به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی هم نوشت: «حذف تندروها در آمریکا/ خبری مبنی بر رفتن والتز از مشاوره ترامپ داده میشود. او نیز از سرسختترین مخالفان ایران است. بنابراین، همچنان دلیلی بر بدبینی وجود ندارد. تمام مولفهها برای مصالحه نهائی با ایران فراهم گشته. اراده طرفین بر توافق، مستحکمتر از آن است که به این آسانی فرو ریزد».
همچنین «احمد- ز» از گردانندگان روزنامه هممیهن در نوشتهای با «عنوان دوربرگردان ترامپ؟» ادعا کرد: «دونالد ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود، ابتدا جمعی از «عقلا» را به عنوان همکار خود در دولت آمریکا انتخاب کرد، اما پس از مدت کوتاهی، آنها را یکی بعد از دیگری به خانهشان فرستاد و به جای آنها جمعی از عناصر تندخو و افراطی را گمارد. در این دوره از ریاست جمهوری ترامپ، چه بسا او روندی معکوس را در پیش گیرد بدین صورت که عناصر افراطی تازه به خدمت گرفته شده را به تدریج از دور خارج سازد و افراد عاقلتر و معتدلتر را جایگزین آنان کند. عزل مایکل والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید از مقامش شاید آغاز این مسیر باشد. امیدوارم که همینطور باشد».
این روایتهای تحریفآمیز در حالی است که ترامپ اگر والتز را از سمت مشاور امنیت ملی کنار گذاشت، مارکو روبیو وزیر امور خارجه تندرو خود را با حفظ سمت به جای والتز گماشت. روبیو همین دیروز با ادبیاتی تند و بیقاعده گفت: «اگر ایران در پی برنامه صلحآمیز هستهای غیرنظامی است، یعنی قصد دارد نیروگاه تولید برق داشته باشد، راه مشخص، واردات اورانیوم غنیشده برای سوخت است. تنها کشورهایی که خود اورانیوم را غنی میکنند، آنهایی هستند که سلاح هستهای دارند. اگر ایران نپذیرد، ترامپ خیلی روشن گفته، در صورت لزوم از نیروی نظامی استفاده خواهد کرد».
بر خلاف ادعای روبیو، غنیسازی طبق معاهده NPT، حق صریح ایران است و دارندگان و کاربران وقیح بمب اتمی، نمیتوانند اعضای NPT را از حق تولید صلحآمیز اورانیوم غنی شده، محروم کنند.
همچنین تجربه گروکشی دولت اول اوباما بر سر سوخت ۲۰ درصد رآکتور تهران و کارشکنی بر سر خرید آن (مورد نیاز برای تولید رادیوداروی ۹۵۰ هزار بیمار) نشان داد وابستگی به دشمن در این حوزه، غلط و غیر عقلانی است.
از موضع افراطی روبیو که بگذریم، به پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا میرسیم که در شبکه ایکس نوشت: «پیامی به ایران: ما حمایت مرگبار شما از حوثیها را میبینیم. شما میدانید که ارتش آمریکا چه توانی دارد. شما تاوان آن را خواهید پرداخت، در زمان و مکانی که ما تعیین میکنیم.». ماجرا به درماندگی ارتش آمریکا برمیگردد. مقاومت شجاع و مستقل یمن توانسته دو جنگنده پیشرفته اف ۱۸ سوپر هورنت و ۲۶ پهپاد مدرن آمریکا را به علاوه ناوهای ترومن و وینسون هدف بگیرد.
نکته قابل تامل، بازنشر توئیت تهدیدآمیز هگست، از سوی ویتکاف نماینده ترامپ در مذاکرات است. ویتکاف همان کسی است که از سوی غربگرایان به عنوان فردی میانهرو، تاجر و اهل تعامل در برابر تندروهای تیم ترامپ معرفی میشود!
از همه قابل تاملتر، خود ترامپ است که دهها بار ایران را به اقدام نظامی تهدید کرده و قطعا اگر از عواقب دردناکش نمیترسید، به جای بلوف اقدام میکرد.
او طی سه ماه گذشته، همزمان با دعوت به آشتی و مذاکره و صلح، ۱۸۲ تحریم جدید علیه ایران اعمال کرد و پریروز هم با تهدید شرکای ایران به مجازات گفت: «تمام خریدهای نفت یا محصولات پتروشیمی ایران باید همین حالا متوقف شود! هر کشور یا شخصی که هر مقدار نفت یا محصولات پتروشیمی بخرد، بلافاصله مشمول تحریمهای ثانویه ما خواهد شد».
کسانی که ترامپ و دولت یاغی او را میانهرو و اهل تعامل وانمود میکنند، اگر مامور و مزدور نباشند، حتما غارنشینانی ایزوله با پایینترین هوش سیاسی هستند.