناپذیر است.
فرطوسی با اشاره به ظرفیتهای گسترده شهر اراک بیان کرد: اراک توان تبدیلشدن به الگویی موفق در سطح آسیا و حتی جهان را دارد و صنایع این استان نیز باید به مسئولیتهای اجتماعی خود بهدرستی عمل کنند.
شهرها هویت و جایگاه جهانی پیدا کردهاند
مدیر کمیتههای مجمع شهرداران آسیایی نیز گفت: مجمع شهرداران آسیایی از تمام ظرفیتهای خود برای پیشبرد اهداف شهرهای عضو بهره گیری میکند.
مهدی فلاح پناه افزود: امروز شهرها هویت و جایگاه جهانی پیدا کردهاند و با توجه به اینکه هر شهر شخصیت منحصر به فرد خود را دارد، باید با دیگر شهرهای جهان ارتباطی مؤثر و سازنده برقرار کنند و ضروری است بستری فراهم شود تا شهرها بتوانند تجارب خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
وی گفت: شهر اراک نیز در حوزه مسئولیتهای اجتماعی، حضوری مؤثر و چهرهای مثبت در میان شهرهای آسیایی از خود به نمایش بگذارد.
ایجاد دبیرخانه میتواند مسیری تازه برای گسترش همکاریهای بینالمللی باشد
استاندار مرکزی نیز اظهار کرد: انتخاب شهر اراک به عنوان دبیرخانه مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی، گامی مهم در مسیر بهرهگیری از ظرفیتها و تجارب شهرهای موفق آسیایی است که میتواند زمینهساز توسعه پایدار شهری در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شود.
مهدی زندیه وکیلی افزود: بسیاری از شهرهای جهان که فرهنگهای مشابهی با ما دارند، تجربههای ارزشمندی در حوزههای مختلف مشارکت اجتماعی و مدیریت شهری کسب کردهاند که اکنون اراک نیز میتواند با بهرهبرداری از این تجارب، گامهای مؤثری در مسیر توسعه و ارتقا کیفیت زندگی شهروندان بردارد.
وی با اشاره به واگذاری این دبیرخانه به اراک، تصریح کرد: این اقدام فرصتی است تا شهر اراک در قامت یکی از مراکز تبادل تجربیات موفق در آسیا ظاهر شود و باید اذعان کرد مشارکت اجتماعی، زیربنای موفقیت در هر برنامه و سیاستگذاری شهری است و این دبیرخانه میتواند به عنوان نهاد تسهیلگر، نقش مؤثری در توسعه این مشارکتها ایفا کند.
استاندار مرکزی گفت: فعالیتهای شهرداری اراک در گذشته، در سطح و شأن این ظرفیت بین المللی نبود، اما ایجاد این دبیرخانه میتواند مسیری تازه برای گسترش همکاریهای بینالمللی و تبادل تجربیات اثربخش فراهم کند.
اراک در حوزه مسئولیتهای اجتماعی عملکرد قابل توجهی دارد
شهردار اراک نیز بیان کرد: این شهر در ابعاد مختلف، بهویژه در زمینههای مسئولیت اجتماعی، همواره عملکرد قابلتوجهی در سطح کشور و جهان داشته و در بسیاری از شاخصها توانسته است خود را به عنوان شهری پیشرو معرفی کند.
علیرضا محمودی افزود: همین توانمندیها باعث شد تا مسئولیت دبیرخانه این کمیته مهم به اراک سپرده شود.