به گزارش خبرگزاری مهر، مجید نظری بر لزوم خودداری کشاورزان از سوزاندن بقایای محصولات زراعی و کاه و کلش مزارع بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع تاکید کرد.
وی افزود: برخی کشاورزان هرساله پس از پایان فصل برداشت گندم و جو، با هدف تسریع در عملیات آمادهسازی زمین برای کشت و همچنین صرفهجویی در هزینهها اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی و کاه و کلش مزارع مینمایند.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: آتش زدن بقایای مزارع و کاه و کلش علاوه بر ایجاد آلودگیهای زیست محیطی و بیماریهای تنفسی و اتلاف سرمایههای بخش کشاورزی، موجب سرایت آتشسوزی به عرصههای طبیعی و ایجاد خسارات جبران ناپذیر میشود.
وی تاکید کرد: بر اساس ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع، آتش زدن نباتات در مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت مأموران جنگلبانی ممنوع است و در صورتی که در نتیجه بیمبالاتی حریق در جنگل ایجاد شود مرتکب به حبس تأدیبی از دو ماه تا یکسال محکوم میشود.
نظری تاکید کرد: همچنین بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، قانون مدیریت پسماند و به استناد مادههای ۹، ۱۱ و ۱۲ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و ماده ۲۰ قانون هوای پاک، آتش زدن بقایای گیاهی تهدید علیه بهداشت عمومی و جرم محسوب میشود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سوزاندن بقایای زراعی و کاه و کلش زمینهای کشاورزی باعث از بین رفتن مواد ارزشمند خاک، افزایش شوری خاک و آلودگی آبوهوا و محیطزیست شده و سلامت ساکنان مناطق همجوار اراضی کشاورزی را نیز در پی دارد.
وی خاطر نشان کرد شماره تلفنهای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی آماده دریافت گزارشات مردمی در مورد تخریب، تصرف، زمین خواری، قطع درخت و تولید زغال، قاچاق چوب و زغال و آتش سوزی عرصههای طبیعی است.