تحول در مدیریت شهری با رویکرد سرمایه‌محور

خبرگزاری مهر شنبه 13 اردیبهشت 1404 - 12:23
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی کشور گفت: شهرداری‎‌ها باید با عزم جدی، شرایط را برای جذب سرمایه و رونق اقتصادی در شهرها فراهم کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود نصرتی معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در در جلسه شهرداران استان لرستان با اشاره به سهم عظیم سرمایه بخش خصوصی در پیشرفت کشور، اعلام کرد: امسال دیگر شعار نیست؛ اگر سرمایه‌گذاری انجام نشود، کشور واقعاً دچار مشکل می‌شود.

نصرتی حجم سرمایه‌گذاری در دسترس بخش خصوصی را بالغ بر ۹ هزار همت دانست که باید در بستری تسهیل‌گر و بدون بروکراسی جذب شود.

وی تأکید کرد که فرآیند صدور پروانه ساختمانی باید ظرف چند روز انجام شود، نه چند سال.

نصرتی با انتقاد از رویه‌های کند در صدور مجوزها گفت: شهرداری باید بین مجوز ۲۰۰ متر مربعی و ۲۰۰ هزار متر مربعی. متفاوت عمل کند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: سرمایه‌گذار باید احساس کند که نگاه حمایتی و ویژه‌ای نسبت به او وجود دارد.

وی صنعت ساختمان را موتور پیشران اشتغال‌زایی خواند و گفت: رونق این صنعت به حرکت ۱۷۰ زیر صنعت و ایجاد اشتغال برای استادکاران منجر می‌شود.

به موضوع طرح‌های الحاقی و بازآفرینی بافت‌های فرسوده نیز پرداخت و گفت: از ۹۰۰ هزار هکتار محدوده شهری، ۱۳۸ هزار هکتار بافت فرسوده داریم؛ باید تمرکز بر استفاده از ظرفیت موجود در محدوده شهری باشد تا شهروندان دچار فشار مضاعف نشوند.

نصرتی با تأکید بر اینکه بیش از ۹۵ درصد مراجعات عمرانی به سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور مربوط به شهرداری‌های با جمعیت زیر ۵۰ هزار نفر است، افزود: در همین شهرهای کوچک، با اقدامات ساده مانند حذف نازیبایی‌های شهری و ساماندهی معابر، دست کم می‌توان نمره عملکرد شهرداری را از ۲ به ۱۰ ارتقا داد.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور از اجرای طرحی جدید برای حمایت از مدیریت شهری و روستایی خبر داد و گفت: برای هر استان، یک مدیر حامی شهری و یک مدیر حامی روستایی در نظر گرفته‌ایم که ماهانه دو بار به استان سفر کرده و مشکلات را مستقیماً پیگیری می‌کنند. این طرح جایگزین هزاران مأموریت پرهزینه خواهد شد.

نصرتی در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به پروژه‌های تبدیل زباله به سوخت در کارخانه‌های سیمان گفت: "از زباله‌های خشک می‌توان سوخت جایگزین تولید کرد. در کشور روزانه ۹۷۰۰ تن زباله خشک داریم که می‌تواند جایگزین ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب گاز شود. این پروژه در ۱۸ شهر کشور در حال اجراست.

وی در پایان گفت: منابع مالی برای شهرهای کوچک از طریق تسهیلات قرض‌الحسنه، خریدهای مشارکتی، و حمایت صندوق توسعه شهری و بانک شهر تأمین شده است.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: نگرانی تأمین مالی وجود ندارد شهرداری‌ها باید هم‌اکنون وارد فاز اجرا شوند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.