موضع گیری فرمانده ارشد ارتش درباره سند ۲۰۳۰؛ اگر این سند آموزشی در کشور ما اجرا می‌شد، ما را به کجا می‌رساند؟/ سه کلید واژه مهم در ماموریت ارتش

خبرآنلاین یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 13:25
دریادار حبیب‌الله سیاری گفت: در نهایت، باید توجه کنیم که جنگ را آن کسی می‌برد که در میدان ایستاده و از آموزش خوبی برخوردار است. خلبانان و رزمندگانی که در میدان نبرد هستند، باید قادر باشند با سلاح و تجهیزات به خوبی عمل کنند و اعتماد به نفس لازم برای مقابله با دشمن را داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در ششمین همایش سراسری تربیت و آموزش آجا و بزرگداشت روز معلم در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد با اشاره به جایگاه مهم و ارزشمند معلم،گفت: اخلاق معلمی از جمله اخلاق حسنه به شمار می‌آید. علت این امر آن است که بزرگ‌ترین سرمایه هر سازمان، انسان‌ها هستند و این انسان‌ها هستند که موجب رشد و بالندگی سازمان می‌شوند. موفقیت سازمان نیز به دست همین انسان‌ها حاصل می‌گردد که به دست معلمان تربیت می شوند.

بنا بر روایت ایرنا، وی افزود: انسان‌های مؤمن، متعهد، متخصص، با مهارت، علم و دانش، و ایثارگر با تلاش و آموزش معلم تربیت می شود و معلم است که می‌تواند انسان‌هایی با این خصوصیات را تربیت و آموزش دهد. معلم است که می‌تواند سرمایه انسانی مناسب برای بالندگی سازمان را تأمین کند. اساس کار معلم در این است که می‌تواند انسان‌هایی را تربیت کند که سرمایه اصلی سازمان را تشکیل دهند.

معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه عنوان کرد: هدف اصلی دولت‌ها این است که امنیت برقرار کنند و رفاه و آسایش و امکانات لازم را برای مردم فراهم آورند، تحت ارزش‌های حاکم بر کشور. اگر این‌چنین است، هدایت جامعه و کشور به کدام سمت باید باشد؟ بنابراین پاسخ به این سؤال نیز در داشتن سرمایه انسانی مناسب نهفته است. این سرمایه انسانی از کجا تأمین می‌شود؟ از فرزندان همین ملت. فرزندان ما هستند که به مرور زمان رشد می‌کنند، تربیت می‌یابند و آموزش می‌بینند تا در جایگاه‌هایی قرار گیرند که بتوانند کشور را به اهداف مورد نظر برسانند.

دریادار سیاری افزود: نگاهی به تربیت فرزندان نشان می‌دهد که آن‌ها در سال‌های ابتدایی زندگی خود در خانواده تربیت می‌شوند و آموزش می‌بینند. این آموزش باید در سطح مناسب و هدفمند باشد. آموزش اصلی از مهد کودک آغاز می‌شود و باید هدفمند باشد. در مهد کودک و پیش‌دبستانی، حرکت باید هدفمند باشد و در دبستان نیز همین‌طور. سپس در مقاطع اول و دوم دبیرستان و در نهایت در مقاطع دانشگاهی و دکترا ادامه یابد. این فرآیند تربیت و آموزش جوانانی است که باید آینده کشور را تأمین کنند، با هدفی که دولت و حکومت در نظر دارند. اگر این افراد به درستی تربیت و آموزش ببینند، ما را به هدف می‌رسانند. اما اگر به درستی تربیت نشوند و هدفمند نباشند، ما را به جای دیگری خواهند برد.

وی گفت: اگر سند آموزشی ۲۰۳۰ در کشور ما اجرا می‌شد، ما را به کجا می‌رساند؟ آیا به جایی می‌رسیدیم که امنیت‌مان برقرار باشد، مستقل باشیم و ارزش‌هایمان حاکم باشد، یا اینکه در مسیری قرار می‌گرفتیم که دیگران برای ما تعیین کرده‌اند؟ در واقع در مسیری که دیگران تعیین کرده‌اند، این مسیر باید در قالب ارزش‌های حاکم بر جامعه خودمان باشد. بنابراین، فرایند هدف‌مندی را باید خودمان تعیین کنیم.

معاون هماهنگ کننده ارتش ادامه داد: رهبری تأکید می‌فرمایند «ای جوانان، آینده متعلق به شماست.» این جمله به چه معناست؟ بدین معناست که شما باید جامعه را کنترل کنید، امنیت کشور را برقرار نمایید و رفاه و آسایش را برای ملت به ارمغان بیاورید. شما باید موجب رشد جامعه باشید. اگر این‌چنین است، ما باید از همان دوران کودکی، از پیش‌دبستانی تا پایان تحصیلات، به‌صورت هدفمند حرکت کنیم و برنامه‌های آموزشی مناسبی داشته باشیم. تربیت صحیح و حفظ ارزش‌ها، ما را به سرمایه انسانی مناسب خواهد رساند.این کار، کار معلم است.

دریادار سیاری در ادامه به ماموریت ارتش اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ماموریت ارتش در سه کلید واژه حفظ تمامیت ارضی، استقلال کشور و نظام جمهوری اسلامی خلاصه می شود. چیزی مهم‌تر از این موارد وجود ندارد. قانون اساسی نیز بر این اصول تأکید دارد و همه چیز باید در راستای برقراری امنیت و تمامیت ارزیابی شود. اگر این اصول وجود نداشته باشند، هیچ چیزی در کشور باقی نخواهد ماند. رهبر معظم انقلاب فرمودند: «اگر امنیت نباشد، هر چه که ساخته‌اید، یک صبح تا ظهر از بین می‌رود.»

وی گفت: همه‌چیز به وجود نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بستگی دارد؛ از ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرماندهی انتظامی، وزارت دفاع و بسیجیان. همه این عزیزان در قالب نیروهای مسلح، در این مأموریت فعال هستند و تلاش می‌کنند که این وظیفه به خوبی انجام شود.

معاون هماهنک کننده ارتش افزود: اولین نیاز برای انجام این ماموریت نیروی انسانی است. نیروی انسانی باید کیفی و متخصص باشد تا بتواند از عهده مأموریت برآید. تجهیزات نیز لازم است، اما ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که تهیه تجهیزات چند راه دارد. آیا باید دست نیاز به سوی بیگانگان دراز کنیم؟ تجربه جنگ تحمیلی به ما نشان داده است که کمک‌های بیگانگان به ما مشروط به سلطه‌پذیری است.

دریادار سیاری اظهار کرد: امروز افتخار ما این است که بیش از ۸۰ درصد تجهیزات مورد نیازمان را خودمان تأمین می‌کنیم. نیروی انسانی کارآمد، گنجی برای ماست. هر کسی که بتواند وابستگی‌ها به کشورهای خارجی را قطع کند، بزرگ‌ترین خدمت را به انقلاب انجام داده است. نیروی انسانی ما می‌تواند این مأموریت را انجام دهد. ما باید از همان ابتدا، پایه‌های تربیت و آموزش را محکم بگذاریم و بر مبنای فرایند هدفمندی که برای آموزش تعریف کرده‌ایم، کار را پیش ببریم. این می‌تواند ما را در مقابل تهدیدات آینده محافظت کند.

وی گفت: اگر به تربیت و آموزش توجه کنیم و به فناوری‌های برتر نگاه کنیم، می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که کسانی که تربیت می‌کنیم، به تهدیدات آینده پاسخ خواهند داد. با وضعیت فعلی و تجهیزات کنونی، نمی‌توانیم در برابر تهدیدات آینده ایستادگی کنیم. باید خودمان را برای آینده آماده کنیم و روند آموزش، محتوای آن و تجهیزات جدید را تغییر دهیم.

معاون هماهنگ کننده ارتش عنوان کرد: ما از تجربیات دفاع مقدس بهره می‌بریم، اما نمی‌توانیم برنامه‌ها و تاکتیک‌های دفاع مقدس را به‌طور کامل در آینده به کار ببریم. باید تفکر و آموزش جدید داشته باشیم و تلاش کنیم تا نیروی انسانی مورد نیازمان را تأمین کنیم. این وظیفه بزرگی است که امروز بر عهده کسانی است که در سمت‌های فرماندهی و مدیریت، و همچنین استادان و مربیان در مراکز آموزشی هستند.

دریادار سیاری یادآور شد: در نهایت، باید توجه کنیم که جنگ را آن کسی می‌برد که در میدان ایستاده و از آموزش خوبی برخوردار است. خلبانان و رزمندگانی که در میدان نبرد هستند، باید قادر باشند با سلاح و تجهیزات به خوبی عمل کنند و اعتماد به نفس لازم برای مقابله با دشمن را داشته باشند.

وی در ادامه به اثر بخشی آموزش اشاره کرد و گفت: شما باید توجه داشته باشید که چه کسانی را تربیت و آموزش می‌دهید و این افراد چه ویژگی‌هایی دارند تا بتوانند در مقابل تهدیدات آینده بایستند و از فناوری‌های پیشرفته برخوردار شوند. این مأموریت بسیار سنگین است و به عهده شما مسئولین آموزش در سرتاسر ارتش جمهوری اسلامی ایران گذاشته شده است. به خود ببالید و افتخار کنید که چنین مسئولیتی بر عهده شماست؛ مسئولیتی که شما را ملزم می‌کند تا افرادی را تربیت کنید که آینده کشور، امنیت و استقلال آن و نظام جمهوری اسلامی را حفظ کنند.

معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: ما باید به این نکته توجه کنیم جامعه‌ای که تحت تربیت شما قرار می‌گیرد، باید جامعه‌ای مرتب، منظم و آسوده باشد و دارای ارزش‌های خاص خود باشد. فرایند آموزش، محتوای آموزش، وسایل کمک آموزشی و محیط‌های آموزشی بسیار مهم هستند. انتخاب استاد و مربی که این کار مهم را انجام می‌دهد، از همه این موارد مهم‌تر است. این انتخاب به عهده شما فرماندهان است و باید در قراردادهای آموزشی به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

دریادار سیاری تاکید کرد: اگر نتوانیم استاد و مربی شایسته‌ای داشته باشیم، به اهداف خود نخواهیم رسید و در مسیری خواهیم رفت که دشمنان می‌خواهند. از همه مسئولین آموزش در سطح ارتش جمهوری اسلامی ایران انتظار می‌رود که به این مهم توجه ویژه‌ای داشته باشند.

۲۹۲۲۱

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.