حضور فعال تر ایران در بازار ۱۵۰۰ میلیارد دلاری آفریقا 

الف شنبه 13 اردیبهشت 1404 - 20:29
عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: سهم ایران  از بازار  ۱۵۰۰ میلیارد دلاری آفریقا افزایش می یابد و به چند برابر رقم فعلی خواهد رسید. 

دکتر مرتضی فغانی عضو اتاق های بازرگانی تهران ، ایران و آفریقا با اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت : برگزاری سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا در تهران ، فرصت مغتنمی برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با این کشورها بود. 
وی در حاشیه مراسم پایانی این اجلاس افزود : قاره آفریقا با جمعیت رو به رشد و منابع غنی، بازار بزرگی برای کالا و خدمات محسوب می‌شود. که با توجه به افزایش چشمگیر حجم مبادلات تجاری آفریقا، در حال حاضر تجار ایرانی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، سرمایه‌گذاری هدفمند و تسهیلات لازم برای حضور پررنگ در این بازار هستند.

فغانی با بیان اینکه سومین اجلاس با جهشی چشمگیری در سطح و تعداد هیأت‌های آفریقایی همراه بود که نشانه‌ای از تقویت روابط ایران و آفریقاست، اظهارداشت: در مجموع، حدود ۵۰۰ نفر در این رویداد شرکت کردند که حضور همزمان ۲۰ وزیر برای اولین بار در روابط ایران و آفریقا رقم خورد.

وی آفریقا را دروازه فرصت‌ها و مسیر تجارت آینده دانست و اظهار داشت: بر خلاف برخی ذهنیت‌ها و تصورها، آفریقا در گذشته نیست، بلکه آینده است. در واقع این قاره ، فقیر و ضعیف نیست، بلکه ثروتمند و موقعیت‌ساز می باشد. 
عضو اتاق بازرگانی ایران و آفریقا تصریح کرد: يکی از عواملی که باعث شده بود تا بين ایران و قاره آفريقا بحث مراوده تجاری کمرنگ باشد، عدم اطلاعات هر دو طرف از ظرفيت‌های تجاری يکديگر می باشد . بسياری از مردم هنوز از آفريقا تصويری با شکم‌های گرسنه و حيات وحش در ذهن دارند، در صورتی که اين‌طور نيست و ظرفيت‌های اين قاره در مواردی مانند طبيعت بکر و زيبا و... حتی از برخي از شهرهای اروپايی و آمريکايی بهتر است.

فغانی با بیان اینکه قاره آفریقا با وسعتی حدود ۳۰ میلیون کیلومتر مربع حدود یک‌پنجم مجموع خشکی‌های جهان را در اختیار دارد، گفت: این قاره با جمعیت حدود ۱/۴ میلیارد نفری، سرشار از ظرفیت و فرصت است. جمعیت ۵۴ کشور این قاره سیاه تا سال ۲۰۳۰ به ۱/۷ میلیارد نفر خواهد رسید و جمعیت شهرهای آن تا سال ۲۰۵۰ ، بالغ بر ۳ برابر خواهد شد که عموما و برخلاف گذشته دیگر فقیر نبوده، بلکه جزو طبقه متوسط محسوب می‌شوند.

وی از آفریقا به عنوان غنی‌ترین دارنده منابع طبیعی یاد کرد و اظهار داشت: حدود نیمی از طلای جهان و یک‌سوم کل مواد معدنی دنیا در آفریقا قرار دارد. آفریقا حدود ۳۰ درصد از ذخایر معدنی جهان، ۱۲ درصد از نفت جهان و ۸ درصد از ذخایر گاز طبیعی جهان را در خود جای داده و بیش از ۸۰ درصد از الماس جهان و ۶۰ درصد از معادن طلای دنیا در خاک این قاره قرار گرفته است.

وی گردش مالی قاره آفریقا را بالغ بر یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار دانست و گفت: اما سهم ایران از این گردش مالی تنها یک‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است که در ۳،سال اخیر، با هم‌افزایی بین وزارت خارجه، سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی، این عدد حاصل شد که البته رقم ناچیزی به شمار می رود؛ چرا که آفریقا ظرفیت جذب تمام کالاهای ایرانی را دارد.

فغانی در ادامه افزود: این هماهنگی نشان می‌دهد اگر تصمیمات جزیره‌ای حذف شود، می‌توانیم در بازار ۱۵۰۰ میلیارد دلاری آفریقا سهم بیشتری داشته باشیم. ظرفیت صادراتی ما تا ۳۵۰ میلیارد دلار است و با همکاری سه‌جانبه، می‌توانیم در حوزه‌های کشاورزی، درمان، معادن، نفت و پتروشیمی حضور قوی تری داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته فعالان اقتصادی بسیار کمی در این بازار حضور پیدا می‌کردند، اما امروزه با توجه به کاهش مصرف و رکود بازار داخلی، تمایل شرکت‌ها به صادرات به سایر کشورها از جمله کشورهای آفریقایی به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

وی، مهم‌ترین مانع تجارت دوسویه را شناخت متقابل ایران و آفریقا از ظرفیت‌های یکدیگر، کمبود زیرساخت‌های تجاری مانند خطوط کشتیرانی مستقیم و پرواز‌های فعال و نبود روابط مالی و بانکی قوی دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه ایران تنها یک خط کشتیرانی مستقیم و یک خط غیرمستقیم با آفریقا دارد و هیچ پرواز فعالی با این قاره برقرار نیست.

عضو اتاق بازرگانی ایران و آفریقا در پایان گفت: باتوجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهوری برای توسعه روابط با آفریقا، انگیزه‌ای برای رفع این موانع ایجاد شده  و رویدادهایی مانند اجلاس‌ همکاری های ایران و آفریقا نیز به رفع ضعف شناخت کمک می‌کند.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.