عبدالله رحیمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار گفت: حشمت شیرزادی، دامدار اهل جویبار، با هدف بهرهگیری از پتانسیل ضایعات بخش کشاورزی در تامین خوراک دام، اقدام به سیلو کردن این مواد کرده است.
او با اشاره به اهمیت سیلو کردن علوفه در حفظ و نگهداری مواد غذایی برای دام، افزود: سیلو کردن علوفه یک فرایند نگهداری و ذخیرهسازی است که به منظور استفاده در فصلهای خشک و زمستان انجام میشود. این روش، امکان مخلوط کردن مواد خوراکی و ارتقاء ارزش غذایی علوفه را فراهم میکند.
عبدالله رحیمی در تشریح ابتکار این دامدار جویباری، گفت: شیرزادی با جمعآوری پوستههای بیرونی غلاف نخود فرنگی پس از برداشت محصول و انجام واکنشهای تخمیری، از این ضایعات در تامین خوراک دام استفاده میکند. این اقدام علاوه بر کاهش ضایعات کشاورزی، به کاهش هزینههای تغذیه دام نیز کمک میکند.
او افزود:سیلو کردن علوفه از گیاهانی مانند یونجه، ذرت و شبدر و ... انجام میشود و به عنوان یک روش موثر در نگهداری و تامین علوفه مورد نیاز دامها در فصول کمبود علوفه تازه، شناخته میشود.