به گزارش خبرنگار مهر، شهرام شکری شامگاه پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران از افزایش ۷ درصدی تردد وسایل نقلیه در محورهای مواصلاتی استان طی فروردین ماه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
بر اساس اظهارات شکری و دادههای به دست آمده از سامانههای هوشمند ترافیکی، در فروردین ماه سال جاری، بالغ بر ۳ میلیون و ۲۸۲ هزار و ۶۱۱ تردد وسایل نقلیه در محورهای بین استانی کردستان ثبت شده است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، رشدی معادل ۷ درصد را نشان میدهد.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کردستان با اشاره به جزئیات این افزایش، اعلام کرد که متوسط تردد روزانه وسایل نقلیه سبک در این بازه زمانی، حدود ۳۵ درصد نسبت به فروردین ۱۴۰۳ افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: متوسط کل تردد روزانه نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بیش از ۲۰ درصد رشد داشته است.
وی در خصوص محورهای پرتردد استان، شکری محور سنندج - سه راهی موچش را با افزایش ۴ درصدی و محور کامیاران - کرمانشاه را با رشد ۱۲ درصدی، به عنوان محورهایی با بیشترین میزان افزایش تردد معرفی کرد.
شکری یادآور شد: در مقابل، محور کامیاران - پالنگان با ۵ درصد کاهش در تردد نسبت به سال گذشته روبرو بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان اضافه کرد: بررسی تغییرات تردد بر اساس نوع وسیله نقلیه نیز نشان میدهد که در فروردین ماه ۱۴۰۴، تردد وسایل نقلیه سبک با ۸ درصد افزایش و تردد وسایل نقلیه سنگین با ۳ درصد کاهش همراه بوده است.
به گفته شکری، بیشترین میزان افزایش تردد بین استانی به تفکیک شهرستانها، در محور مریوان - پاوه با ۷۲ درصد و محور دیواندره - تکاب با ۶۵ درصد به ثبت رسیده است.
وی همچنین به موضوع تخلفات رانندگی اشاره کرد و گفت: از مجموع ۹ میلیون و ۹۳۸ هزار و ۴۶۰ رؤیت ثبت شده در استان کردستان، تعداد ۱۲۱ هزار و ۲۵۷ مورد تخلف سرعت به ثبت رسیده است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کردستان با تاکید بر اهمیت برخورد با تخلفات، خاطرنشان کرد: در فروردین ماه سال جاری، ۳ هزار و ۶۳۹ مورد تخلف اضافه وزن و ۲۰۰ مورد تخلف سرعت بیش از ۵۰ کیلومتر بر ساعت نیز ثبت شده است که نیازمند توجه جدی نهادهای ذیربط است.
شکری در ادامه به زمان اوج تردد در استان اشاره کرد و اظهار داشت: بیشترین حجم تردد ورودی و خروجی استان در روز ۱۲ فروردین ماه به ثبت رسیده است. متوسط تردد روزانه از ابتدای طرح نیز ۴۷۰ هزار و ۱۴۸ تردد بوده که ۱۰ درصد آن را وسایل نقلیه سنگین تشکیل میدهند.
وی همچنین از پاسخگویی فعال مرکز ۱۴۱ به تماسهای مردمی خبر داد و افزود: در فروردین ماه ۱۴۰۴، این مرکز یک هزار و ۲۹۶ تماس دریافت کرده که به یک هزار و ۲۱۴ مورد از آنها پاسخ داده شده است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای کردستان با اشاره به استفاده از فناوریهای نوین در مدیریت ترافیک استان، بیان کرد: با بهرهگیری از سامانههای پلاکخوان نصب شده در محورهای مواصلاتی، تعداد ۴۹۹ هزار و ۷۵۰ پلاک متعلق به سایر استانها در کردستان شناسایی شدهاند.
شکری محور باشماق - مریوان و محور دیواندره - سنندج (قبل از سه راهی مریوان) را به عنوان محورهایی با بیشترین میزان تخلف سرعت معرفی کرد و افزود: بررسیهای انجام شده نشان میدهد که خستگی، خوابآلودگی و تخطی از سرعت مطمئنه از عوامل اصلی تصادفات منجر به فوت و جرح در این مدت بودهاند.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای کردستان با ارائه آماری در خصوص تردد غیربومیها در استان اظهار داشت: در فروردین ماه ۱۴۰۴، حدود ۷ هزار و ۱۷۹ وسیله نقلیه غیربومی، معادل ۱۱ درصد از کل وسایل نقلیه غیر بومی، بین یک تا دو روز در استان کردستان اقامت داشتهاند.