کاشان کوچک در شمیران

همشهری آنلاین یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 11:33
همین که اردیبهشت از راه می‌رسد، خیلی از شهروندان برای سفر به کاشان در فصل گلابگیری برنامه‌ریزی می‌کنند، اما خیلی‌ها خبر ندارند که همین جا در تهران هم معدود کارگاه‌های گلابگیری سنتی هنوز فعالیت می‌کنند.

همشهری آنلاین- مژگان مهرابی: یکی از این کارگاه‌ها که با همت و ذوق پیش‌نماز یکی از مساجد تهران راه‌اندازی شده، در شمیران قرار دارد. محمدحسن رسولی کارگاه گلابگیری «محشر نوش» را راه‌اندازی کرده که آن را به گلابگیری شیخ هم می‌شناسند. او هر روز از ساعت ۹ تا ۲۱ پذیرای شهروندان علاقه‌مند به تماشای گلابگیری است.

کاشان کوچک در شمیران

دسترسی آسان به کارگاه گلابگیری

رسولی برای رفاه مردم دست به این ابتکار زده و آمدن به بلوار ارتش را به‌مراتب راحت‌تر و بی‌دردسرتر از مسافرت چندساعته به کاشان می‌داند؛ به‌خصوص برای کسانی که وسیله نقلیه شخصی ندارند. می‌توانید به راحتی با استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی به این کارگاه بیایید. کافی است سوار خط ۳ مترو شوید و در ایستگاه شهید محلاتی پیاده شوید. در آنجا از اتوبوس‌های خط پایانه افشار- پایانه لاله استفاده کنید و در ایستگاه دانشگاه پیام نور پیاده شوید.

کاشان کوچک در شمیران

یک لیوان شربت خنک

برنامه گلابگیری در این کارگاه از ۱۰ اردیبهشت شروع می‌شود و تا ۲۵ خرداد ادامه دارد. بد نیست بدانید بازدید از این نمایشگاه رایگان است و موقع ورود از مراجعه‌کنندگان با شربت‌های خنک پذیرایی می‌شود. مسئولان نمایشگاه علاقه‌مندان را برای دیدن مراحل گلابگیری، پای دیگ‌ها راهنمایی می‌کنند. اگر با خودروی شخصی به کارگاه گلابگیری می‌روید، نگران جای پارک نباشید. پارکینگ بزرگی در مجموعه دیپلماتیک وزارت امور خارجه وجود دارد که در دسترس شماست.

کاشان کوچک در شمیران

۸ ساعت تا گلاب

مراسم گلابگیری معمولا ۷ تا ۸ ساعت طول می‌کشد. در این کارگاه ۲ دیگ بزرگ وجود دارند که روزانه ۴۰۰ لیتر گلاب تولید می‌کنند. در کاشان گل‌چین‌ها صبح قبل از طلوع آفتاب راهی باغ گل می‌شوند و گل‌ها را به کارگاه گلابگیری می‌آورند، اما در این کارگاه، گل‌ها از باغدارهای کاشانی تهیه شده و هر روز روانه تهران می‌شوند. گل‌ها نیاز به شست و شو ندارند و مستقیم روانه دیگ می‌شوند.

کاشان کوچک در شمیران

عطر گلاب مرغوب

مراسم گلاگیری با گذاشتن دیگ مسی روی اجاق و اضافه‌کردن آب و گل‌های محمدی شروع می‌شود. با توجه به نوع گلابی که قرار است تولید شود اندازه متفاوتی از گل‌های سرخ به آب اضافه شده و سپس درپوش مسی گذاشته می‌شود. بعد از عمل تقطیر، گلاب تولیدی داخل ظرف ریخته می‌شود و لایه بسیار نازکی روی گلاب قرار می‌گیرد. قسمت آخر نمایشگاه مخصوص فروش گلاب و عرقیجات گیاهی است. امتیاز این بخش این است که خیالتان از تازه و طبیعی بودن محصولات راحت خواهد بود.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.