خوانش لاریجانی از روند مذاکرات

فرارو یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 10:41
مشاور رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه درباره مذاکرات ایران با آمریکا باید از وزیر خارجه سؤال کنید»، گفت: «من نظر خود را بیان می‌کنم که مسئله مذاکره یا عدم مذاکره و این امور، مدار منافع ملی کشور است. نه حسن ذاتی دارد و نه قبح ذاتی. زمانی که شما فکر می‌کنید منافع کشور باید از طریق مذاکره تأمین شود، باید توجه داشته باشید که اگر مذاکره به منافعش نرسد، دلیلی برای ادامه آن وجود ندارد.»

علی لاریجانی، مشاور رهبر معظم انقلاب، دیروز ۱۳ اردیبهشت در مراسم گرامیداشت روز معلم در دانشگاه شاهد حضور یافت.

به گزارش دنیای اقتصاد، لاریجانی درباره مذاکرات ایران با آمریکا با بیان اینکه در این مورد باید از وزیر خارجه سوال کنید، گفت: من نظر خود را بیان می‌کنم که مساله مذاکره یا عدم مذاکره و این امور، مدار منافع ملی کشور است. نه حسن ذاتی دارد و نه قبح ذاتی. زمانی که شما فکر می‌کنید منافع کشور باید از طریق مذاکره تامین شود، باید توجه داشته باشید که اگر مذاکره به منافعش نرسد، دلیلی برای ادامه آن وجود ندارد. بنابراین، این موارد هیچ‌کدام ابزار مذاکره نیستند.

مشاور رهبر معظم انقلاب افزود: فرض کنید شما می‌خواهید بگویید که می‌خواهیم مساله هسته‌ای را از این وضعیت نجات دهیم و دچار تحریم‌ها شده‌ایم. آیا فکر می‌کنید اگر مذاکره شود، مفید است؟

لاریجانی افزود: مذاکره به زمان و شرایط بستگی دارد. اینکه چرا ما با این چالش در مساله هسته‌ای مواجه شدیم؟ حقیقتا این یک مساله حقوقی نیست، زیرا اگر آژانس نظر می‌داد، دیگر دلیلی برای مذاکره وجود نداشت. ذات این مساله سیاسی است.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که ایرانی‌ها تمدن عمیق و سابقه‌ای بزرگ دارند و به همین دلیل مانند برخی کشور‌ها نیستند که از طریق تاریخی تسلیم شوند. آنها زیر بار هر چیزی نمی‌روند. ممکن است مذاکره‌ای که درحال حاضر انجام می‌شود به نتیجه برسد یا نرسد، بستگی دارد به اینکه چقدر انصاف و عقلانیت در اداره وضعیت جهانی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: فرض کنید که شما می‌خواهید بگویید ما مساله هسته‌ای خود را از وضعیت کنونی نجات دهیم و دچار تحریم‌ها شده‌ایم. آیا فکر می‌کنید که اگر مذاکره انجام شود، مفید خواهد بود؟ نخبگان جامعه این‌گونه فکر می‌کنند. اگر مسئولان کشور این را مفید بدانند، باید مذاکره کنند و اگر مفید ندانند، انجام نخواهند داد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ما دنبال این نیستیم که به سمت سلاح هسته‌ای برویم، گفت: اینکه دیگران از این وضعیت سوءاستفاده می‌کنند، واقعیتی است که باید با چشم بینا به آن نگاه کنیم. البته تصمیم‌گیری در این زمینه بر عهده شورای عالی امنیت ملی و رهبری است و من نظر شخصی خودم را بیان می‌کنم.

حزب‌الله چگونه به وجود آمد؟

لاریجانی در بخشی دیگر از این نشست، تصریح کرد: مقاومت یمن چه زمانی به وجود آمد؛ از زمانی که عربستان سعودی شروع کرد به حمله به یمن. آنها مقاومت کردند و شدند این نیرویی که امروز هستند. حزب‌الله در لبنان چگونه به وجود آمد؟ ما به وجود آوردیم؟ خیر این‌گونه نبود. وقتی که اسرائیل بیروت را گرفت حزب‌الله آغاز شد. یعنی نیرو‌ها احساس کردند که کشور آنان اشغال شده و این گروه را ایجاد کردند، چون ارتش کشور نتوانست تاب بیاورد؛ بنابراین خودشان مقاومت را آغاز کردند. مقاومت لبنان در واقع از تجاوز اسرائیل حدود ۲۰ سال پیش به بیروت شروع شد. وی در ادامه تاکید کرد: در عراق کی مقاومت به وجود آمد؟ ما به وجود آوردیم؟ ما کمک کردیم، اما ما به وجود نیاوردیم. بین به وجود آوردن با کمک کردن تفاوت است. اینها دو مقوله هستند.

شما عراق را اشغال کردید. رفتار خشن نشان دادید و گفتید ما وزیر برای اداره عراق می‌گذاریم. شما می‌خواستید عراق را به ایالت آمریکا تبدیل کنید. با مردم بد رفتار کردید و مردم در برابر شما مقاومت کردند. کدام کشوری از اشغال خوشش می‌آید. شما یک کشور را اشغال می‌کنید و بعد می‌گویید می‌خواهیم به شما دموکراسی دهیم. مردم از این عصبانی شده و در مقابل شما می‌ایستند؛ در بقیه جا‌ها نیز این‌گونه است. اکنون هم در سوریه، هر قسمتی از کشور اشغال شده، اگر مردم مقاومت کنند، گردن ما می‌اندازند.

در حالی که این موضوع به ما ربطی ندارد. وی در ادامه گفت وقتی دشمنان این‌قدر فشار می‌آورند جمهوری اسلامی باید به نوعی از خود دفاع کند، باید توجه داشته باشید که ما نمی‌توانیم فقط در اینجا صلوات بفرستیم. جمهوری اسلامی فلج نیست و این نکته مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد.

دلیل ردصلاحیت لاریجانی

مشاور رهبر معظم انقلاب درباره رد صلاحیت خود در انتخابات ریاست جمهوری نیز گفت: موقع انتخابات ما را رد کردند و ما هم صلوات فرستادیم و گفتیم از ما سلب شد. بعد از انتخابات گفتم چرا من را رد کرده‌اید؟ گفتند نمی‌توانیم بگوییم و علتش این است که اینجا رای‌گیری است.

لاریجانی در ادامه گفت: بعدا گفتند شما از بعضی از نمایندگان که ما رد صلاحیت می‌کنیم حمایت کرده‌اید، در حالی که نمایندگان را ما انتخاب نمی‌کنیم مردم انتخاب می‌کنند، نماینده به ما ربطی ندارد ربط این موضوع به ثبت صحتش با مساله مدیر و مدبر چیست، متوجه نشدیم. حالا به هر حال به ما گفتند این بود. وی ادامه داد: مطالبی که بار اول گفتند ما شکایت کردیم، قوه‌قضائیه رسیدگی کرد و معلوم شد که کذب است، ولی بار دوم اینها را نگفتند و گفتند شما مدیر و مدبر نیستید.

وی در بخشی از سخنان خود درخصوص امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه با بیان اینکه متاسفانه در جامعه ما با اوقات‌تلخی تذکر می‌دهند، گفت: نظر شهید مطهری این بود که حکومت باید بستری را فراهم کند که فرد با اراده خودش به سمت گناه نرود؛ درحالی که شما اراده فرد را سلب می‌کنید.

وی با بیان اینکه شهید مطهری فرصت می‌داد تا حرف جوانان شنیده شود و بر اساس آن به راه‌حل برسند، گفت: ایشان امربه‌معروف و نهی از منکر را باعث زنده شدن جامعه می‌دانست و معتقد بود وقتی می‌خواهید فردی را راهنمایی کنید، باید احساس کند دلسوزانه دارید حرف می‌زنید.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.