روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که با وجود برتری نظامی-فنی، ایالات متحده در حال حاضر برای یک جنگ بزرگ بالقوه آماده نیست.
به گزارش عصرایران، این روزنامه آمریکایی در گزارشی پاشنه آشیل جدی آمریکا را اداره کردن یک جنگ بزرگ و نسبتا طولانی دانست و تاکید کرد آمریکا برای چنین جنگی فاقد نیرو و مهمات لازم است.
نیویورک تایمز نوشت: ایالات متحده دارای پیشرفته ترین تجهیزات نظامی در جهان است و سلاح هایی دارد که به لحاظ کیفی دست بالا را دارد؛ اما در یک جنگ بزرگ و احتمالا طولانی کمیت هم به همان اندازه کیفیت مهم است و ارتش ایالات متحده فاقد نیرو و سلاح های مورد نیاز برای اداره یک چنین جنگی است.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، نیروی دریایی ارتش آمریکا امروز تقریبا نصف اندازه خود در سال 1987 است. در عین حال، درگیری بین اوکراین و روسیه، اقدامات نظامی اسرائیل در خاورمیانه و عملیات اخیر ایالات متحده علیه حوثیها در یمن، نمایه ای از این واقعیت است که وقتی جنگ طولانیتر شود، چه اتفاقی میافتد. یعنی به تعداد زیادی نیرو و مهمات و سلاح نیاز دارد؛ در حالی که ارتش آمریکا فاقد چنین توانی است.
این گزارش در ادامه نوشت: کاخ سفید در حال فکر کردن به این موضوع است و رئیسجمهور ترامپ پیشتر به "پیت هگست" وزیر دفاع خود دستور داده است که هزینههای پنتاگون را تغییر دهد تا منابع مورد نیاز ارتش آمریکا برای مقاومت و پیروزی در یک جنگ بزرگ را فراهم کند. با این حال، مشکل این است که ممکن است بودجه کافی برای چنین دستور کاری وجود نداشته باشد.
چون هیچ بودجه جادویی دلاری وجود ندارد که ایالات متحده برای چنین بازیابی توانی هزینه کند و منابعی که در حال حاضر در اختیار آمریکاست برای مقابله با چالش های همزمان چین، روسیه، ایران، کره شمالی و گروه های تروریستی در سراسر جهان کافی نیست.
نیویورک تایمز در ادامه خاطرنشان می کند که دلیل وضعیت کنونی ارتش ایالات متحده در این است که برنامه ریزان نظامی در دهه های اخیر تولید تعداد کمی از سلاح های گران قیمت و پیشرفته را به تولید قدرت آتش کافی برای استفاده در یک نبرد پایدار، ترجیح داده اند.
این تغییر متکی بر سلاح های مدرنی بود که قادر به پایان دادن قاطع و سریع به جنگ ها بودند. با این حال، تجربه جنگ های اخیر نشان داده که جنگ مدرن به سیستمهای پیشرفته و مقادیر زیادی مهمات اولیه قرن بیستم مانند گلولههای توپخانه و موشک نیاز دارد.
در این گزارش 3 جنگ اوکراین، اسرائیل و یمن به عنوان نمونه ذکر شده اند. در اوکراین، ارتش این کشور به تنهایی در شدیدترین روزهای جنگ از 15 هزار گلوله توپ در روز استفاده می کرد در حالی که ایالات متحده فقط 40 هزار گلوله توپ در ماه تولید می کند و زمانی که آمریکا در سال گذشته به دفاع از اسرائیل در برابر حملات ایران کمک کرد، کشتیهای جنگیاش در یک شب به اندازه عرضه یک سال موشکهای رهگیر SM-40 استفاده کردند. تاکنون تعداد قابل توجهی از زرادخانه موشک های کروز نیز در حملات علیه حوثی های یمن استفاده شده است.
نیویورک تایمز گزارش داد حتی تمرینهای نظامی شبیهسازی یک درگیری احتمالی با چین نشان میدهد که ایالات متحده ممکن است طی یک هفته برخی مهمات حیاتی مانند موشکهای ضد کشتی دوربرد خود را تمام کند.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت اگرچه با آغاز درگیری اوکراین در ایالات متحده، تولید گلوله های توپخانه و برخی مهمات دیگر به شدت افزایش یافت، اما در صورت وقوع یک جنگ بزرگ و طولانی این مقدار کافی نخواهد بود و در صورتی که ارتش آمریکا امروز بودجه لازم را تامین کند و برنامه چند برابر کردن تولید تسلیحات را در دستور کار خود قرار دهد، سال ها زمان می برد که زرادخانه خود را به اندازه ای پر کند که برای اداره یک جنگ بزرگ کافی باشد.